امروز: ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
پربیننده‌ترین ها
گفتگو
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
۱۳۹۶/۸/۹

بازديد مدير اموزش و پرورش جناب اقاي احمدي
بازديد مديريت آموزش و پروش جناب اقاي احمدي به همراه اعضاي ستاد اسكان آموزش و پروش شهرستان سرخس در ساعت 11:30 در مورخه 11/1/1394 صورت گرفت و مسئولین با حضور در پست مسافرين نوروزی كه جمعیت هلال احمر شهرستان از نزدیک در جریان روند اجرای طرح های قرار گرفتند .
۱۳۹۴/۱/۲۵

برپايي خيمه دوستدار كودك
به گزارش روابط عمومي جمعيت هلال احمر شهرستان سرخس علاوه بر اجرای خدمات امدادی، راهنمایی های گردشگری و موقعیت های جغرافیایی و برپایی چادرهای سلامت به منظور سنجش رایگان فشار و قندخون مسافران، ، خيمه هايي.با عنوان دوستدار کودک تجهیزشده که دراین فضا کودکان مراجعه کننده از طریق نقاشی و سایر هنرهای تجسمی با مفاهیم جمعیت هلال احمر و اصول هفتگانه آن آشنا می شوند. به دليل حضور چشم گير كودكان و خانواده ها سعی شده در قالب های متناسب با سنین کودکان مراجعه کنند
۱۳۹۴/۱/۲۵

طرح حمايت از طبيعت اجرا شد
روابط عمومي جمعيت هلال احمر سرخس جمعيت هلال احمر سرخس در روز طبيعت جوانان جمعيت هلال احمر سرخس در راستاي حفاظت و حمايت از محيط زيست با انگيزه داشتن طبيعت زيبا و بدون زباله و جهت فرهنگ سازي طرح حمايت از طبيعت را اجرا نمودند. اين طرح با رويكرد حمايتي و اموزشي در خصوص اشتي باطبيعت اجرا شد و در اين طرح 700 عدد كيسه زباله وبروشور در خروجي هاي شهر بين همشهريان و مسافرين نوروزي توزيع گرديد و در راه بازگشت كيسه هاي زباله توسط همشهريان به مامورين محترم شهرداري مستقر در ورودي شهر
۱۳۹۴/۱/۲۵
اوقات شرعی

