|
تاریخ: ۱۴۰۰/۹/۱۶
|
|
مدیر کل توانبخشی هلال احمر کشور: تولیدات ویلچر در ایران با استانداردهای جهانی فاصله دارد
|
مدیر کل توانبخشی هلال احمر کشور در مشهد گفت:
تولیدات ویلچر در ایران با استانداردهای جهانی فاصله دارد و در واقع متاسفانه تولید ویلچر استاندارد عالی در کشور برای معلولان مختلف نداریم.
|
به گزارش خبرنگار ما، دکتر پیمان پیشگاهی ، مدیر کل توانبخشی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران امروز در آیین اختتامیه دوره بین المللی تجویز، کار و طراحی، تعمیر و نگهداری ویلچر در مشهد اظهار کرد: در حال حاضر در پروژه ای ویژه با معاونت علمی ریاست جمهوری و با حضور تعدادی شرکت دانش بنیان درحال تولید ویلچر متناسب با معلولان مختلف و نیز برخی محصولات مانند دست الکترونیک هستیم.
وی افزود: در سال 2014 سازمان بهداشت جهانی برنامه برای گسترش خدمات توانبخشی تدوین کرد و نظام سلامت کشور ما که در راس آن وزارت بهداشت، درمان و توانبخشی است، درصدد برنامه کشوری توانبخشی برای بهینه سازی و ارتقای خدمات توانبخشی برآمده است.
مدیر کل توانبخشی هلال احمر کشور با بیان اینکه بخش مهم و عنصر موثر در توانبخشی کشور هلال احمر است، خاطرنشان کرد: بنیانگذار توانبخشی در کشور ایران هلال احمر بوده که از سال 1340 تاکنون همچنان درخدمت مردم است.
وی افزود: درحال حدود 200 واحد توانبخشی در کشور داریم که در رشته های مختلف خدمت میکنند و در این میان، مراکز توانبخشی هلال احمر، گسترده ترین، جامعترین و پیشرفته ترین مراکز توانبخشی در کشور است.
دکتر پیشگاهی اعلام کرد: پایه خدمات توانبخشی تخصصی جمهوری اسلامی هلال احمر است که در حال گسترش است.
وی اظهار تاسف کرد: مبحث وسایل کمک حرکتی در دنیا مقولی حائز اهمیت و جدی است که در کشور ما مغفول واقع شده و الان همت جدی در وزارت بهداشت برای پوشش و پرکردن این خلا وجود دارد.
به گفته مدیر توانبخشی هلال احمر کشور، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی به عنوان مشاور وزارت بهداشت، درمان و توانبخشی در این زمینه نقش خودش را تدوین برنامه و توسعه و استانداردسازی و به روز رسانی محصولات کمک حرکتی و توسعه علمی، تجویز و آموزش نحوه استفاده درست و ارائه برنامه برای تجهیزات توانبخشی می داند.
وی با اشاره به لزوم دغدغه و تلاش در استانداردسازی وسایل حرکتی گفت: دوره حاضر به میزبانی خراسان رضوی با حضور سالامون از هلال احمر سوریه بعنوان مدرس و نیکولاس دنیل کارشناس توانبخشی صلیب سرخ در ایران و مرعشیان کارشناسی صلیب سرخ در امور توانبخشی و خانم سعیدی کارشناس توانبخشی دایر شد که نحوه صحیح ساخت و تجویز ویلچر و آموزش استفاده در زندگی معلولان را در سطح حرفه ای ویژه مربیان آموزش داد.
دکتر پیشگاهی افزود: در این دوره تربیت مربی، همکارانی که در آزمونهای کمیته بین المللی صبیب سرخ شدند برای تکمیل دوره انتخاب و در دوره شرکت کردند و قرار است به عنوان مربی، شاخص های این علم و فن را همراه با پایه های علمی در کشور توسعه دهند.
🔹 نوآوری در توانبخشی
همچنین سرپرست جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در این آیین تاکید کرد: مرکز توانبخشی هلال احمر با مدیریت دکتر پیشگاهی هر دوره با نوآوری، توانمندی جدیدی را مطرح کرده و پیشگام و خط شکن در خدمت به مخاطبان بوده است.
دکتر سیدآرش سیدصالحی افزود: تیم توانمندی در واحد تحقیق و توسعه یا Research and Development که گاهی به صورت مخفف R&D هم مورد استفاده قرار می گیرد در توانبخشی هلال احمر مانند خانم دکتر رشیدزاده به نوعی عهده دار طرحهای تحقیق و توسعه ملی در این زمینه شدند که ثمرات ارزشمندی داشته و برکات بسیاری خواهد داشت.
وی طرح جامع توانبخشی را حاصل سالها کار و تجربه توانبخشی هلال احمر دانست که در دوره های آموزشی نیز ارائه و زمینه به کار گیری آنها فراهم می شود.
وی همچنین از حضور و همراهی اساتید بین المللی و 11 نفر کاردرمانگرهای مجرب هلال احمر استانهای مازندران ، اصفهان ، تهران ، سمنان و خراسان رضوی در مشهد قدردانی کرد.
گفتنی است، دوره اول آموزش ویلچر در سال 98 در تهران برگزار شد که بخشی از کارکنان توانبخشی جمعیت هلال احمر در آن دوره شرکت کردند.
|
|