مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی از استقرار یک پایگاه امداد هوایی در مرکز استان و دوبالگرد در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و مشهد خبر داد و گفت: 75 درصد پهنه خراسان رضوی از نظر ریسک و خطرپذیری در شرایط متوسط به بالاست و 67 درصد پهنای استان نیز از لحاظ ضریب خطر زلزله چنین وضعیتی دارد
به گزارش روابط عمومی هلال احمر خراسان رضوی ،دکتر سیدمجتبی احمدی مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی ، با بیان اینکه همزمان با شروع فصل زمستان 33 پایگاه امداد و نجات جادهای در استان خدماتدهی خواهند کرد، اظهار کرد: صورت شدت بارش برف و بسته شدن جادهها هر پایگاه امداد و نجات هلال احمر تجهیزات اسکان و تغذیه حداقل 10 خانوار را دارد.
وی ادامه داد: از این تعداد 25 پایگاه ثابت و هشت پایگاه امداد و نجات موقت زمستانه هستند و کلیه تجهیزات لازم برای کمک به مسافران در صورت بروز هرگونه مشکلی را در اختیار دارند.
دکتراحمدی با بیان اینکه بیشتر پایگاه های امداد و نجات در جاده های صعب العبور و مکانهایی که راه های مواصلاتی آنها از کولاک، سرما، در راه مانده و حادثه دیدگان احتمالی بیشتری برخوردارند، عنوان کرد: با آغاز فعالیت سامانه بارشی و روند کاهشی دما در این استان کلیه جاده های این خطه زیر پوشش امدادرسانی و خدمات دهی نیروهای امدادگر و نجاتگر هلال احمر قرار دارد.
وی در ادامه به برنامه های سال آینده اشاره کرد و گفت: بیشترین هدف ما در مرحله اول افزایش تاب آوری و آموزش و مرحله دوم افزایش سطح دسترسی است.
دکتراحمدی با اعلام اینکه بیش از 75 درصد پهنه خراسان رضوی از نظر ریسک و خطرپذیری در شرایط متوسط به بالاست و 67 درصد پهنای استان نیز از لحاظ ضریب خطر زلزله چنین وضعیتی دارد، افزود: سه و دو دهم درصد از ماموریتهای سازمان امداد و نجات هلال احمر، پنج درصد از ماموریتهای حوزه ترافیکی و هشت درصد از ماموریتها در حوزه سیل و آبگرفتگی در کشور مربوط به خراسان رضوی است.
وی اظهار کرد: به رغم اینکه 8 درصد جمعیت کشور در استان خراسان رضوی قرار دارند و این از نظر آماری بالا است اما خوشبختانه در سالهای اخیر به دلیل کاهش نزولات جوی و استفاده از سیستم های پیشگیری در ساخت و ساز سازه ای از مشکلات کمتری برخوردار بوده ایم.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که با توجه به حوادث غیر طبیعی که در استان اتفاق می افتد وضعیت آموزش ها چگونه است، بیان کرد: به رغم اینکه در محرم و صفر امسال فقط نزدیک به 100 هزار نفر آموزش داده شدند اما این آمار بالایی نیست و معتقدیم آموزش ها باید ادامه و تکرار داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که با توسعه گروه های مرجع مثل روحانیون، طلاب، مسئولین و مقامات محلی بخشداران، دهیاران و فرمانداران میزان آموزش ها را افزایش دهیم، تصریح کرد: برهمین اساس تفاهم نامه ای به امضا رسیده که طی چند روز آینده 40 هزار طلبه آموزش داده خواهند شد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی اظهار کرد: به طورکلی حدود هشت درصد از ماموریتهای سازمان امداد و نجات هلال احمر مربوط به سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی است که درباره برخی حوادث مانند سیل و آبگرفتگی حدود 16 درصد و در حوزه حوادث جاده ای حدود هفت تا هشت درصد از سهم کشور مربوط به استانهای خراسان است.