تاريخ: ۱۳۹۵ شنبه ۲۲ آبان ساعت ۱۱:۴۹ کد مطلب: 30396
معاون آموزش، پژوهش و فن‌آوری جمعیت هلال احمر ::
 نخبه واقعی امدادگران هستند / هلال احمر به جای فرار، چرخش نخبگان دارد / هلال احمر بهترین معین آستان‌قدس رضوی در کاهش آسیب‌پذیری خانواده ها است
معاون آموزش، پژوهش و فن‌آوری جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به حدیث معصوم که نخبه واقعی را انسانی معرفی کرده که در درون کاری نکند که اگر نمایان گردد، در بیرون خجل شود، تاکید کرد: امدادگران و داوطلبان هلال احمر که در پی دیده شدن در دوربین‌های تصویربرداری نیستند و با نیت الهی و بدون تسهیلات خاص رفاهی و بی‌چشمداشت مادی خدمت می‌کنند نخبه‌های حقیقی جامعه هستند.
دکتر سید حمید جمال‌الدینی در دوره مدیریت بحران و در جمع روسای شعب جمعیت هلال احمر استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی درمشهد سخن می‌گفت افزود: در جمعیت هلال احمر، انگیزه‌ها مادی نیست و بلکه منبعث از روحیه داوطلبانه و برای خدمت خالصانه، حضور به‌موقع و بدون چشم‌داشت دنیوی می‌باشد و بنابراین فرار نخبگان نداریم و میزان جاذبه‌مان از دافعه‌مان بیشتر است.
وی افزود : خدمت بی‌منت به خلق خدا توام با مسئولیت پذیری، منجر به اعتماد مردم و بالا رفتن سرمایه‌های اجتماعی در جمعیت هلال احمرشده است و جالب اینکه این نیروها، تجربه را با علم و آموزه‌های علمی را با عمل خود می‌آمیزند و لذا دانشگاه و صنعت هلال احمر با هم، هستند.
معاون آموزش، پژوهش و فن‌آوری جمعیت هلال احمر اظهار کرد: خرد و حکمت در دانشگاه هلال احمر حاکم است چون با بشردوستی و تسکین آلام بشری، انسان‌ها را می‌نگریم و صرفا به ابعاد جسمی افراد توجه نمی‌شود و درپی کاهش دردها و رفع مسائل بشری هستیم.
به گفته وی، حکمت محور و خردباور بودن هلال احمر به علت آن است که علاوه بر دانش، اصول بشردوستانه و کرامت بشری را با هم مدنظر دارد و طبق اصول هفت‌گانه این منظومه مردم‌نهاد خط فکری و مرام و عقاید و حتی مذهب افراد برایمان اهمیت ندارد.
وی یادآوری کرد: سرمایه اجتماعی بدون هزینه حاصل نشده و بسیاری برای آن زحمت کشیده‌اند و بنابراین صف و ستاد در جمعیت هلال احمر که نگاهش داوطلبانه و ایثارگرانه و مبتنی بر ظرفیت جوانان است مفهومی ندارد و گاهی یک کارشناس و امدادگر چنان موجب ارتقای سرمایه اجتماعی هلال احمر است که یک مدیر یا مجموعه ای از مدیران چنین توانمندی بالایی را ندارند.
دکتر جمال الدینی جمعیت هلال احمر را به یک انگشتری تشبیه کرد که نگین آن مدیران عامل و معاونان و مدیران هستند و هرچه این نگین زیبا باشد بدون رکاب و بدنه مستحکم راه به جایی نمی‌برد.
وی همچنین با اشاره به برخی آمارهای جان باخته‌ها در زلزله زرند کرمان اظهار تاسف کرد: همچنان حدود هفت هزار و 500 خانه مسکونی از بیش از 20 هزار خانه در آن منطقه آسیب‌پذیر است که نیازمند برنامه‌ریزی مدون و تمهید آمادگی بیشتر است.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و فن‌آوری جمعیت هلال احمر، اثرگذاری فعالیت‌ها به آمار نیست و تحول و انقلاب آموزشی زمانی صورت می‌گیرد که مردم شیرینی خدمات ما را در زندگی خودشان احساس کنند و شاهد کاهش تعداد مصدومیت‌ها و تسکین آلام و آسیب‌پذیری کمتر باشیم.
وی تصریح کرد: مفاهیم آموزشی باید موجب ارتقای سطح دانش ما باشد و البته می‌بایست از همه ابعاد این دانش برای تغییر باور و رفتارها بهره گرفت و می‌بایست به فکر یکنواخت و پارادایم ذهنی و نگاه مشترک برسیم و برای بهبود فعالیت‌هایمان باید خودمان نیز بخواهیم که درغیر این صورت، رسیدن به توسعه با صدها بخشنامه هم ممکن نیست.
وی بیش از 70 درصد کل کشور را در مسیر مسیل‌ها و رودخانه‌ها خواند و افزود : بیش از 75 درصد پهنه خراسان رضوی از نظر ریسک و خطرپذیری در شرایط متوسط به بالاست و 67 درصد پهنای استان نیز از لحاظ ضریب خطر زلزله چنین وضعیتی دارد.
دکتر جمال الدینی با بیان اینکه در دنیا از هر 31 نفر ، یک نفر به نوعی در حوادث و مخاطرات طبیعی دچار مصدومیت می‌شود میزان آمادگی مردم ایران در حوادث را از ضریب 100 دارای 9 و سه درصد خانوار دانست.
وی هشدار داد: براساس آمار پزشکی قانونی برای سال 94 ، در ایران هر نیم ساعت یک کشته جاده ای و هر دو دقیقه یک مصدوم داریم، مضاف بر اینکه در حال حاضرمیزان سه و دو دهم درصد از ماموریت‌های سازمان امداد و نجات هلال احمر، پنج درصد از ماموریت‌های حوزه ترافیکی و هشت درصد از ماموریت‌ها در حوزه سیل و آبگرفتگی در کشور مربوط به خراسان رضوی است.
همچنین به طورکلی حدود هشت درصد از ماموریت‌های سازمان امداد و نجات هلال احمر مربوط به سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی است که درباره برخی حوادث مانند سیل و آبگرفتگی حدود 16 درصد و در حوزه حوادث جاده ای حدود 7 تا 8 درصد از سهم کشور مربوط به استان‌های خراسان (خراسان بزرگ) است.

