امروز: ۱۴۰۳/۱۰/۷
پربیننده‌ترین ها
گفتگو
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
۱۳۹۶/۸/۹

بازديد مدير اموزش و پرورش جناب اقاي احمدي
بازديد مديريت آموزش و پروش جناب اقاي احمدي به همراه اعضاي ستاد اسكان آموزش و پروش شهرستان سرخس در ساعت 11:30 در مورخه 11/1/1394 صورت گرفت و مسئولین با حضور در پست مسافرين نوروزی كه جمعیت هلال احمر شهرستان از نزدیک در جریان روند اجرای طرح های قرار گرفتند .
۱۳۹۴/۱/۲۵

برپايي خيمه دوستدار كودك
به گزارش روابط عمومي جمعيت هلال احمر شهرستان سرخس علاوه بر اجرای خدمات امدادی، راهنمایی های گردشگری و موقعیت های جغرافیایی و برپایی چادرهای سلامت به منظور سنجش رایگان فشار و قندخون مسافران، ، خيمه هايي.با عنوان دوستدار کودک تجهیزشده که دراین فضا کودکان مراجعه کننده از طریق نقاشی و سایر هنرهای تجسمی با مفاهیم جمعیت هلال احمر و اصول هفتگانه آن آشنا می شوند. به دليل حضور چشم گير كودكان و خانواده ها سعی شده در قالب های متناسب با سنین کودکان مراجعه کنند
۱۳۹۴/۱/۲۵

طرح حمايت از طبيعت اجرا شد
روابط عمومي جمعيت هلال احمر سرخس جمعيت هلال احمر سرخس در روز طبيعت جوانان جمعيت هلال احمر سرخس در راستاي حفاظت و حمايت از محيط زيست با انگيزه داشتن طبيعت زيبا و بدون زباله و جهت فرهنگ سازي طرح حمايت از طبيعت را اجرا نمودند. اين طرح با رويكرد حمايتي و اموزشي در خصوص اشتي باطبيعت اجرا شد و در اين طرح 700 عدد كيسه زباله وبروشور در خروجي هاي شهر بين همشهريان و مسافرين نوروزي توزيع گرديد و در راه بازگشت كيسه هاي زباله توسط همشهريان به مامورين محترم شهرداري مستقر در ورودي شهر
۱۳۹۴/۱/۲۵
اوقات شرعی

تاريخ: ۱۳۹۷ دوشنبه ۸ بهمن ساعت ۹:۱۱ کد مطلب: 45613
 گزارش اقدام ۴ (دی‌ماه ۱۳۹۷)؛ خدمت ادامه دارد…
دی ماه پر تب و تاب بود و مقدمه ای برای رسیدن به ماه پیروزی انقلاب اسلامی. اکنون که به چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی نزدیک می‌شویم باید تلاش هایمان را افزون کنیم تا از آزمون سخت خدمت به مردم ایران اسلامی سربلند بیرون بیاییم. ما راه درازی آمده‌ایم و اکنون در چهل سالگی انقلاب اسلامی پرتوان و خستگی‌ناپذیر خدمت بی‌منت به آسیب‌دیدگان و نیازمندان را ادامه می دهیم…

رفسنجان؛ شهر موقوفات
نیمی از موقوفات جمعیت هلال احمر در شهرستان رفسنجان قرار دارد. همین یک جمله کافی است تا هر رییس هلال احمری را به این شهرستان بکشاند!
