امروز: ۱۴۰۳/۱/۱۰



تاريخ: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۹ ارديبهشت ساعت ۱۰:۳۷ کد مطلب: 26717
رفتار :
 رفتار در محیط کار

 

رفتار درست با دیگران در محیط کار اهمیت بالایی دارد. ما بیش از آنکه با اعضاء خانواده باشیم، در محیط کار وقت‌مان را می‌گذرانیم.

در حقیقت رفتار صحیح در محیط کار یک مهارت است که صاحبان آن نه تنها استرس شغلی کمتری دارند، بلکه سریع‌تر ارتقاء پیدا می‌کنند و محیطی دوستانه و مثبت را برای خود بوجود می‌آورند. در این یادداشت به برخی از مهمترین نکات این مهارت اشاره می‌شود:

1)خوش اخلاق باشید. هنگام برخورد با دیگران یک سلام یا روز بخیر می‌تواند تاثیری مثبت بر شما و نفر مقابل بگذارد. حسن خلق محیط را مطبوع می‌کند و شما را به فردی مطلوب در ذهن همکاران تبدیل خواهد کرد و در این حالت به راحتی می‌توانید از دیگران کمک بگیرید. اما به یاد داشته باشید بیش از حد شوخ بودن تاثیری منفی دارد. حد میانه را رعایت کنید.

2)مسئولیت‌های خود را شخصا انجام دهید. در اکثر شرکت‌ها، پروژه‌ها از سوی تیمی از کارکنان انجام می‌شود و هر یک از اعضاء تیم وظیفه‌ای مشخص دارد. کار خود را بر دوش دیگری قرار ندهید ،تا خود و همه استرس کمتری داشته باشید. 

3)اختلال بوجود نیاورید. تماس‌های تلفنی شخصی و نیز مکالمات خود را در محیط کار به حداقل برسانید تا اختلالی در کار همکاران بوجود نیاید. در خیلی از سازمان‌ها، میزان هدر رفتن وقت توسط کارکنان تحت نظارت مدیران است. به قوانین شرکت احترام بگذارید و هیچ اقدامی که در ادامه کار شرکت یا کارکنان اختلال بوجود می‌آورد انجام ندهید.

4)هرگز وارد شایعات محیط کار نشوید. صرف وقت در این زمینه نه تنها هدر دادن زمان است بلکه رفتاری بسیار منفی و زشت است. اگر همکار شما خواست درباره فردی دیگر با شما صحبت کند، محترمانه موضوع صحبت را عوض کنید و کاری کنید  او بفهمد که ترجیح می‌دهید کارتان را انجام دهید زیرا مسائل دیگران، به شما ربطی ندارد. اکثر شایعات غلط هستند و بهره‌وری نیروی کار را به شدت کاهش می‌دهند.

5)رازدار باشید. هیچ‌گاه نقاط ضعف و اشتباهات همکار خود را در جمع یا در مقابل رییس بیان نکنید. اگر لازم است انتقادی سازنده کنید، زمان مناسب را تشخیص داده و بطور خصوصی با فرد مورد نظر صحبت کنید. همچنین اگر ارزیابی عملکرد کارکنان وظیفه سازمانی شماست در حدی که از شما خواسته شده به بررسی عملکرد آنها بپردازید و نتایج بررسی را صحیح و دقیق تهیه کنید و فقط در اختیار رییس یا فرد بالا دست خود قرار دهید.

6)از صحبت با همکاران پرحرف اجتناب کنید. اگر همکاری پر حرف دارید محترمانه و صادقانه از او بخواهید به شما اجازه دهد کارتان را انجام دهید. گاهی اوقات همکار پر حرف اصلا نمی‌داند پرحرف است و شما مجبور هستید کاری را هر چه زودتر انجام دهید. همچنین می‌توانید به همه کارکنان بگویید از پرحرفی خوش‌تان نمی‌آید. در این حالت لازم نیست مستقیما با همکار پرحرف برخورد کنید. اگر تازه به محیط کار جدید خود آمده‌اید پس از مدتی می‌فهمید چه کسانی پر حرف هستند. با آنها وارد مکالمه طولانی و غیر ضروری نشوید.

7)وجهه‌ای مثبت بوجود آورید. سخت کار کنید، به موقع وظایف‌تان را انجام دهید، در موقعیت‌هایی که ممکن است موجب سوء تفاهم رییس یا همکاران شود قرار نگیرید، درباره رییس و همکاران، درست یا غلط شایعه پخش نکنید و شنونده آن هم نباشید. با رعایت این نکات هیچکس نمی‌تواند وجهه خوب شما را خراب کند. شهرت خوب از بزرگ‌ترین سرمایه‌ها در محیط کار است. اگر شایعه‌ای در مورد شما پخش شد فورا توضیحات ضروری را به رییس بدهید تا وی از اصل ماجرا آگاه شود. خود را برای توضیح دادن به همه درباره واقعیت خسته نکنید. شما مسئول فکر غلط دیگران درباره خود نیستید.

 

8)درخواست‌های غیر منطقی همکاران را رد کنید. در بسیاری از محیط‌های کار، کارکنانی هستند که مایلید وظایف خود را به دوش دیگران بیندازند. محترمانه برای آنها توضیح دهید وظایف‌تان در اولویت است. البته کمک به دیگران مفید است اما کسی نباید عادت کند کارهایش را به شما محول کند.

 

 

 

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی