تاریخ: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
فعالیتهای معاونت جوانان
معاونت امورجوانان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی
مهم ترین فعالیتهای سالانه معاونت

کانونهای معاونت امورجوانان:
معاونت امورجوانان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در راستای اهداف بلند و عالیه ی خود که همانا بسترسازی و گسترش فرهنگ خداپرستی و نیک باوری از میان خدمت به بندگان خدا و انجام فعالیتهای بشردوستانه بر پایه ی اصل مهرورزی با تمام انسانها بدون توجه به نگرشها و باورها و فراسوی زبان و رنگ و نژاد است.
در این راستا سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در قالب هفت شاخه و گرایش با توجه به گستره ی سنی و هویت ساختاری اعضاء خود به فعالیت می پردازد که عبارتند از: کانونهای پیش دبستانی ( غنچه های هلال )، دانش آموزی، دانشجویی، جوانان ، طلاب و روستايي و اصلاح و تربيت.
کانون غنچه های هلال: این کانون با هدف انتقال مفاهیمی چون: نیکوکاری، مهرورزی، تعاون، بشردوستی و گسترش آموزشهای امدادی بر اساس تفاهم نامه منعقد با سازمان بهزیستی در مهدهای کودک راه اندازی شده است.
کانون دانش آموزی: این کانون به منظور جذب و آماده سازی دانش آموزان علاقمند به انجام داوطلبانه خدمات امدادی و بشردوستانه بر اساس توافق نامه منعقد شده با سازمان دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش در مدارس تحت پوشش ایجاد گردیده است .
کانون دانشجویی: این کانون به منظور جذب و آماده سازی دانشجویان علاقمند به انجام داوطلبانه خدمات امدادی و بشردوستانه بر اساس توافق نامه منعقد شده با وزارت خانه های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاههای تحت پوشش ایجاد گردیده است .
کانون جوانان: این کانون به منظور جذب و آماده سازی و به کارگیری جوانان علاقمند ( افرادی که دانش آموز، دانشجو و یا طلبه نباشند ) به انجام داوطلبانه خدمات امدادی و بشردوستانه در مراکز امورجوانان جمعیت هلال احمر تشکیل گردیده است .
کانون طلاب: این کانون به منظور جذب و آماده سازی و به کارگیری جوانان طلبه علاقمند به انجام داوطلبانه خدمات امدادی و بشردوستانه در مدارس و حوزه های علمیه تشکیل گردیده است .
كانون روستايي : با توجه به آسيب پذيري روستاهاي كشور و به منظور جذب و آماده سازي جوانان در روستاها، كانونهاي روستايي در سطح روستاهاي كشور تشكيل گرديده است.
كانون اصلاح و تربيت : بر اساس تفاهم نامه امضا شده میان سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و سازمان زندان‌ها در راستای فعالیت‌های کانون‌های بشردوستانه كانون اصلاح و تربيت تشكيل گرديده که مددجویان در این كانون با سرفصل‌های امدادي و فرهنگي و ورزشي آشنا مي شوند.
در ادامه به مهم ترین فعالیت های جاری در سطح کانون های فوق می پردازیم:
1- اردوها و شرکت در برنامه های کشوری:
1-1- اردوها در سطح اعضاء فعال و منتخب شاخه هاي دانش آموزي، دانشجويي، جوانان و كانونهاي روستايي در قالب های اردوهای شهرستانی، استانی، برون استانی و کشوری و همچنین اردوهای راهیان نور برگزار می شود. شایان ذکر است سطح اردوهای غنچه های هلال تنها به صورت شهرستانی است.
1-2- طرح ملي ايمني و سلامت مسافرين نوروزي در سطح شعب استان و به منظور ارتقاي آگاهي و تغيير نگرش شهروندان جهت كاهش رفتارهاي پرخطر در مسافرت و افزايش بهداشت جسمي و رواني خانواده ها در طول سفر برگزار می گردد.
1-3- طرح ملي سحاب (سامانه حركت هاي امدادي و بشردوستانه) در قالب اكيپ هاي گشت سيار ، پياده وسواره(دوچرخه) و با تمركز بر نقاط آسيب پذير و مسافرپذير مناطق سياحتي و زيارتي، پارك ها و مكانهاي تاريخي و ... كه ارائه خدمات بوسيله پست هاي ثابت نوروزي امكان پذير نبوده اجرا مي گردد.
2- بزرگداشتها و مناسبتها:
2-1- بزرگداشت بزرگان دینی، فرهنگی و ملی، گرامیداشت ایان شهادت و ولادت خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، اعیاد بزرگ اسلامی چون غدیر خم، قربان، مهررضوان و...