جمعیت هلال احمر در این شهرستان حدود ۴۰۰ هکتار باغ پسته دارد که از قبل از انقلاب توسط چندین نفر وقف خدمات عام المنفعه درمانی در این شهرستان شده است. رسیدگی به این حجم از موقوفات آن هم در یک شهرستان، کار بسیار بزرگی است که به تنهایی تشکیلات خاص خود را می خواهد. متاسفانه به دلیل عدم رسیدگی مناسب در سال های گذشته و نیز تغییرات صورت گرفته در فضای فیزیکی شهرستان، بخش قابل توجهی از این باغات کارکرد پیشین خود را از دست داده و تعدادی نیز در حال نابودی است. همین مساله باعث شد تا در سفری یک روزه به این شهرستان از نزدیک مسائل و مشکلات را با مقامات محلی و مسئولان استانی مرور کنم تا شاید بتوان برخی از موقوفات را احیا کرد و تصمیمات مناسبی برای حل مشکلات موجود در مسیر نیات واقفین گرفت. آنچه در بازدید از این موقوفات مشهود بود، مشکلات عمده ناشی از پیشرفت فیزیکی شهر در طول چهل سال گذشته بود که بخشی از باغات را در منطقه شهری قرار داده بود و عملا امکان بهره برداری از آنها به دلیل مسکونی بودن اطراف از میان رفته بود. قسمت دیگری نیز به دلیل عدم رسیدگی، کمبود آب و… نیازمند هزینه های سنگین برای احیا درختان و یا کاشت درختان جدید بود. بنابراین عملا حدود ۲۰۰ هکتار از این موقوفات در وضعیت مناسبی قرار داشت و برای مابقی باید تصمیمات تازه ای گرفته می شد. خوشبختانه در پایان روز طی نشستی با نماینده محترم شهرستان، فرماندار، شهردار و سایر مقامات شهری و استانی تمامی مشکلات موجود مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات مناسبی گرفته شد تا در مسیر نیات واقفین بهره برداری مناسبی را بتوان از این موقوفات انجام داد. امیدوارم با تسریع در اجرایی شدن این تصمیمات بتوانیم امانت دار مناسبی برای کسانی باشیم که خیرخواهانه برای کمک به انسان های نیازمند مال و اموال خود را وقف جمعیت هلال احمر کردند.
افتتاح پروژه های چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در جمعیت هلال احمر نیز از همین شهر رفسنجان کلید خورد. مجتمع فرهنگی، ورزشی و امدادی رفسنجان با ۳۲۰۰متر زیربنا به عنوان نخستین پروژه از چهل پروژه پیش بینی شده را، در سفر به این شهرستان افتتاح کردیم. امیدوارم مجموعه این پروژه ها در چهلمین سال پیروزی انقلاب بتواند نشاط و امید بیشتری را به جامعه تزریق کند.
بم؛ پانزدهمین سالگرد زلزله
۵ دی ماه پانزدهمین سالگرد زلزله بم بود. ۱۵ سال از آن زلزله مرگبار می گذشت و امسال فرصتی شد تا با حضور در این شهرستان یاد و خاطره جان باختگان آن حادثه تلخ را گرامی بداریم. امسال گروه بزرگی از مربیان امدادونجات سراسر کشور نیز به همت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری به همین مناسبت پیمایش بزرگ کویرنوردی را در استان کرمان تدارک دیده بودند تا در روز زلزله به این شهر قدیمی برسند و در یک راهپیمایی تا آرامگاه شهر به قربانیان و خانواده های آنها ادای احترام کنند. در این راه پیمایی درون شهری با آنها همراه شدم تا شهری که حالا آباد شده است، دوباره مردان سرخ پوشی را به چشم ببیند که روزگاری تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا مرهمی باشند بر زخم های عمیق شان و حالا همچنان می کوشند تا در کنار مردم جامعه ای مقاوم و تاب آور برای حوادث احتمالی آینده بسازند.
در سخنرانی ها و همایش ها بارها به تکرار گفته بودم که زلزله یک حادثه مقطعی و گذرا نیست و حتی اگر شهر دوباره کامل و محکم تر ساخته شود، آسیب های روانی ناشی از حادثه تا سالیان سال سایه اش را از سر مردم شهر کم نخواهد کرد. در سالگرد زلزله بم به عینه دیدم که با گذشت ۱۵ سال مردم شهر هنوز هم با یاد آن حادثه تلخ به گریه می افتند و رخت عزا بر تن می کنند. آن روز و در مراسمی که با حضور جمعی از مسئولان کشوری و لشکری در آرامگاه قربانیان برپا بود، به نمایندگی از سرخ پوشان هلال احمری چند کلامی برای مردم همچنان داغدار سخن گفتم و یقین بیشتری یافتم که در حوادث بزرگ باید بیش از پیش برای آبادانی روح و روان مردم حادثه دیده کوشید.
روز بزرگ پرستار
امسال روز پرستار را هم در خدمت پرستاران بیمارستان نورافشار بودیم. سالروز ولادت حضرت زینب(س) بزرگ بانوی کربلا و اسوه صبوری و استقامت، فرصتی بود برای قدردانی از زحمات کسانی که حلقه مهمی از زنجیره نظام سلامت در کشور هستند.
تکریم منزلت پرستاران، قدردانی کوچکی در برابر بزرگی خدمات آنان است اما بی‌شک اجر سختی‌های حرفه شریف پرستاری نزد پروردگار بزرگ هم محفوظ خواهد بود.
برای ما مایه افتخار است که بسیاری از مردان و زنان پرستار کشور با عضویت داوطلبانه در جمعیت هلال احمر و حضور موثر در طرح‌های بهداشتی و درمانی ‌این نهاد بشردوستانه، بر عمق دوستی‌ و ارتباط میان دو خانواده بزرگ «جمعیت هلال احمر» و «وزارت بهداشت» افزوده‌اند.
نمایندگان هلال احمری در ساختمان صلح
دیدار با اعضای فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی نیز برگزار شد. ۶۱ نفر از نمایندگان محترم مجلس به ساختمان صلح آمدند و تا پاسی از شب به بررسی چالش های پیش رو و نحوه تعامل بیشتر برای حل مشکلات مردم پرداختیم.
حضور بی‌نظیر این تعداد از نمایندگان در پرکارترین فصل مجلس، مایه دلگرمی برای همه ما بود و حمایت های بی‌دریغ آنها گام های ما را برای ادامه این مسیر پرفراز و نشیب محکم تر کرد. امیدوارم با بهره گیری از نظرات و پیشنهادات آنها و همراهی همیشگی شان بتوانیم از آزمونِ دشوارِ خدمت بی منت به مردم و آسیب دیدگان سربلند بیرون بیاییم.
چیزی که از این جلسه بیشتر در یادم مانده، حکایتی بود که نماینده سنندج تعریف کرد و گفت، هلال احمری ها کارشان در همین حد شاهکار است: “به ابوسعید ابوالخیر گفتند که فلانی در هوا پرواز می کند، گفت مگس هم همینطور. گفتند که فلانی روی آب راه می رود، گفت چیزی نیست یک تخته چوب هم روی آب حرکت می کند. پرسیدند پس چه کار باید کرد که از نظر شما شاهکار باشد؟ ابوسعید گفت که خدمت بی منت به مردم”
دیدار با همسران صبور
در پایان یک روز کاری سنگین از دی ماه که از هفت صبح با شورای معاونین جمعیت هلال احمر آغاز شده و با چندین جلسه، بازدید و دیدار و بعضا مذاکرات فشرده در باب مسائل مختلف پیش روی ادامه یافت، تنها چیزی که می توانست حال آدم را خوب و خستگی را از تن به در کند هم نشینی و دیدار با مادران و همسران صبوری بود که مایه افتخار این سرزمین در چهل سال گذشته اند.
در ماه گذشته دوباره توفیق دست داد تا با دو تن از همسران شهیدانی دیدار کنم که جانشان را در آمبولانس امدادی تقدیم سربلندی میهن اجدادی شان کرده بودند. همسران شهیدان محمد مهدی هاشمی و محمود کثیری مطلق که هر دو پدر فرزندان شان را در سال ۶۱ و در عملیات رمضان از دست داده بودند، هنوز هم با یادآوری روزهای سخت گذشته بر چهره شان غباری از غم می نشیند. در این روزهایی که چهلمین سال پیروزی و ایستادگی در برابر ظالمان و متجاوزان را جشن می گیریم، خانواده های شهدا، جانبازان و ایثارگران را نباید از یاد ببریم. ما برای همیشه به آنها مدیونیم…
باشگاهی برای امدادگران و نجاتگران
هلال احمر مظهر یک کار مردمی است و با حداکثر توان سعی می کند به روش های مردم مدار برنامه ها و فعالیت های خود را پیش ببرد. این ذات یک کار داوطلبانه است. در ماه گذشته وقتی در جمع باشگاه امدادگران و نجاتگران جمعیت در سازمان امدادونجات حاضر شدم و انتخابات، نحوه فعالیت و سازوکار اجرایی آنها را از نزدیک دیدم، این وجه سازمانی هلال احمر را یک بار دیگر به عینه لمس کردم.
حرف ها و دغدغه های نمایندگان جامعه امدادگری هلال احمر همگی نشان می داد که چقدر مطالبات بر زمین مانده وجود دارد که باید برای آنها فکری اساسی کرد. در شرایط فعلی کشور شاید واقعا نتوانیم زحمات این بخش بزرگ از خانواده هلال احمر را تمام و کمال جبران کنیم. اما شخصا از ابتدای امسال تلاش هایی را آغاز کرده ام تا بتوان راهی برای اصلاح وضعیت به کار گیری امدادگران و نجاتگران باسابقه جمعیت پیدا کرد. قطعا در داخل جمعیت هلال احمر مقاومتی در برابر اینگونه اصلاحات وجود ندارد و با همفکری می توان به طرح های مناسبی رسید ولی به هرحال هر طرح و برنامه جدیدی مستلزم تایید و تخصیص بودجه های لازم در نهادهای بالادستی بیرون از جمعیت است. امیدوارم با تعاملات جدیدی که با دولت و مجلس محترم شکل گرفته بتوان راهی برای اجرای این طرح ها و برنامه های جدید گشود. ان شاالله با همدلی، رفاقت، اتحاد و انسجام داخلی بتوانیم شرایط مطلوب تری برای کار و خدمت به مردم و آسیب دیدگان ایجاد کنیم.
دو همکاری که از دست دادیم
فعالیت های زمستانه هلال احمر از ابتدای دی ماه اوج گرفت. بارش برف بسیاری از جاده های کوهستانی را فرا گرفت و هموطنان مان را در مناطق صعب العبور در محاصره قرار داد. سیل و آبگرفتگی هم خصوصا در استان خوزستان مشکلات بسیاری را بوجود آورد. خوشبختانه با آمادگی نیروهای عملیاتی، امدادرسانی خوبی انجام شد و گرچه خسارات مالی عمده ای پدید آمد، اما تلفات جانی کمی داشتیم. اما در این میان دو تن از نیروهای امدادی سازمان های همکار جان خود را در راه امدادرسانی به هموطنان مان از دست دادند. جمعیت هلال احمر، اورژانس، آتش‌نشانی، راهداری و سایر سازمان‌های همکار همواره با هدف و نیت امدادرسانی فوری به مردم و کاهش رنج‌های آنان در حوادث، قدم به میدان ماموریت می‌گذارند، اما متاسفانه دست تقدیر بارها سرمایه‌های انسانی آنها را با لباس خدمت به کام مرگ کشیده است.
تکنسین فوریتهای پزشکی اهواز حین خدمت به هموطنان حادثه‌دیده در سیل خوزستان، دعوت حق را عزتمندانه لبیک گفت و خدمتگزار دیگری از نیروهای راهداری استان تهران نیز حین انجام وظیفه در عملیات برفکوبی در پیست دیزین، جان به جان آفرین تسلیم کرد. هر دو حادثه ما را در جمعیت هلال احمر متاثر کرد و من وظیفه خودم دانستم تا این مصیبت را به خانواده های آنها و همکاران مان در راهداری و اورژانس تسلیت بگویم. امیدوارم هرگز شاهد حوادث اینچنینی برای نیروهای امدادی نباشیم.
حوادث تلخ؛ از اتوبوس تا هواپیما
در دی ماه حجم حوادث تلخ نیز افزایش نسبی پیدا کرد و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داد. واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه آزاد، خانواده های بسیاری را داغ دار کرد و جامعه دانشگاهی را تحت تاثیر قرار داد. اینگونه حوادث انسان ساخت هشداری است تا نظارت و مطالبه گری را جدی تر بگیریم. متاسفانه آمار اینگونه حوادث انسانی در کشور ما در حال افزایش است و نیازمند پاسخگویی نهادی بیشتری از سوی سازمان های مختلف هستیم تا بتوانیم روند رشد چنین حوادثی را کند کنیم.
حادثه برای فرود هواپیمای باری حامل گوشت از کشور قرقیزستان در فرودگاه فتح هم حادثه تلخ دیگری بود که تعداد زیادی از پرسنل جان برکف نیروهای هوایی کشورمان را به شهادت رساند. نیروهای امدادی هلال احمر استان البرز در این حادثه متحمل زحمات بسیاری شدند اما جز یک نفر شخص دیگری از این حادثه جان سالم به در نبرد. وقتی اسامی و تصویر جان باختگان این حادثه را دیدم بیش از پی متاثر شدم. تعداد زیادی از آنها سال گذشته و در حمل اقلام امدادی هلال احمر برای آوارگان میانمار به کشور بنگلادش در کنار ما بودند و زحمات بسیاری کشیدند اما اکنون دیگر در قید حیات نیستند. روح شان شاد و یادشان گرامی باد.
