تاریخ: ۱۴۰۰/۹/۲۷
همکاری خبرنگاران هزینه‌های پاسخگویی به بحران را کاهش می‌دهد
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: پوشش رسانه‌ای و فعالیت خبرنگاران در زمان بحران موجب آرامش روانی متاثرین از حوادث و بلایا می‌شود که نتیجه آن کاهش هزینه‌های عملیات پاسخ به بحران در جمعیت هلال احمر است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: پوشش رسانه‌ای و فعالیت خبرنگاران در زمان بحران موجب آرامش روانی متاثرین از حوادث و بلایا می‌شود که نتیجه آن کاهش هزینه‌های عملیات پاسخ به بحران در جمعیت هلال احمر است.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ مهدی ولی‌پور رئیس سازمان امداد و نجات این جمعیت در دومین روز از دوره آموزشی امداد و نجات ویژه اهالی رسانه، در جمع خبرنگاران حوزه امداد و حوادث حاضر شد تا ضمن تقدیر از همکاری آن‌ها در پوشش رسانه‌ای سوانح و بلایا، توضیحاتی پیرامون وظایف، عملکرد و نقش سازمان تحت فرمان خود در مدیریت بحران ارائه کند.
 
ولی پور بر نقش سایر دستگاه‌ها و ادارات عضو شورای مدیریت بحران کشور تاکید کرد و گفت: علاوه بر هلال احمر دستگاه‌های مختلفی عضو شورای مدیریت بحران در سطح کشور، استان و شهرستان‌ها هستند. در زمان وقوع سانحه هر یک از آن‌ها باید نقش خود را که بر اساس برنامه‌ریزی و انجام مانورهای پیشگیری به آن آگاه هستند؛ به درستی و در زمان مناسب انجام دهند. بنابراین رسانه‌ها می‌توانند با آگاه‌سازی این موضوع، سطح انتظارات مردم را طوری تنظیم کنند که به عنوان مثال متاثرین از یک حادثه، توقع گشایش راه و محورهای مواصلاتی، تامین برق و سوخت را از هلال احمر نداشته باشند. چراکه مسئولیت سازمان امداد و نجات پاسخگویی به حوادث و در مورد سوانح طبیعی، ابتدا نجات جان مردم و سپس اسکان اضطراری است.
 
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از زحمات خبرنگاران برای پیشگیری و انتقال آموزش‌های اولیه به مردم برای افزایش آمادگی و تاب‌آوری جامعه تقدیر کرد و گفت:  همکاری مستمر برای پیشگیری می‌تواند،کار امداد و نجات را در زمان وقوع سوانح تسهیل کند و خسارات مالی و جانی را بکاهد.
 
 ولی‌پور به مناسبت ۲۶ آذر، روز جهانی حمل و نقل گفت: بیش از ۵ هزار خودرو سنگین در اختیار ۶ هزار و ۱۰۰ تیم عملیاتی است تا در ۵۶۷ پایگاه امداد و نجات در سطح کشور آمادگی حضور به موقع در حوادث، سوانح و بحران را داشته باشند.
 
وی افزود: در بخش حمل و نقل هوایی نیز جمعیت هلال احمر دارای ۲۲ بالگرد است که با تجهیز آشیانه‌ها توانسته پراکندگی مناسبی از استقرار آن‌ها در در سطح کشور فراهم کند.
 
همچنین روح‌الله استاک مدیر کل روابط‌عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر به عنوان میزبان خبرنگاران حاضر در این دوره آموزشی گفت: سند رسانه‌ای مدیریت بحران در شورای عالی بحران کشور در حال تدوین است. پوشش رسانه‌ای در بحران شامل سه مرحله قبل، حین و پس از بحران است ولی تمرکز این سند، گفتمان سازی برای پیشگیری از بحران است که هم مردم و هم مسئولین نسبت به انجام وظایف خود آگاه شوند.
 
گفتنی است، دوره آموزش امداد و نجات برای خبرنگاران صبح دیروز پنجشنبه در پایگاه امداد چیتگر، منطقه ۲۲ تهران آغاز شد و روز دوم آن هم‌اکنون در سازمان امداد و نجات در حال برگزاری است.