2-2- دهه فجر: در اين دهه برنامه هاي فرهنگي و تربيتي چون طرح حيات دوباره، غبارروبي مزار شهدا، راهپيمايي 22 بهمن، افتتاح سالن ورزشي مركز امورجوانان تايباد، شركت درنمازجمعه، مسابقات ورزشي و فرهنگي و هنري و... برنامه ريزي و اجرا می گردد.
2-3- ماه محرم: در اين ماه برنامه هاي فرهنگي و تربيتي چون همايشهاي پيام عاشورا و نقش زنان در واقعه عاشورا، برگزاري مجالس سوگواري سالار شهيدان و ياران باوفايش، زيارت عاشورا، مقالات پژوهشي پيرامون حادثه عاشورا، اربعين حسيني و مراسم سوگواري دهه آخر و... برنامه ريزي و اجرا می شود.
2-4- دهه کرامت: در این دهه برنامه هايي چون همايش هاي استاني پيرامون شخصيت امام رضا(ع)، مسابقات ورزشي، مسابقات فرهنگي و معرفتي و مراسم جشن ميلاد و... برنامه ریزی می شود.
2-5- روز جهانی مساجد: در اين راستا برنامه هايي چون غبارروبي مساجد، شركت در نماز جمعه، نداي صبحگاهي و... برگزار می گردد.
2-6- ماه مبارك رمضان : در اين ماه مبارك برنامه هاي فرهنگي و تربيتي چون طرح الي النور( ختم قرآن كريم جهت شادي روح شهيدان )، محافل انس با قرآن كريم، سفره هاي افطار، برپايي مراسم شبهاي قدر، مسابقات فرهنگي و قرآني، همايشها و كارگاههاي معرفتي و ديني، شركت در راهپيمايي روز جهاني قدس و... برنامه ريزي و اجرا می شود.
2-7- گراميداشت سالگرد ارتحال امام خميني(ره) :در اين راستا مراسم ارتحال اين بزرگمرد تاريخ با برنامه هايي چون همايش های خورشيد قرن، جشنواره ي هنري تصوير يار، اتاقهاي گفتگو پيرامون دامنه ي كلام خميني كبير و گرامیداشت سالگرد رحلت بنيانگذار انقلاب اسلامي در سطح استان برگزار می گردد.
2-8- گردهمايي هيئتهاي مذهبي حضرت علي اكبر(ع) : همزمان با ايام سوگواري شهادت امام علي بن موسي الرضا(ع) و در راستاي بسترسازي فعاليتهاي هيئتهاي مذهبي جوانان حضرت علي اكبر(ع برگزار می شود.
2-9- سالروز تأسیس سازمان جوانان:از مهم ترین برنامه های اجرای می توان به همایش های شناسایی آسیب های فعالیتی سازمان و نگرش تازه به محتوای فعالیت سازمان، برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری، امدادی و ورزشی و.... اشاره کرد.
3- تولیدات فرهنگی:
نشر بروشور، نشریه، روزنامه دیواری و... به مناسب ایام مهم و تاریخی سال که دارای محتوای مشترک با فعالیت های جمعیت هلال احر دارد.
4- مسابقات ورزشی، رقابتی و همایشهای ورزشی:
4-1- برگزاری مسابقات ورزشی امدادی خانوادگی ومسابقات فرهنگی وهنری درهفته تربیت بدنی و سالروز تاسیس سازمان جوانان و..
4-2- مسابقات رفاقت مهر: رفاقت مهر يكي از فعاليتهاي مهم فرهنگي سازمان جوانان است كه روحيه ي رقابت سالم و هدفمند را در جهت توسعه ي فكري و آموزشي و امدادي مي سنجد. شركت كنندگان در رشته هاي حفظ، قرائت و مفاهيم قرآن كريم، زبان انگليسي، امداد و كمكهاي اوليه و چادرزني و توان افزايي و حمل مصدوم به رقابت می پردازند.
4-3- مسابقات المپياد آماده : در راستاي طرح ملي دادرس با عنايت به نقش تاثيرگذار مسابقات در فرايند يادگيري و مهارت آفريني، مسابقات مهارتهاي امدادي دادرسان هلال احمري طراحي گرديده كه در سه سطح شهرستاني واستاني و كشوري برگزار مي گردد.
4-4- المپياد فرهنگي ورزشي : اين المپياد با هدف ارتقاي سطح آمادگي جسماني جوانان جهت ارائه موثرتر خدمات عام المنفعه و بشردوستانه و ايجاد نشاط ، شادابي و انگيزه به منظور حفظ و جذب جوانان و ... ويژه اعضاي سازمان جوانان در رشته هاي آمادگي جسماني با رويكرد امدادي، واليبال، فوتسال، شناو نجات غريق در سطح استاني و كشوري برگزار مي گردد.
5- طرح كاروان نيكوكاري:
كاروان نيكوكاري با هدف توسعه ي خدمات بشردوستانه در مناطق آسيب پذير و محروم در فعاليتهاي سازمان جوانان نقشي مهم و تأثيرگذار دارد، اين طرح در سال در دو بخش انجام می شود:
كاروان هاي نيكوكاري حمايتي –آموزشي شامل: آموزشهاي امداد و كمكهاي اوليه، بهداشت رواني و فني و حرفه اي، توزيع بسته هاي حمايتي و... با حضور اعضاء شاخه هاي دانش آموزي، دانشجويي، جوانان و كانونهاي روستايي
کاروان های مرمتي-آموزشي شامل: مرمت ابنيه، زمينهاي ورزشي، اماكن عمومي، تاسيس كانونهاي روستايي، اجراي برنامه هاي بشردوستانه و... با حضور اعضاء شاخه هاي دانش آموزي، دانشجويي، جوانان و كانونهاي روستايي
6- طرح های پیشنهادی وابتکاری کانونها:
ارائه طرحهای پیشنهادی وابتکاری شعب بصورت متمرکز درستاد که پس از بررسی و قرارگیری در محتوای فعالیتهای جمعیت هلال احمر تصویب و اجرا خواهد شد.
7- برنامه های بشردوستانه:
اجرای برنامه های بشردوستانه و عام المنفعه ای چون اهداء خون، کاشت نهال، كارگاه پيشگيري اوليه از اعتياد و سبك زندگي سالم، كارگاه آموزشي سازماندهي حمايتهاي رواني و اجتماعي پس از بلايا( طرح سحر) ، طرح پيشگيري از ايدز،طرحهاي زیست محیطی، احترام به دیگران و.....
8- تشکیل دوره ها و مانورهای امدادی:
تشکیل دوره ها و آموزشهای کوتاه مدت و بلند مدت امدادی، برگزاری مانورهای منطقه ای آمادگی امدادی و...
9- فراخوان و جذب و برگزاري انتخابات ( مجمع استان، شوراهاي استاني و...) :
از آنجائي كه اعضاء بايستي در تصميم گيريها و تصميم سازيهاي جمعيت حضور داشته باشند، لزوم برگزاري شوراها و مجمع تلفيقي شهرستان و استان ضرورت پيدا مي كند.
10- برنامه های هفته هلال:
از مهم ترین برنامه های این هفته می توان به برگزاری جشن هفته هلال، همایش جوان و امدادگری در سوانح، رژه امدادی، مسابقات فرهنگی و هنری، فعالیتهای رسانه ای، تجلیل از کارکنان و اعضاء برتر شاخه های مختلف سازمان و... اشاره داشت.
11- اوقات فراغت :
اوقات فراغت را نمي توان در جايگاه خاص و يا فصلي مشخص تعريف نمود؛ چرا كه اوقات فراغت زماني را در بر مي گيرد كه فعاليتهاي مختلف فرهنگي و اجتماعي را در فضا و زماني خارج از فعاليتهاي روزمره به انجام رساند. ليك از آنجايي كه فصل تابستان نمود بيشتري در اين ميان پيدا كرده است، قالب كلي هويت اوقات فراغت را به خود گرفته است.
برنامه هاي اوقات فراغت در تابستان با حدود 345 عنوان برنامه در سطح استان در قالبهاي كلي دوره هاي آموزشي، اردوهاي فرهنگي و آموزشي، گراميداشت مناسبتها و آئين هاي ديني و ملي، مسابقات فرهنگي و هنري، برپايي جشنواره هاي هنري و نمايشگاهها، همايشهاي علمي و اجتماعي و... برگزار می گردد.
12- طرح ملي دادرس : طرح دادرس ( دانش آموز آماده در روزهاي سخت) در قالب توافقنامه اي بين سازمان جوانان جمعيت هلال احمر و معاونت تربيت بدني و سلامت وزارت آموزش و پرورش و با اهداف افزايش سطح ايمني و كاهش خطرپذيري مدارس كشوربا تربيت تيم هاي دانش آموزي آماده براي مقابله با حوادث و نيز توسعه و ترويج ظرفيت خودامدادي و سازماندهي تيمهاي بحران مبتني بر دانش آموزان آموزش ديده توانمند و برخوردار از مهارتهاي كارگروهي تشكيل گرديد.