دیدار با رییس مجلس
مجلس شورای اسلامی و جمعیت هلال احمر تعامل خوبی با هم دارند. در دی ماه فرصتی هم برای دیدار و ارایه گزارش عملکرد به رییس مجلس شورای اسلامی پیش آمد. خدمت دکتر علی لاریجانی رسیدیم و ضمن ارایه گزارش عملکرد جمعیت در حوزه های مختلف در ۶ ماه گذشته از وی خواستم تا حمایت های قوه مقننه برای حل چالش های فراروی این نهاد بزرگ مردمی و امدادی برای خدمت شایسته تر به مردم و آسیب دیدگان از حوادث افزایش یابد.
دکتر علی لاریجانی نیز در این دیدار با تاکید بر نقش ماموریت های مهم جمعیت هلال احمر در مدیریت و پیشگیری از حوادث و سوانح اظهار امیدواری کرد با تعامل بیشتر بین نمایندگان و جمعیت هلال احمر بتوان گام های موثرتری برای حل چالش های پیش روی برداشت.
علاوه بر دیدار با وی، به اتفاق دبیرکل، خزانه دار و جمعی از مدیران مربوطه در کمیسیون های بهداشت، بودجه و امنیت ملی نیز حاضر شدیم و مسایل و مشکلات موجود را مطرح و با همفکری، تصمیماتی برای حمایت بیشتر مجلس شورای اسلامی و رفع برخی از موانع از جمله پیداکردن راهکارهایی برای حل مشکل به کارگیری امدادگران با سابقه گرفتیم. در این دیدارها دکتر شهریاری، رییس کمیسون بهداشت و دکتر تاجگردون، رییس کمیسیون بودجه مجلس از طرح های نمایندگان برای حمایت بیشتر از فعالیت های جمعیت هلال احمر خبر دادند.
شورای عالی؛ تصمیمات عالی
خوشبختانه شورای عالی هلال احمر باانسجام و همراهی همگانی در طول یک ماه گذشته توانست با بهره گیری از فضای رسانه ای که ناخواسته ایجاد شده بود، تصمیمات مناسبی را برای ادامه این مسیر پرفراز و نشیب بگیرد. حدود چهارماه پیش هنگامی که گزارش یکساله “از مهر تا مهر” را درباره حضورم در جمعیت هلال احمر می نوشتم – که همان زمان منتشر شد -هرگز گمان نمی کردم یکی از چالش های بزرگی که درباره آن به تکرار در همان گزارش سخن گفته ام به این زودی بتواند چشم اندازی برای اصلاح و بازنگری بیابد. اکنون با همراهی شورای عالی و البته کمک نهادهای بالادستی مثل دولت و مجلس ان شاالله با تشریک مساعی و توزیع این مسئولیت سنگین بر دوش همه اعضا و نه فقط رییس جمعیت، بتوان برخی مشکلات ساختاری مزمن و ریل گذاری های غلط گذشته را اصلاح کرد. مواردی که پیش از این گمان می رفت همچون ارثیه ای قدیمی از سوی ما نیز به آیندگان برسد، اکنون محملی برای حل و فصل یافته اند. در این مسیر به یاری همه شما داوطلبان، امدادگران و اهالی دانش و رسانه نیازمندیم.
لازم است بر این نکته هم همین جا تاکید کنم، رئیس جمعیت هلال احمر تافته ای جدابافته از شورای عالی هلال احمر نیست بلکه عضو آن است، برخی از اعضا آن را منصوب می کند و طبق اساسنامه تشکیل و اداره جلسات و نظارت بر حسن اجرای مصوبات را برعهده دارد. بنابراین آنچه در این شورا تصویب می شود، خردِ جمعی است که رییس و اعضا منصوب از سوی او (دبیرکل، خزانه دار و یک نماینده از میان مدیران اجرایی) نیز عضوی از همان جمع هستند. خوشبختانه اعضا مختلف شورای عالی هلال احمر اگرچه گاهی در روش ها و مسیرها ممکن است اختلاف نظر داشته باشند اما هدف همه یکی است و آن هم: پیشرفت، سربلندی و اعتلای خانواده بزرگ هلال احمر جمهوری اسلامی ایران.
