تاریخ: ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
گفتار درمانی
گفتاردرمانی ب

آشنایی با گفتاردرمانی(آسیب شناسی زبان و گفتار)

 

گفتاردرمانی یکی از گرایشهای علوم توانبخشی است که به مطالعه جنبه های مختلف گفتار و زبان، وتشخیص و درمان اختلالات مربوط به آن می پردازد. گفتاردرمانی با تلفیق علم و هنر برای رفع مشکلات شایع گفتاری مانند لکنت، اختلال در تلفظ صداها،اختلالات صوتی،تاخیر در رشد گفتار و زبان،مشکلات ناشی از فلج مغزی در اطفال یا سکته ها و آسیبهای مغزی در بزرگسالان،کم شنوایی و ...ایفای نقش مینماید. کودکان ازجمله افرادی هستند که میتوانند از خدمات گفتاردرمانی در زمینه های مختلف بهره ببرند ، به عنوان مثال کودکانی که دچار شکاف کام، اختلال در بلع،اختلال در شنوایی، مشکلات شناختی-درکی، بیش فعالی،اختلال در تولید حروف یا تلفظ آن، لکنت، مشکلات ارتباطی و گفتاری(نظیر اوتیسم)،اختلالات یادگیری(مانند اختلال در نوشتن و خواندن) هستند.

در بزرگسالان نیز متعاقب برخی آسیبها مانند ضربه های مغزی و سکته مغزی،پاره ای اختلالات در زمینه گفتار،بلع،ارتباطات وشناخت ایجاد میشود که با استفاده از خدمات گفتاردرمانی قابل درمان میباشد.

کارشناسان این رشته در دوران تحصیل دانشگاهی ملزم به فراگیری مجموعه ای از علوم انسانی و تجربی در خصوص شناخت،ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان میباشند که از این جمله میتوان به         روان شناسی،فیزیولوژی مکانیسم گفتار، زبان شناسی و آواشناسی، نوروآناتومی و... اشاره کرد.

کلینیک گفتاردرمانی این معاونت در سال1393 افتتاح شده و با حضور دانش آموختگان دانشکده های توانبخشی سراسر کشور در قالب نیروهای قراردادی، و با بهره گیری از تجهیزات و امکانات لازم ،مطابق با قوانین و مصوبات وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی کشور و تعرفه های ابلاغی آن وزارتخانه مشغول ارائه خدمت به عموم مراجعین میباشد.

.