تاریخ: ۱۴۰۰/۳/۹
همتی تاکید کرد: ادامه اجرای طرح غربالگری مسافران در مرزهای کشور تا زمان کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا/ مهمترین اقدام هلال‌‎احمر در سده دوم فعالیت، راه‌اندازی و تجهیز 37 هزار خانه‌ هلال است
رئیس جمعیت هلال‌احمر در تشریح اقدامات این جمعیت، بر ادامه اجرای طرح غربالگری و کنترل بهداشتی مسافران ورودی در مرزهای رسمی کشور تا زمان کاهش تعداد مبتلایان و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا تاکید و همچنین از آمادگی این جمعیت برای واکسیناسیون حجاج اعزامی به مراسم حج در صورت قطعی شدن برگزاری این مراسم خبر داد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در تشریح اقدامات این جمعیت، بر ادامه اجرای طرح غربالگری و کنترل بهداشتی مسافران ورودی در مرزهای رسمی کشور تا زمان کاهش تعداد مبتلایان و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا تاکید و همچنین از آمادگی این جمعیت برای واکسیناسیون حجاج اعزامی به مراسم حج در صورت قطعی شدن برگزاری این مراسم خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر کریم همتی در برنامه زنده تلویزیونی "انتهای الوند" و در تشریح اقدامات هلال احمر در بحران کرونا گفت: در اولین روزهایی که بیماری کرونا نه تنها کشور ایران که کل دنیا را درنوردید، هلال احمر با استفاده از ظرفیت و توان بالای امدادگران، جوانان، داوطلبان و ... که حضور در این صحنه را بخشی از وظیفه اجتماعی خودشان می دانستند، اقدامات مهمی انجام داد و در ابتدای سال 99 کنترل خروجی استان‌های بزرگ و ورودی و خروجی کل شهرهای کشور، به هلال احمر سپرده شد که جمع زیادی از جوانان، داوطلبان و امدادگران هلال احمر در این طرح مشارکت داشتند.

وی افزود: پیش بینی ما این بود که شاید ظرف دو سه ماه، بیماری کرونا ریشه کن شود و اوضاع سر و سامان پیدا کند اما این اتفاق نیفتاد و شیوع بیماری کرونا ادامه پیدا کرد.

همتی تاکید کرد: هلال احمر در بحران کرونا و در تمام مواقعی که نیاز به حضور این جمعیت بود، در کنار وزارت بهداشت بوده و هر وظیفه ای که به این جمعیت محول شد چه به شکل دوجانبه در کنار وزارت بهداشت و چه در قالب دستورالعمل های ستاد مرکزی کرونا که هلال احمر هم عضو آن است، ورود کرده و اقدامات مهمی انجام داد؛ از جمله فعالیت در زمینه جمع‌آوری و توزیع کمک‌های معیشتی، اجرای طرح‌های مختلف در این راستا همچون طرح آمران سلامت، اجرای طرح "نذر آب" در مناطق دچار خشکسالی کشور، کمک به افراد خاص و گروه‌های هدفی که جزو حوزه های پوششی وزارت بهداشت نبودند مثل بیماران سرطانی و ...

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: در سال 99 سوش های جدیدی از کرونا در کشور کشف شد که نشان دهنده ورود بیماری از مرزهای کشور بود، به همین دلیل کنترل 37 مرز از یکصد مرز رسمی کشور در ابتدای سال جاری به هلال احمر سپرده شد که در کنار وزارت بهداشت با انجام تست های "پی سی آر" و تست "رپید" تاکنون بیش از 350 هزار نفر از مسافران ورودی به کشور در این مرزها، غربالگری و تعدادی از این مسافران با همکاری هلال احمر، نیروی انتظامی، دانشگاه ها و.. به قرنطینه هدایت شده اند.

همتی تاکید کرد: در تمام مدت شیوع بیماری کرونا، هروقت نیاز به استفاده از ظرفیت عظیم مردمی بوده، از ظرفیت مالی مردم و حضور آنها و همچنین از کمک های بین المللی متنوعی برای کمک به متاثران از این بیماری استفاده کرده ایم.

وی افزود: قرار بود که کنترل مرزهای رسمی تا پایان اردیبهشت ادامه داشته باشد اما اجرای این طرح همچنان ادامه می‌یابد تا به کمترین میزان ابتلا و کمترین تعداد مرگ و میر در کشور برسیم.

 

اعلام آمادگی برای واکسیناسیون حجاج

رئیس جمعیت هلال احمر به موضوع واکسیناسیون حجاج و زائران اباعبدالله الحسین(ع) در مراسم اربعین سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: امسال در بحث حج تمتع با توجه به مذاکرات انجام شده، احتمالا حجاج به شکل محدودتری نسبت به سال های گذشته اعزام خواهند شد که هلال احمر با هماهنگی سازمان حج و زیارت در بحث آمادگی در کشور عربستان و اعزام نیروها، اقدامات لازم را انجام داده و موضوع واکسیناسیون حجاج نیز در دستور کار قرار دارد که به محض قطعیت اعزام زائران، اقدامات لازم انجام خواهد شد. در موضوع اربعین هم هلال احمر آمادگی دارد تا با تصمیم ستاد مرکزی اربعین، اقدامات لازم را انجام داده و در این راهپیمایی عظیم و معنوی، در کنار هموطنان عزیز باشد.

 

ضرورت راه‌اندازی خانه‌های هلال در تمام روستاهای دارای دهیاری‌ در کشور

رئیس جمعیت هلال‌احمر به ضرورت راه اندازی خانه‌های هلال در سراسر کشور نیز اشاره کرد و گفت: راه اندازی این خانه ها در سال 99 به شکل ویژه پیگیری شد. اجرای این طرح در سال 94 کلید خورده و به شکل پایلوت در سه استان مازندران، گیلان و سیستان و بلوچستان آغاز شده بود اما در سال 99 با توجه به نیاز اجتماعی که به حضور مردم بود و نیاز به جامعه‌ای تاب‌آور، راه اندازی خانه های هلال و موضوع ارتقای کمی و کیفی این خانه‌ها مورد توجه ویژه و جدی قرار گرفت.

همتی با بیان اینکه در شهریور سال 99، حدود 3000 خانه هلال، آماده بهره برداری و در هفته هلال سال جاری نیز 2400 خانه هلال دیگر افتتاح شد، افزود: ساماندهی و آموزش مردم در این خانه ها در دستور کار قرار دارد چرا که خانه های هلال در محیط بوده و می توانند جامعه ای تاب آور ایجاد کنند. در واقع خانه های هلال در محیطی ترین و محروم ترین نقاط کشور که ما تقریبا به آنها دسترسی نداریم، و در حدود 37 هزار روستای کشور، راه اندازی خواهند شد. بنابراین مهمترین برنامه هلال در سده دوم فعالیت، همین تجهیز و راه اندازی خانه های هلال خواهد بود.

وی تاکید کرد: هنگام وقوع حوادث و بحران ها، گروه‌های ارزیاب هلال احمر همین اهالی روستاها و اعضای خانه های هلال خواهند بود که آموزش دیده و ساماندهی شده اند. فعالیت خانه های هلال هم به شکل داوطلب محور است و هیچ بار مالی به دوش کشور اضافه نخواهد کرد و مردم از لحاظ اجتماعی بدون توجه به دین، مذهب، رنگ، نژاد و ... در کنار هم فعالیت و کار می کنند و هلال احمر  نیز با دپوی اقلامی مثل چادر امدادی، والور، امکانات اولیه و ... در این خانه ها کمک می کند تا در زمان حوادث و در لحظات و دقایق اول وقوع، اعضای خانه های هلال بتوانند اقدامات اولیه را انجام دهند. دیگر ویژگی برجسته خانه های هلال، کمک در موضوعات آموزشی و در بحث های اقتصادی، مثل صنایع دستی، و ...است. خانه‌های هلال فرصتی است که علاوه بر کمک در شرایط بحران در شرایط عادی نیز به مردم کمک می کند.

 

عضویت در هلال‌احمر در بحران کرونا

رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوالی در خصوص شرایط کرونا و عضویت افراد در این جمعیت گفت: به عضویت هلال‌احمر درآمدن و کمک به همنوعان، یک مسیر پرخیر و برکت و به هم پیوسته است. در بحران کرونا نیز داوطلبان بسیاری به هلال احمر پیوستند و حتی تعداد آنها بیش از گذشته بود. در تمام بحران ها مردم در کنار هلال احمر به کمک آسیب دیدگان می آیند. در بحران کرونا هم تقریبا همه کسانی که در کشور جایگاهی داشتند و در طول تاریخ، بخشی از زندگیشان در حوزه کمک به مردم سپری شده، حضور برجسته ای در کنار هلال احمر داشتند و علیرغم تمام کمبودهای ناشی از این بیماری و مشکلات معیشتی، داوطلبان زیادی به هلال احمر پیوسته و به کمک مردم آمدند و هلال احمر هم توانست کمک های خوبی برای متاثران از این بیماری جمع آوری کند.