از حج تا سوریه در شورای عالی حج و زیارت
شورای عالی حج و زیارت نیز در دی ماه با حضور مهندس جهانگیری معاون اول رییس جمهور، جمعی از وزرا و مسئولین مرتبط برگزار شد و تصمیمات مناسبی برای خدمت رسانی مناسب به زوار در مناسک حج سال آتی گرفته شد. یکی از مهمترین بحث های مطرح شده در این جلسه، موضوع شروع دوباره خدمات درمانی و بهداشتی در سوریه بود. خوشبختانه اوضاع بحرانی سوریه فروکش کرده و چشم اندازی برای شروع دوباره بازدید از اماکن زیارتی این کشور ایجاد شده است. بنابراین ضرورت دارد که هلال احمر نیز تمهیدات لازم را برای از سرگیری فعالیت های سابق خود برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زوار بیاندیشد.
در همین زمینه در ماه گذشته به اتفاق رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر دیداری نیز با علیرضا رشیدیان رییس جدید سازمان حج و زیارت داشتیم تا ضمن تبریک انتصاب، مسائل مختلف فیمابین را مرور کنیم و برنامه ریزی مناسبی را برای فعالیت های مشترک پیش روی انجام دهیم.
مشاور امور زنان و خانواده معرفی شد
سرکار خانم فهیمه فیروزفر در ماه گذشته، به عنوان مشاور در امور زنان و خانواده انتخاب و معرفی شد. تجربیات و توانمندی های ایشان قطعا می تواند کمک شایان توجهی به بالا بردن سطح دانش عمومی و تخصصی زنان داوطلب و شاغل در جمعیت هلال احمر و همچنین شناسایی و رفع مشکلات و مسائل آنها در ابعاد زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی داشته باشد.
زنان در دوران بعد از انقلاب نقش ویژه ای در کشور ما داشته اند و روز به روز حضور اجتماعی آنها در بستر جامعه افزایش یافته است. در دولت های یازدهم و دوازدهم توجه به این فعالیت ها رشد بیشتری یافته است ولی کماکان با نقطه مطلوب فاصله داریم. قطعا فعالیت ها و خدمات داوطلبانه یکی از عرصه های مهمی است که زنان می توانند نقش ویژه ای در آن داشته باشند.
مادری که چهل هزار فرزند داشت
جمعیت هلال احمر در ماهی که گذشت یکی دیگر از چهره های بزرگ عرصه خدمت رسانی خود در طول چهل سال گذشته را از دست داد. مرحوم بهجت افراز، رییس اداره مفقودین جمعیت هلال احمر در دوران جنگ که قریب به ۱۸ سال این مسئولیت را برعهده داشت و به ام الاسرا ملقب بود، در سن ۸۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.
او در دوران جنگ و پس از جنگ رابط میان اسرای ایرانی با خانواده هایشان در ایران از طریق صلیب سرخ بود و بی گمان حالا با کوله باری از اجر اخروی به دیدار معبود شتافته است. مردم ایران اسلامی و جمعیت هلال احمر خدمات ارزشمند او را هیچ گاه از یاد نخواهد برد.
در مراسم ختم او در مسجد نور تهران همراه با جمعی از امدادگران و کارکنان به یادش فاتحه ای خواندیم و قرآن تلاوت کردیم به امید آنکه جوانان این سرزمین هیچ گاه در دیاری دیگر دربند زندان و اسارت نباشند، به امید روزهایی بدون جنگ و خشونت.
فرصتی بزرگ در محضر رییس جمهور
سفر رییس جمهور به استان زیبای گلستان پر بار بود. یکی از توفیقات این سفرهم فرصتی بود که برای آغاز کاروان های سلامت و نیکوکاری با دستور ایشان پیش آمد. در اغلب سفرهای استانی رییس جمهور افتتاح ها بیشتر شامل پروژه های صنعتی و خدماتی می شود. خوشحالم که شاید برای اولین بار شاهد بودیم که با حضور ایشان یک حرکت داوطلبانه اجتماعی آغاز شد و همین پشتوانه محکمی است برای ادامه و تقویت چنین فعالیت هایی که این روزها برای همدلی و انسجام بیشتر سخت به آنها نیازمندیم.
اصل ماجرا هم این است که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مان ۴۰ کاروان سلامت و نیکوکاری در چهل نقطه کشور برنامه ریزی شده بود که از استان زیبای گلستان با حضور دکتر روحانی آنها را آغاز کردیم. این کاروان ها به تدریج و تا پایان سال قرار است به نقاط محروم استان های مختلف بروند و خدمات مختلف اجتماعی، حمایتی و بهداشتی-درمانی را بصورت رایگان به مردم ارایه دهند.
سفرهایی که؛ نشد
سفرها و برنامه ریزی ها هر چقدر هم که از قبل تعیین شده و دقیق باشد باز هم یک اتفاق غیرمنتظره ممکن است همه چیز را به هم بریزد. در ماه گذشته قرار بود در سفر یک روزه ای به استان اصفهان با حضور نمایندگان محترم این استان چند پروژه را افتتاح کنیم و به برخی نقاط آسیب پذیر سر بزنیم. همه چیز برای صبح روز جمعه هماهنگ شده بود ولی یک کسالت شدید مانع از حضور شد و زحمت این کار بر عهده دبیرکل جمعیت افتاد. از این بابت از نمایندگان و مردم شریف آن استان پوزش می طلبم.
سفر دیگری هم برای مشهد هماهنگ شده بود تا در دو برنامه مجزا در جمع امدادگران حاضر در طرح همسفران خورشید و همچنین مسئولان خانه های داوطلب در سراسر کشور حضور پیدا کنیم که متاسفانه هواپیما به دلیل نقص فنی پرواز نکرد و بعد از چند ساعتی معطلی مجبور به بازگشت به خانه شدیم. از این بابت هم از داوطلبان و امدادگران حاضر در برنامه ها پوذش می طلبم و امیدوارم در فرصت مناسب دیگری توفیق حضور در جمع آنها را بیابم.
یک اجلاس دوست داشتنی
هفت سال از آخرین همایشی که همه مدیران و روسای شعب جمعیت هلال احمر گرد هم آمده بودند گذشت تا اینکه بالاخره توفیق یافتیم در دی ماه و به مماسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب یک بار دیگر این خانواده بزرگ را از اقصی نقاط کشور دور هم جمع کنیم و ضمن مروز چالش های گذشته به بررسی چشم انداز آینده هلال احمر بپردازیم.
دو‌ روز برگزاری اجلاس از روزهای دوست‌داشتنی‌ام در هلال بودند، من هم مثل دیگران مهمان اجلاس سراسری مدیران و روسای شعب جمعیت هلال‌احمر با حضور بیش از ۵۰۰ مدیر هلال‌احمری بودم. بعد از نزدیک به ۷ سال یک جمع صمیمی منسجم و همدل را در رده‌های مختلف مدیریتی جمعیت هلال احمر در کنار هم دیدیم؛ رفاقت‌ها شکل گرفت، نقد کردند و برای بهتر شدن پیشنهاد دادند.
هیچ کدام فراموش نکرده‌ایم و نمی‌کنیم که همه ما در جمعیت هلال‌احمر جمع شده‌ایم تا در جهت خدمت به مردم قدم برداریم. این جمع که در این یادآوری نقشی پررنگ داشت را به فال نیک می گیرم و شک ندارم برای انسجام و همدلی و تعامل هرچه بیشتر خانواده بزرگ جمعیت هلال احمر در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی یک گام اساسی برداشته شده است. این سخن قرآن است که: دست خداوند در جماعت است. دور ِ هم جمع باشیم هیچ چیزی نمی تواند ما را تضعیف کند.
ققنوس زاده شد
مسیر و نیت مان که خیر باشد اسباب و وسایل اش خود به خود مهیا می شود. در آذرماه اتفاق تلخی در یکی از مدارس زاهدان افتاد که ما را وادار کرد در حد بضاعت خودمان برای تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان به وسایل گرمایشی استاندارد اعلام آمادگی کنیم. بررسی های اولیه را آغاز کردیم و هنوز در ابتدای راه بودیم که تعداد زیادی از خیرین، موسسه های حمایتی و مردم نیکوکار کشورمان هم اعلام کردند که می خواهند در این اقدام خداپسندانه به ما کمک کنند. اگرچه برای این کار برنامه ریزی نکرده بودیم ولی رد احسان دیگران امری پسندیده نبود. وقتی می توانیم واسطه ای مطمئن برای خیر کثیر مردم باشیم، نباید دست رد به سینه آنها بزنیم. برای خیلی ها امکان حضور در آن منطقه وجود ندارد، نه امکاناتی دارند و نه نیروی انسانی، اما می خواهند قدمی در این راه بردارند. وظیفه ما این است که در چنین شرایطی امکان مشارکت در اقدامات خداپسندانه را فراهم کنیم. اینچنین بود که طرح ققنوس زاده شد تا امکانی باشد برای همیاری ایرانیان برای تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان به وسایل گرمایشی استاندارد.
خوشبختانه در فرصت کوتاهی توانستیم از منابع داخلی خودمان ۲۵۰ بخاری تابشی را خریداری کنیم و خیرین و سایر موسسات حمایتی هم کمک کردند تا همین تعداد دیگر هم مهیا شود. با برنامه ریزی های انجام شده نیمی از این تعداد در دیماه در مدارس یک و دو کلاسه نصب شد و بقیه هم در بهمن ماه نصب می شود. برنامه ریزی لازم برای تجهیز مدارس سه تا شش کلاسه به سیستم شوفاژ هم شروع شده و امیدواریم که تا پیش از مهرماه سال آینده بتوانیم تعهدمان را برای تجهیز دو هزار کلاس در مدارس ابتدایی آن استان به انجام برسانیم.
بیمارستان ایرانیان، در خدمت ایرانیان و تیم ملی
در ماه گذشته با صحبت های برخی افراد غیرمسئول دوباره شایعاتی منتشر شد مبنی بر تعطیلی بیمارستان ایرانیان دبی. گرچه مشکلاتی در این زمینه داریم که همچنان باقی است و پیش از این همه به تکرار درباره آنها سخن گفته ایم، اما خبری از تعطیلی نیست. برای تطبیق فعالیت های بیمارستان با قوانین آن کشور راههایی را پیش روی داریم که باید متناسب با صرفه و صلاح و منافع ملی یکی را برگزینیم و همچنان در حال رایزنی برای حل مشکلات پیش آمده هستیم. هم اکنون بیمارستان به فعالیت روزمره خود ادامه می دهد. حتی در این موقعیت که تعداد زیادی از هم وطنان مان برای تشویق تیم ملی در جام ملت های آسیا به آنجا سفرکرده اند، بیمارستان شرایطی را فراهم کرده تا ایرانیان حاضر بتوانند از برخی خدمات رایگان سلامت استفاده کنند و اگر چنانچه به خدمات تخصصی درمانی احتیاج داشتند نیز از تخفیف پنجاه درصدی برخوردار شوند. علاوه براین معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هم که برای بازدید از بیمارستان به دبی سفر کرده بود به همراه رییس بیمارستان با کارلوس کیروش و بازیکنان و کادر تیم ملی دیدار کردند و به همه آنها اطمینان دادند که در صورت نیاز آماده هرگونه خدمت رسانی به تیم ملی کشورمان هستند. ما تیم ملی و هموطنان مان را در آنجا تنها نمی گذاریم.
خدمت ادامه دارد…
این روزها رفته رفته به چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی مان نزدیک می شویم. خوشبختانه در دی ماه یک ستاد ملی برای برنامه ریزی فعالیت های مرتبط با این مناسبت بزرگ شکل گرفت و اقدامات خوبی هم انجام شد تا بتوان در این موقعیت تاریخی هم فعالیت ها و خدمات بزرگ هلال احمر در چهل سال گذشته را یادآوری کرد و هم به مردم عزیز کشورمان خدمات مناسبی ارایه داد. برنامه های ستاد از همین دی ماه آغاز شد و در بهمن ماه به اوج خود خواهد رسید ولی تا پایان سال برنامه ها را ادامه خواهیم داد. ما راه درازی را آمده ایم و در چهل سالگی انقلاب اسلامی همچنان خستگی ناپذیر و پرتوان این تلاش مقدس و خدمت بی منت را ادامه می دهیم.
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی