نشست بین المللی آگاهی رسانی خطرات مهمات انفجاری باقیمانده از جنگ در مشهد با حضور نمایندگان سازمانهای امدادی هفت کشور دنیا شامل تاجیکستان، پاکستان، ارمنستان،کامبوج،عراق،سوریه و بوسنی هرزگوین از ۲۱ آذر ماه برای مدت سه روز برگزار می شود.
دکتر احمد سلطانی معاون برنامه ریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در مراسم آغاز نشست بین المللی آگاهی رسانی خطرات مهمات انفجاری باقیمانده از جنگ در مشهد اظهار کرد: متاسفانه پس از گذشت ۳۰ سال از جنگ صدام بر علیه ایران همچنان با صدمات و آسیبهای ناشی ازمواد منفجره بجا مانده از جنگ روبرو هستیم که در این زمینه سازمانهای مردم نهاد و ساز مانهای بشر دوستانه می توانند نقش مهمی در کاهش این آسیبها داشته باشند.
وی با بیان اینکه آموزش رمز اصلی کاهش این آسیبهاست، بیان کرد:تلاش می شود با برگزاری این دوره آموزشی که دومین دوره است نسبت به توسعه آموزشها اقدام کرد.
معاون برنامه ریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور گفت:سازمانهای مردم نهاد و بشردوستانه در کاهش صدمات و آسیبهای ناشی از مواد منفجره به جامانده از جنگ مسئول هستند.
وی گفت:خوشبختانه کشور ایران در این زمینه دارای تجارب زیادی است ودر این رابطه پیشرو محسوب می شود.
سلطانی بیان کرد: طبق آمارهای بین المللی هر ۲۲ دقیقه یک نفر بر اثر انفجار مین کشته و یا مجروح می شود.
وی تاکید کرد:توسعه آموزشها یک کار جمعی و ضرورتی برای حفظ جان مردم و غیر نظامیان و افزایش آگاهی آنان در این زمینه است.
پیش از این نیز کارگاه دو روزه آگاهی از خطرات مین در روزهای ۱۹ و ۲۰ ماه جاری برگزار شد و نشست های تخصصی آگاهی از خطرات مین هم طی دو روز در ۲۱ و ۲۲ آذر ماه جاری به میزبانی هلال احمر خراسان رضوی در حال برگزاری است.
همچنین استفان رابینسون، مشاور منطقه ای کمیته بین المللی صلیب سرخ در آلودگی تسلیحاتی در خاورمیانه در افتتاحیه این همایش درباره برخی استانداردهای بین المللی مین زدایی و دستورالعمل های صلیب سرخ و نیز رفتار ایمن به ایراد سخن پرداخت.