💥 نظارت و بازرسی در هلال احمر فراگیر است/ بازرسی و نظارت بر عملیات مالی هلال احمر برای همه
♦️دبیر کل جمعیت هلال احمر، قراردادهای منعقد شده میان هلال احمر و سایر مجموعهها را طبق مصوبه شورای عالی مشمول قوانین و مقررات بازرسی و حسابرسی عملکرد در راستای اهداف دانست و تاکید کرد که هیچ مجموعه و قراردادی در جمعیت هلال احمر مصون از بازرسی و حسابرسی نیست.
دکتر محمودرضا پیروی در نهمین گردهمایی ناظرین هلال در مشهد افزود: ناظران و بازرسان باید منزه تربن افراد باشند و انتظار مردم هم همین است.و هم اکنون هم همینطور است.
وی با اشاره به وجود فرهنگ شائبهپذیری درباره دیگران در جامعه اظهار کرد: در قرآن کریم از گمان بد پرهیز داده شده که باید خوش گمان باشیم که طبق حدیث بازی با آبروی افراد بهمنزله جنگ با خداست.
وی ادامه داد: ناظران اگرچه قضاوت نمیکنند اما گزارش ناظر منجر به قضاوت خواهد شد لذا میبایست با دقت و تامل دقیق، جانب حق را بگیرند.
دبیر کل جمعیت هلال احمر با اشاره به اهمیت امر نظارت و بازرسی اذعان کرد: داشتن دقت نظر و نظم از مهمترین ویژگیهای سرپرست فعلی اداره کل ارزیابی عملکرد است که حضور رییس ، دبیر کل جمعیت ودیگر مدیران ارشد جمعیت در این گردهمایی نمایانگر اهمیت مقوله سه مقوله اصلی یعنی بازرسی ، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات در جمعیت است شما امنای مدیران ارشد جمعیت هستید.
وی افزود: در انتخاب و بهکارگماردن افراد در جایگاههای مختلف باید دقت ویژه داشت و شایستهسالاری در هلال احمر یک اصل است .
دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت:
کنترل کیفیت و بهبود روشها و آسیبشناسی دقیق برای جلوگیری از تخلفات از جمله حوزه ماموریتهای اداره کل ارزیابی عملکرد است.
وی با اشاره به وجود محافظ یا گاردریل در کنار جاده ها برای خارج نشدن خودروها گفت: بازرسی و بررسی دقیق عملکردها نیز میتواند در حوزههای مختلف به گونهای انجام شود که انحراف از مسیر اصلی صورت نگیرد و این از وظایف شما است.
دکتر پیروی، سنگین شدن ستاد و گستردگی تشکیلات را بهمنزله بند و باعث کاهش عمیلیاتها و تشکیل جلسات بسیار بدون خروجی مناسب دانست و تاکید کرد: اصل کار هلال احمر بر فعالیت داوطلبانه و کار جوانانه است و تاثیر کارهای مردمی را در حوادثی مانند سیل اخیر می توان دید که بسی بیشتر از نهادهای اداری است.
وی افزود: مشکلات کارمندشدن نیروهای داوطلب در سیستم اداری کم نیست درحالیکه رسالت جمعیت هلال احمر بیشتر غیرحاکمیتی و بشردوستانه بوده است.
وی خواستار ترویج فرهنگ کار داوطلبی در هلال احمر شد و گفت: رعایت تعادل در انجام وظایف و کارها ضروری است و مصلحت اندیشی به معنای اعمال نظر شخصی و فراقانونی پذیرفتنی نیست.
استمرار اقدامات با رعایت الزامات برنامه پنج ساله جمعیت هلال احمر مورد تاکید دکتر پیوندی است.
وی افزود: در طول زمان و به مرور، میبایست کارهای قبلی را کاملتر و رو به جلو حرکت کنیم.
وی افزود: پیشبینی تجهیزات و نیروی انسانی اهمیت زیادی دارد اما مهمتر از آن درنظرگرفتن میزان حوادث و ماموریتها و ضرورت آن با داشتن برنامهریزی دقیق است.
دبیر کل جمعیت هلال احمر همچنین خواستار شنیدن نظرات کارکنان و نیز مخاطبان توسط مدیران و پاسخگویی متناسب به آنها شد.
♦️معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر با اشاره به جملاتی از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر ضرورت امر نظارت، تشکیل بازرسی را به آغاز حکومت نبوی دانسته و نظارت را عقلانی و متضمن خیر افراد دانست.
دکتر بهرام غیبی همچنین کنترل و نظارت را از وظایف اصلی مدیران برشمرد و گفت: نقش بازرسی در مدیریت عملکرد نیازمند استفاده از شاخصههای مشخص و دقیق است چنانکه بازرسی را مقایسه عملیات انجام شده با استاندارها نسبت به برنامه عملیاتی پیش بینی شده تعریف میکنند.
وی افزود:فراگیری خودکنترلی و بالابردن فرهنگ سازمانی بسیار حایز اهمیت است تا نیازمند برخوردهای بعدی نباشیم.
وی افزود: کارهای شایسته باید بیان گردد تا برای همه الگو شود. حوزه نظارت و بازرسی با توسعه و تقویت فرهنگ قدرشناسی از فعالیت های موثر و کارهای خوب با معرفی افراد شاخص مشوق سازمان شود.
به گفته معاون منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر، نظارت کارآمد همراه با مشارکت خود نظارت شونده و احترام به او و با ایجاد محیط دلپذیر و منعطف محقق میشود.
وی تصریح کرد: نظارت اثربخش باید براساس منطق و استاندارد و اصول حاکمه باشد که قابل اندازه گیری و محسوس و عملیاتی و غیررویاپردازانه باشد
دکتر غیبی افزود: مبادا ملاکهای خودساخته و پیش ساخته ذهنی خودمان را معیار قرار دهیم.
در قسمتی از این آیین همچنین شهرام ابراهیمپور، مدیرکل حسابرسی جمعیت هلال احمر و خانم ذوالنوریان مشاور رییس هلال احمر کشور دربارهبازرسی و اقتضائات آن نکاتی را مطرح کردند.