|
تاریخ: ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
|
|
روایت گروه واکنش سریع جمعیت هلال احمر مشهد از زلزلهزدگان ترکیه
|
عمدهترین کار، آواربرداری با خودروهای سنگین و اسکان زلزلهزدگان است و دیگر افراد زنده بهندرت از زیر آوار پیدا میشوند
|
روایت گروه واکنش سریع جمعیت هلال احمر مشهد از زلزلهزدگان ترکیه
جریان زندگی در«آدیامان»
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ، آدیامان ترکیه، شهر تاریخی گسترده در کنار فرات و بازمانده از دوره پارینهسنگی است که تا پیش از زلزله 8ریشتری، محل آمدوشد گردشگران بود و امروز در سکوت و وحشت فرور رفته است. شهری در معنای سرسختی و مقاومت که هرچند خبر بیرونکشیدن دختری 17ساله زنده پس از 10روز از زیرِ آوار، مسکنی برای آنهاست اما هزاران زخم دیگر بر تن این شهر تاریخی به جای مانده است. پس از زلزله فاجعهبار ترکیه در هفدهمین روز بهمن، حالا به گفته سرتیم اعزامی جمعیت هلال احمر مشهد که برای امدادرسانی به شهر آدیامان ترکیه اعزام شده بودند، عمدهترین کار، آواربرداری با خودروهای سنگین و اسکان زلزلهزدگان است و دیگر افراد زنده بهندرت از زیر آوار پیدا میشوند. گروه واکنش سریع جمعیت هلال احمر مشهد که از نجاتگران حادثه متروپل آبادان هستند، هفته گذشته وارد استان و شهر آدیامان در جنوب شرقی ترکیه شدند و البته پس از یک هفته خدماترسانی در روز گذشته به شهر هاتای رفتند. سرتیم این گروه هشتنفره در گفتوگو با شهرآرا درباره روزهای حضورشان در آدیامان میگوید: در این شهر، ساختمانهای زیادی تخریب شدند و شاید بتوان گفت چیزی شبیه به حادثه متروپل آبادان برای واحدهای مسکونی اینجا اتفاق افتاد.
وضعیت روحی مردم خوب است علیرضا میری اضافه میکند: تیم ما در بدو ورود در یکی از بوستانهای این شهر اردوگاه احداث کرد و به اسکان حادثهدیدگان پرداخت. به گفته او مردم در کمپها که بیشتر در پارکها احداث شده است، اسکان داده شدهاند و نظم خوبی در امدادرسانی برقرار شده است. او اضافه میکند: وضعیت روحی و عمومی مردم خوب و شهر در مجموع آرام است. البته جمعیت کمی در داخل شهر دیده میشوند. از آنجا که بیشتر ساختمانها، تَرک برداشته و آسیب دیده و مردم را به شهرهای دیگر منتقل کردهاند. آنطور که سرتیم گروه واکنش سریع مشهد بیان میکند؛ فاز نجات به پایان رسیده و بحث اسکان و تغذیه زلزلهزدگان مطرح شده است. مؤسسات خیریه از کشورهای دیگر و ایران برای این منظور اردوگاه برپا کردهاند و غذای گرم با چای و نوشیدنی توزیع میکنند. میری اضافه میکند: چادرها مجهز به بخاری بوده و از آنجا که سوخت و برق به راحتی در دسترس نیست، از هیزم برای گرمایش چادرها استفاده میکنند که به میزان زیاد در اختیار مردم قرار دادهاند.
بهترین امداد مردم، کمکهای نقدی به گفته این امدادرسان، کمکهای مردمی مانند چادر، پتو، موکت و مواد غذایی همچنان از کشورهای مختلف در حال رسیدن است. میری میگوید: بهترین امداد مردم و از جمله کشور ما میتواند کمکهای نقدی باشد. او اضافه میکند: باتوجه به اینکه زیرساختهای ترکیه در شهرهای دیگر سالم مانده و فقط بعضی شهرها و مناطق آسیبدیده، حمل مواد غذایی از کشورهای دیگر کار مشکلی است و منطقیتر اهدای کمکهای نقدی به زلزلهزدگان است تا اگر قرار است، خریدی صورت بگیرد با این کمکهای نقدی از داخل خود این کشور انجام شود و راحتتر انتقال یابد.
مردم دوست ندارند از اجساد عکس گرفته شود اما آنطور که میری روایت میکند، در ساختمانهایی که جستوجو برای افراد زنده یا خارجکردن اجساد به پایان رسیده بود، آواربرداری در حال انجام بوده و با خودروهای سنگین نخالههای ساختمانی را منتقل میکردند. او میگوید: نکته خاص اینجا بود که مردم برای اجساد زن و مردشان، احترام خاصی قائل بودند و دوست نداشتند کسی عکسی بگیرد. ما هم سعیمان این بود که حتی از آوارها هم عکس نگیریم تا باعث جریحهدار شدن احساساتشان نشویم. او به این هم اشاره میکند که امدادرسانان خارجی در شهر آدیامان که وسعت خرابیها در آن کمتر از دیگر شهرهای زلزلهزده ترکیه است، کمتر دیده میشوند و بیشتر گروههای خیریه برای توزیع غذا حضور دارند. اما شنیده میشود در شهر هاتای که درصد تخریبها بیشتر است، امدادرسانان کشورهای اروپایی حضور یافتهاند. به گفته میری، گروه اعزامی هلال احمر مشهد، تجهیزات خود را بارگیری کرده و با اتوبوس راهی شهر هاتای در جنوب بخش مرکزی ترکیه شدهاند تا قرارگاهشان را در این شهر برپا کنند
|
|