پس از پایان کارگاه آموزشی جست و جو و نجات شهری سفیر اتریش و مدرسان این دوره با رئیس جمیعت هلال احمر دیدار کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر، پس از برگزاری کارگاه چهار روزه آموزش جست و جو و نجات شهری که با همکاری سفارت اتریش و اوچا برگزار شد استفان شوتس، سفیر اتریش، اساتید این دوره و همین طور امیر حسین برمکی رئیس دفتر هماهنگی امور انساندوستانه سازمان ملل متحد(اوچا)، با دکتر علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر ایران دیدار کردند.
دکتر علی اصغر پیوندی در این دیدار ضمن خوشامد گویی به میهمانان و تشکر از سفیر اتریش برای همکاری در برگزاری دوره آموزش جستوجو و نجات شهری به حضور خود در اتریش در زمان گذراندن دوره فلوشیپ اشاره کرد و با اشاره به اینکه همواره میان ایران و اتریش رابطه دوستانه برقرار بوده است گفت: امیدوارم همکاری مشترک خوبی میان جمعیتهای دو کشور نیز داشته باشیم.
وی با اشاره به تاریخ ۹۵ ساله جمعیت هلال احمر ایران، گفت: با توجه به حوادث مختلفی که در طول این دوران رخ داده، جمعیت هلال احمر ایران توانمندیهای زیادی کسب کرده و از همین رو توانسته در منطقه و جهان حرفهای جدی داشته باشد.
پیوندی با بیان اینکه ایران اقلیمی حادثه خیز دارد به ظرفیتهای جمعیت هلال احمر در عرصه امداد و نجات اشاره کرد و گفت: امداد و نجات به نوعی پیشانی کار جمعیت هلال احمر محسوب میشود. زلزله سال گذشته کرمانشاه نیز یکی از حوادثی بود که ما در آن حضور پیدا کردیم و توانستیم در لحظات اولیه پاسخ مناسبی برای مردم حادثهدیده داشته باشیم.
*جمعیت هلال احمر بزرگترین ناوگان هوایی غیر نظامی کشور را دارد
پیوندی همچنین به توانمندیهای لجستیکی جمعیت هلال احمر اشاره کرد و گفت: شاید این توانمندیهای ما برای بسیاری افراد ناشناخته باشد. در حال حاضر جمعیت هلال احمر با ۲۴ فروند هلی کوپتر بزرگترین ناوگان هوایی غیر نظامی کشور را دارد.تمام این امکانات برای این است که بتوانیم در لحظات اول پس از بروز حادثه هر چه بهتر کنار مردم باشیم و تلفات را کاهش دهیم.
رئیس جمعیت هلال احمر ابراز امیدواری کرد که این توانمندیها با همکاری صلیب سرخ اتریش و استفاده از تکنولوژیهای روز بیشتر شود.
وی با اشاره به حضور ایران در هیات حاکمه فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر اظهار کرد: ایران در رایگیری که ۱۹۰ کشور در آن شرکت داشتند به عنوان عضوی از هیات حاکمه انتخاب شد و از همین رو نقش موثری در سیاست گذاریها و برنامهریزیهای فدراسیون دارد. این عضویت در هیات حاکمه در کنار توانمندیهای جمعیت هلال احمر ایران باعث شده تا ارتباط ما با فدراسیون بسیار نزدیک باشد و در زمینه آموزش، افزایش تابآوری جامعه و کاهش خطرات سوانح با فدراسیون ارتباط نزدیکی داشته باشیم.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: ما علاوه بر حضور در سوانح در زمینه آموزش به خصوص آموزش همگانی نیز فعالیتهای مستمری را با قدرت انجام میدهیم و علاوه بر برگزاری مانورهای امدادی در نقاط مختلف کشور که بر اساس حادثهخیر بودن هر بخش اجرا میشود، برنامههای آموزشیمان را دنبال می کنیم. در همین راستا با توجه به اینکه شما و اعضای سفارت در تهران زندگی میکنید و این شهر هم یکی از بخشهای حادثهخیر کشور محسوب میشود این آمادگی را داریم که دورههای آمادگی برای مقابله با حوادث را برای اعضای سفارت اتریش و سایر اتباع خارجی برگزار کنیم.
*ابراز تمایل برای همکاریهای مشترک با صلیب سرخ اتریش
پیوندی با اشاره به روابط سیاسی خوب میان ایران و اتریش نسبت به همکاری میان جمعیت های دو کشور ابراز علاقه کرد و گفت: ما میتوانیم با صلیب سرخ اتریش همکاریهای مشترکی داشته باشیم تا دو طرف از توانمندیهای یکدیگر استفاده کنیم و به دو ملت سود برسانیم. این همکاریها میتواند در زمینههای زیادی از جمله مدیریت سوانح و تابآوری، توانافزایی، آموزش و پژوهش، آموزش کمکهای اولیه، بهداشت و درمان و به روز رسانی تجهیزات لجستیک رقم بخورد.
وی با تمجید از روحیه بشردوستانه سفیر اتریش و حضور و همکاری او در چنین فعالیتهایی ادامه داد: به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر ایران و همینطور به عنوان یک شهروند ایرانی که مدتی در کشور شما مشغول تحصیل بوده است از شما تشکر میکنم و امیدوارم این ارتباط بیشتر و نزدیکتر شود و تقاضا میکنم که شما به عنوان سفیر محترم کشور اتریش به ایجاد رابطه نزدیکتر میان دو کشور کمک کنید.
*تقاضا برای همکاری سفیر اتریش در زمینه کاهش تاثیرات تحریم های امریکا بر مردم
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به تحریمهای ظالمانه آمریکا و موانعی که در زمینه دارو و تجهیزات ایجاد شده است گفت: با توجه به این شرایط از شما به عنوان سفیر اتریش تقاضا میکنم که در چارچوب قوانین موجود برای کمک به مردم شرایطی را فراهم کنید تا ما در تامین دارو و تجهیزات پزشکی و ملزومات امدادی بتوانیم در مبادلات بین المللی راحت تر کار کنیم.
در ادامه این جلسه استفان شوتس نیز با اشاره به حضور پیوندی در اتریش و بیمارستانی که وی دوره فلوشیپ خود را در آن می گذراند گفت: شاید برای شما جالب باشد که بگویم یکی از فرزندان من هم در همان بیمارستانی که شما در آن بودید به دنیا آمده است.
وی افزود: همینطور شما از روابط خوب دو کشور صحبت کردید که من هم آن را تایید میکنم و باید بگویم که سابقه این دوستی و نزدیکی به حدود ۷۰۰ سال قبل باز میگردد.
سفیر اتریش با اشاره به نقش این کشور در راهاندازی نهضت صلیب سرخ گفت: به شما هم به خاطر داشتن ظرفیتهای بالا و همکاران توانمندی که در این دوره حضور داشتند و به بهترین نحو امکانات لازم را فراهم کردند تبریک میگویم.
شوتس در مورد برگزاری کارگاه جستوجو و نجات شهری گفت: نتیجه این دوره آموزشی تمرکز بر چهار حوزه است. یکی ازآنها مربوط به برگزاری دورههای آموزشی و عملیاتی در اروپا است که اولین دوره آن در ژانویه سال ۲۰۱۹ برگزار میشود و با توجه به اینکه وقت بسیار کمی هم داریم از وزارت خارجه تقاضا میکنیم سریعتر اسامی را به ما اعلام کند تا مقدمات شرکت ایران را فراهیم کنیم و همینطور خوشحال میشویم که اگر جمعیت هلال احمر ایران این امکان را دارد که افرادی را برای شرکت در این دوره معرفی کند.
وی ادامه داد: همچنین تلاش می کنیم دورههای آموزشی بلند مدت را تدوین کنیم تا بتوانیم همکاری نزدیکی با ایران داشته باشیم. مورد سوم هم دوره عملیاتی اتحادیه اروپا است که تمایل داریم در ایران برگزار کنیم. در این زمینه موافقتهای مربوط به اروپا را کسب کردهایم. حوزه چهارم هم انجام پروژههای مشترک با ایران در کشورهای آفریقایی است.
رابرت فوستر یکی از مدرسان دوره آموزشی نیز در این جلسه توضیحاتی در مورد دوره برگزار شده ارائه کرد و همچنین به تحسین سطح بالای شرکت کنندگان ایرانی در این دوره و اشتیاق آنها برای کسب اطلاعات جدید پرداخت و دوره برگزار شده را یکی از دوره های استاندارد برگزار شده قلمداد کرد.
در این جلسه علاوه بر سفیر اتریش و اساتید دوره آموزشی، مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، زهرا فلاحت سرپرست معاونت امور بین الملل و بشردوستانه جمعیت هلال احمر نیز حضور داشتند.