وی تعداد 8 درصد مصدومان حوادث را از استان‌های خراسان برشمرد و زیستن 92 و نیم دهم درصد از جمعیت این سه استان در نقاطی که ضریب خطر بالای 75 درصد دارد را قابل تامل و نگران‌کننده خواند درحالیکه فقط حدود 8 درصد جمعیت در نقاطی با خطرپذیری کم یا خیلی کم سکونت دارند.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و فن‌آوری جمعیت هلال احمر ، این نهاد دارای سه نقش اساسی کلان در کشور است که در مرحله نخست شامل امور اجرایی مانند ماموریت‌های امداد و نجات تا درمان پیش بیمارستانی است و دوم مربوط به آموزش همگانی برای کاهش آسیب پذیری و مخاطرات می‌شود ضمن اینکه برخی رسالت‌ها جنبه کمکی و مددرسانی به سایر متولیان را دارد مانند کمک به کاهش آسیب‌های اجتماعی که سازمان جوانان جمعیت در این راستا اهتمام دارد.
وی سومین نقش اساسی جمعیت هلال احمر را مدافعه‌گری و مطالبه حقوق مردم ذکر کرد و افزود : اگر قانون بیمه منازل مسکونی و ایجاد صندوق بیمه پیگیری می‌شود ما باید از مجلس شورای اسلامی و سازمان مدیریت بحران قدرشناسی کنیم یا از وزارت بهداشت به سبب مدنظر قراردادن شاخص ایمنی در امتیاز بیمارستان‌ها باید به عنوان نماینده مردم سپاسگزاری کنیم.
همچنین از سوی دیگر اگر در برخی حوادث، آمارهای صحیحی داده نمی‌شود یا برخی شهرها نقشه خطرپذیری هنوز ندارند بنا بر رسالت مدافع‌گری مردم، می‌بایست هشدار بدهیم.
دکتر جمال‌الدینی اظهار کرد: ما باید از حقوق مردم مطالبه‌گری و مدافعه‌گری داشته باشیم که خواستگاه این مهم مستلزم دانش و داشتن آمارها و اعداد صحیح است و برای بالارفتن سرمایه اجتماعی خودمان باید مرجع(محل رجوع) باشیم چرا که مردم، عالم و عامل بودن را با هم می‌خواهند و در هلال احمر زمینه نیل به این مرجعیت فراهم است.
وی افزود: طبق قانون، آموزش همگانی و ارتقای آمادگی عمومی در حوادث و بلایا به جمعیت هلال احمر سپرده شده است و به عنوان مسئول کارگروه مدیریت بحران کشور باید با هماهنگی و همکاری سایر نهادها ایفای نقش کنیم.
معاون آموزش، پژوهش و فن‌آوری جمعیت هلال احمر خطاب به روسای شعب جمعیت هلال احمر استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی خواستار شد : ابتدا باید بدانیم که در چه جایی خدمت می‌کنیم و سپس آمار و اعداد پیرامون خودمان و حتی آمار سایر نهادهای مرتبط را باید تحلیل کنیم و با مدنظر قرار دادن اهداف و سرمایه اجتماعی خودمان و با علمی که می‌یابیم باید عامل باشیم و آموزه‌های علمی را برای بالارفتن اثربخشی فعالیت‌هایمان به کار بگیریم تا مردم ثمره شیرین آن را لمس کنند.
وی با اشاره به رویکرد جدید آستان‌قدس رضوی در دوران تولیت جدید تاکید کرد: اگر آستان‌قدس رضوی هدف خدمت به محرومان و مستضعفان را سرلوحه فعالیت‌هایش نموده کدام نهاد بیشتر و بهتر از جمعیت هلال احمر توانایی همراهی با این نیت نیک را دارد و می‌تواند معین آستان‌قدس شدن در ارتقای سطح آگاهی و آموزشی خانواده‌ها برای افزایش بهره‌وری آن‌ها و کاهش میزان آسیب‌پذیریشان شود.
دکتر جمال‌الدینی افزود: ارتقای سطح آگاهی خانواده ها و کاهش آسیب‌پذیری آن‌ها را می‌توان با شاخص‌های قابل ارزیابی ارائه کرد درحالیکه در غیر این صورت چند برابرآن، برای رفع آسیب‌ها می‌بایست هزینه شود.
وی وجود سرمایه اجتماعی و کرامت و اعتماد بالا به هلال احمر را مرهون بیش از 90 سال خدمت صادقانه در این نهاد مردمی دانست و خواستار شد که برنامه‌های تحول آفرین و پیش‌برنده با دوری از افراط و تفریط و همراه با آرامش و تامل محقق شود.
در قسمتی از این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین اسدالله اسدی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به حدیثی از رسول مکرم اسلام، اظهار کرد: نگرانی پیامبر خاتم از فقر و نداری امت نبود بلکه ایشان از فقدان تدبیر و سوء مدیرت هراس داشتند و بحران‌های امروز و هر روز را در پرتو معارف و آموزه‌های قرآنی و روایی می‌توان مدیریت کرد.
همچنین محسن نجات، قائم مقام مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز درآغاز این نشست بر ضرورت رویکرد علمی و دانش افزایی در راس برنامه های هلال احمر تاکید کرد و از ایجاد تحول و موج مثبت در فراگیری و گشترش آموزش‌های کاربردی در این نهاد خبر داد.
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی