فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مناسبی برای مرور دستاوردها و موفقیتهای کشور در حوزههای مختلف است. تا دهه فجر با انتشار ۴۰ گزارش به صورت روزانه، مجموعهای از این موفقیتها و دستاوردها را در حوزههای کاری جمعیت هلالاحمر به طور خلاصه مرور میکنیم؛ معرفی خدمات بیمارستان نورافشار، گزارش ببیست و ششم است.
فضای فعلی بیمارستان موقوفه نورافشار به قصر جمالآباد شهرت داشت که توسط مرحوم ابوالحسن نورافشار به آسایشگاه کوچکی جهت نگهداری رایگان کودکان مبتلا به فلج اطفال رها شده در خیابان های تهران در آمد و در تاریخ ۱۳۳۹/۹/۳۰ مرحوم نورافشار این قصر را با کلیه متعلقات شامل چهار هکتار فضای باغی و قنات اختصاصی، وقف جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران کرد و از آن به بعد این مکان رسماً به عنوان آسایشگاه مفلوجین نورافشار نامگذاری و تحت تولیت جمعیت مذکور شروع به فعالیت کرد.
کلنگ احداث بیمارستان عمومی در این مکان توسط مرحوم نورافشار زده شد اما واقف آن افتتاحش را ندید و این بیمارستان در سال ۱۳۵۵ با وسعت حدود ۴۵۰۰ متر مربع و با بخشهای تخصصی جراحی ارتوپدی، توانبخشی، فیزیوتراپی، هیدروتراپی، آزمایشگاه و رادیولوژی افتتاح و راه اندازی شد.
پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران مدیریت بیمارستان مدتی در اختیار وزارت بهداری و بهزیستی قرار داشت و در طول جنگ تحمیلی نیز تحت نظارت بنیاد شهید، مکانی برای مداوای مجروحین جنگی بود. پس از جنگ نیز این مکان برای مدتی به عنوان آسایشگاه جانبازان تحت نظر بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار گرفت.
در نهایت این بیمارستان با پیگیریهای مجدانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و با حمایت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از بازسازی ساختمان اولیه و احداث ساختمان های کلینیک و اداری که حدود ۱۳ سال طول کشید، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ با وسعت حدود ۲۲۰۰۰ متر فضای درمانی و اداری به عنوان بیمارستان فوق تخصصی بازتوانی و پزشکی ورزشی مجدداً راه اندازی شد.