دبیرکل جمعیت هلالاحمر با حضور در برنامه زنده «تیتر امشب» ضمن تشریح اقدامات این جمعیت در ایام نوروز و برنامههای در دست اقدام سال جدید، در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان رسیدن به حوادث و سوانح، گفت: در حال حاضر مدت زمان رسیدن به محل وقوع حادثه 11 دقیقه است که بر اساس برنامه 5 ساله، تلاش داریم تا این مدت را با کاهش 4 دقیقهای، به 7 دقیقه برسانیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، مهندس علیاصغر احمدی در برنامه زنده «تیتر امشب» ضمن تبریک حلول سال نو و همچنین ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، گفت: جمعیت هلال احمر در ایام نوروز با آماده باش کامل به هموطنان ارائه خدمت کرد و بهاین منظور یکهزار و 273 پایگاه و پست امداد و نجات در ایام نوروز شامل 501 پایگاه ثابت، 571 پست موقت، 185 پست سیار، 16 پست هوایی آمادهباش بوده و 5 هزار و 197 نفر _ روز نیروی عملیاتی برای ارائه خدمت به هموطنان در نوروز به کار گرفته شد.
وی به تجهیزات مورد استفاده جمعیت هلال احمر در نوروز اشاره کرد و افزود: یکهزار و 26 دستگاه آمبولانس، یکهزار و 282 خودروی امدادی، ۴۷۵ دستگاه موتورسیکلت امدادی، ۳۶۴ دستگاه خودروی نجات، ۱۲۲ دستگاه موتور آمبولانس، ۵۰ دستگاه خودروی ویژه عملیاتی، ۱9 فروند بالگرد امدادی و ۱۱ دستگاه خودروی ارتباطات از جمله تجهیزاتی است که در ایام نوروز به منظور خدماترسانی هرچه بهتر به کار گرفته شد.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر با اشاره به تجمیع طرحهای نوروزی سازمانهای امداد ونجات، جوانان و داوطلبان در کشور، تصریح کرد: بر این اساس، طرحی واحد برای اجرا در ایام نوروز در سراسر کشور در نظر گرفته شد.
امدادرسانی به حوادث در تماس با 112
مهندس احمدی درباره خط ملی امداد(112)، گفت: هموطنان در هر جای کشور، در صورت وقوع حادثه میتوانند با تلفن همراه خود با شماره 112 تماس بگیرند؛ چراکه مراکز هماهنگی و کنترل عملیات اضطراری هلالاحمر در هر استان وجود داشته و در صورت اعلام گزارش حوادث نسبت به اعزام نیروهای امدادی اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر نیز در ایام نوروز با برپایی بیش از یکهزار پایگاه در سراسر کشور نسبت به خدمترسانی به هموطنان اقدام کرده است، تصریح کرد: طرح ایمنی و سلامت مسافران نوروزی با هدف پیشگیری از تصادفات و با شعار «بیگدار به جاده نزنیم، ظریف برانیم» از سال گذشته اجرا شد و در نوروز 95 نیز شاهد تداوم اجرای آن هستیم.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر درباره اجرای طرح داوطلب یار امداد و نجات جمعیت هلال احمر، یادآور شد: در این طرح که در همه پایگاههای امداد و نجات جادهای اجرایی میشود، تعدادی از پزشکان عمومی و پیراپزشک آمادگی خود را برای ارائه خدمات درمانی رایگان اعلام میکنند و بر اساس شیفتبندی با حضور در پایگاهها اقدام به ویزیت رایگان مسافران نوروزی میکنند و بر این اساس بیماران مراجعه کننده، در صورت نیاز، به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال خواهند یافت.
به گفته وی، همچنین تعدادی از پزشکان اعلام آمادگی کردهاند که به صورت آنکال، در اختیار این طرح باشند تا در صورت نیاز به ارائه خدمت بپردازند.
انجام بیش از 3 هزار و 600 عملیات و نجات بیش از 52 هزار مسافر در طرح نوروزی، تاکنون
مهندس احمدی با اشاره به انجام بیش از 3 هزار و 600 مورد عملیات برای امدادرسانی در طرح نوروزی امسال تا کنون، افزود: از 25 اسفند سال گذشته تاکنون، بیش از 52 هزار مسافر نورورزی از خدمات امدادی لازم بهرهمند شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای اجرای طرح ملی امداد و نجات نوروزی، بیش از یکهزار و 600 تن از هموطنان به مراکز درمانی انتقال داده شدهاند، افزود: به علاوه به بیش از 21 هزار تن، خدمات درمان سرپایی ارائه شده و یکهزار و 700 تن نیز از خدمات اسکان اضطراری استفاده کردند.
240 سورتی پرواز امدادی و خدماتی برای خدمترسانی به هموطنان در طرح نوروزی
دبیرکل جمعیت هلالاحمر به ماموریتهای امداد هوایی برای انتقال مصدومان و بیماران به مراکز درمانی اشاره و اظهار کرد: در این زمینه نیز تا کنون، ٢٣٦ سورتی (٢٣٥:٥٥ ساعت) انجام شده و 15 بیمار و مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی برتشریح مهمترین وقایع سال 94 و نقش هلالاحمر در این زمینه، توضیح داد: سال گذشته با نقشآفرینی موثر در عملیات بزرگ اربعین حسینی، حضور پررنگ هلالاحمر در امدادرسانی و خدمترسانی به هموطنان واضح و مبرهن بود و علاوه بر آن فعالیت هلالاحمر در فاجعه منا و انتقال مجروحان و اجساد با کمک سایر دستگاهها بر همه روشن بود.
راهاندازی خانههای هلال از اردیبهشت 95
دبیرکل جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه در اساسنامه این جمعیت، وظیفه آموزش همگانی و عمومی بر عهده هلال احمر است، اما در سال 94 معاونت آموزش به صورت تخصصی وجود نداشت، افزود: به همین منظور معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلالاحمر آغاز بهکار کرد تا علاوه بر انجام وظایفی مهم و موثر در حوزه آموزش، در زمینه آموزش همگانی موٍرتر وارد عمل شویم.
وی همچنین با بیان اینکه تاسیس خانههای هلال در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: نیاز داریم تا جمعیت هلالاحمر به نوعی در خانوادهها نقش پررنگتری ایفا کند و بر این اساس مقرر شد تا خانههای هلال راهاندازی شود تا در هر شهر و روستا با بهرهگیری از این خانهها و ارائه آموزشهای همگانی و ضروری، تمامی هموطنان به عنوان یک امدادگر و داوطلب هلالاحمر فعالیت کنند.
تجهیز انبارهای امدادی به 22 قلم کالای ضروری
مهندس احمدی با تاکید بر اینکه 22 مورد از اقلام ضروری باید در انبارهای امدادی برای ارائه خدمت موثر در بحرانها و حوادث، موجود باشد، اظهار کرد: بر این اساس با تدبیر رئیس جمعیت هلالاحمر تمامی انبارهای امدادی جمعیت هلالاحمر از هر 22 مورد اقلام ضروری برخوردار شد، البته برخی از این اقلام تاریخ انقضا دارند که به صورت دورهای از چرخه خارج میشود.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون تدابیر لازم برای امدادر سانی موثر در زلزله احتمالی تهران، گفت: جمعیت هلالاحمر و شهرداری تهران تفاهمنامهای امضا کرده اند تا در صورت بروز حادثه احتمالی، توان و نیروی خود را در کنار یکدیگر قرار داده و به صورت منسجم عمل کنند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر افزود: علاوه بر امضای تفاهم نامه، جمعیت هلالاحمر پایگاههای اقماری در اطراف تهران دارد که در زمان وقوع حوادثی چون زلزله احتمالی، آماده خدمت به مردم است؛ چراکه باید میزان آمادگی جمعیت هلال احمر برای مقابله با حوادث بیش از سایر نهادها باشد.
فعالیت ستاد دائمی رصد زلزله در جمعیت هلالاحمر
مهندس احمدی همچنین به فعالیت ستاد دائمی رصد زلزله در جمعیت هلالاحمر اشاره و بیان کرد: این ستاد با استفاده از مجهزترین امکانات و دانش روز در حال فعالیت است و وقوع زلزله در هر جای کشور از طریق این ستاد قابل مشاهده و پیگیری است.
وی به مبادله اطلاعات میان هلال احمر، راهور و راهداری اشاره کرد و افزود: به زودی تلفن همراه هموطنان حتی بدون سیمکارت نیز امکان برقراری ارتباط با خط ملی امداد 112 را خواهد داشت.
وی همچنین افزود: انجام برخی فعالیتها، وظیفه هلال احمر نیست و در این موارد هلال احمر با توجه به ضرورت خدمترسانی و ارائه خدمات امدادی و اعلام نیاز سایر دستگاهها وارد عمل میشود، به عنوان مثال هلال احمر متولی ارائه خدمت در زمان آتش سوزی جنگلها نیست؛ چراکه اساسا بالگردهای این جمعیت نیز، مناسب اطفا حریق نیستند و باید در این زمینه متولی اصلی وارد عمل شود؛ البته در طرح جامع مدیریت بحران این خلا بررسی شده است.
توسعه ناوگان هوایی جمعیت هلال احمر در سال جاری
رئیس جمعیت هلال احمر در زمینه توسعه ناوگان هوایی جمعیت هلال احمر نیز، گفت: در حال حاضر با 19 فروند بالگرد در خدمت هموطنان هستیم، اما هر استان نیازمند یک بالگرد است که بر این اساس 12 فروند بالگرد کم داریم و لذا در این زمینه نیازمند کمک و حمایت مسئولان هستیم.