تاریخ: ۱۴۰۰/۹/۲۴
کاهش آمار تلفات جاني به خاطر واکسیناسیون است
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هلال‌احمر خراسان رضوی با اشاره به لزوم واكسيناسيون، گفت: فقه و فقیه، در طول تاریخ مؤید تلاش‌های علمی دانشمندان علوم پزشکی و طب بوده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله اسدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان در خصوص مشارکت عموم جامعه در انجام واکسیناسیون کرونا، با بیان اینکه آثار و نتایج رویکرد مثبت پیشگیری از ابتلا با این روش در جامعه قابل‌مشاهده است، ابراز داشت: امروز به خاطر رویکرد منطقی مردم فهیم و بصیر در همکاری واکسیناسیون، شاهد کاهش آمار تلفات جانی و خسارات مالی هستیم.
وی با اشاره به اینکه از نظر فقهی در واکسن زدن هیچ مشکلی وجود ندارد و فتاوا و سیره‌ی عملی فقها نیز، داعیه بر همراهی این کشف است، تشریح کرد: در اسلام ازنظر شرعی و فقهی به معنای خاص، بحث حفظ جان یک انسان در اولویت بسیار بالایی قرار دارد و فقه امام صادق علیه اسلام که در طول تاریخ به‌عنوان بزرگ‌ترین میراث اهل‌بیت علیهم‌السلام به ما رسیده، ناظر بر همین می‌باشد که فقه و فقیه، مؤید تلاش‌های علمی دانشمندان علوم پزشکی و طب بوده‌اند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هلال‌احمر استان خراسان رضوی، افزود: هیچ‌وقت در طول تاریخ تقابلی بین نظریات علمی نافع و مفید برای انسانیت و انسان‌ها با فقه شیعه و امام صادق علیه الاسلام نداشته‌ایم و طبیعتاً حفظ جان انسان و حتی پیشگیری از بروز بیماری‌ها از اوجب واجبات است.
وی بیان داشت: شواهدی در خصوص تزاحم بین حفظ جان یک انسان و حق دیگری از حقوق واجب، در رساله‌های عملیه و دیدگاه‌های فقهی وجود دارد که اولویت حفظ جان یک انسان در آن کاملاً روشن و برجسته است.
حجت‌الاسلام والمسلمین اسدی در ادامه ابراز کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل این است که فقیه در نظرات تخصصی دانشمندان و کشف دارو و درمان در حوزه‌ی پزشکی که برای بشریت مفید می‌باشد، ازنظر فقهی، مؤید این نظریه باشد و خود نیز به آن نظریه عمل کند، که نمونه آن واکسن زدنِ فقيهان است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هلال‌احمر استان خراسان رضوی با بیان اینکه در شرایط همه گيري ویروس کرونا، نظر فقهی و ديدگاه فقها را شاهديم كه مؤید و موافق بر واکسن زدن و واکسینه شدن مردم در مقابله با اين ویروس هستند، گفت: رهبر معظم انقلاب و فقهای بزرگوار این سیره‌ی عملی را با واکسن زدن به همه‌ی مردم و مقلدین در حقیقت نشان دادند؛ يعني اینکه خود تابع نظریه‌ی علمی دانشمندان در واکسن زدن هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین اسدی در بخش پایانی این گفت و گو با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های جمعیت هلال‌احمر در طول شیوع کرونا، فراتر از چارچوب وظایف ذاتی آن بوده است، تصریح کرد: جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان کمک‌کار بدنه و جامعه‌ی پزشکی در تمام مأموریت‌ها، صف مقدم مقابله‌ی با ویروس کرونا بوده و با استفاده از ظرفیت‌های مردمی، امدادگران، نجات گران و جوانان هلال‌احمر، متأثر از روحیه‌ی ایثارگری و جهادی در مقابله با شیوع و مهار آن، کاملاً فعال عمل کرد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هلال‌احمر استان خراسان رضوی گفت: جمعیت بزرگ هلال‌احمر در مباحث غربالگری از اول کرونا و همچنین در پیک پنجم که در استان خراسان شدت زیادی گرفت، فعالیت‌های ارزشمند و چشم‌گیری به جامعه ارائه داد و قریب به 100 تخت بیمارستانی و فعال‌سازی چندین درمانگاه برای کمک به کادر درمان پزشکی در همین راستا به عموم جامعه و جمعیت پزشکان، تقدیم شد.