همایش آموزشی و توجیهی پزشکان حج تمتع ۹۸ صبح امروز و باحضور مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی در مشهد و نمایندگان مرکز پزشکی حج هلال احمر استان در مشهد برگزار شد.
جواد شاد در آغاز این همایش، امیر حج را حجت خدا حضرت ولیعصر(عج) دانست و افزود: تعداد ۶۰ کاروان از خراسان رضوی تاکنون هماهنگ شده و ظرفیت اعزام تکمیل است و در حال پیگیری برای افزایش ظرفیت کاروانها تا ۷۰ مورد هستیم.
وی افزود: به سبب ضیق وقت و محدودیت زمانی لازم است معاینات پزشکی با سرعت و دقت بیشتری صورت پذیرد.
مدیر کل حج و زیارت خراسان رضوی یادآوری کرد: امکانات مختلف تخصصی پزشکی برای آزمایشات و مواردی مانند رادیولوژی در استان و مشهد در دسترس است و هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: سه نفر بالای ۹۰ سال و یک نفر ۹۴ ساله در میان کاروانهای حج تمتع ۹۸ داریم درحالیکه ۷۲ درصد زایران حج امسال بالای ۵۰ سال هستند و البته یک زائر ۱۲ ساله هم امسال داریم.
به گفته شاد، تعداد ۵۴ درصد زائران حج تمتع ۹۸ شامل خانمها هستند و ۴۶ درصد کاروانها را آقایان تشکیل میدهند.
وی خواستار به همراه داشتن داروهای تخصصی بیماران زائر در حج تمتع شد و تاکید کرد: حضور افراد دارای اعتیاد و نیز بانوان باردار در حج مشکلات عدیدهای را ایجاد میکند ولذا لازم است دقت زیادی در تشخیص این موارد انجام شود.
مدیر کل حج و زیارت خراسان رضوی خواستار ارائه گزارشی از وضعیت بیماری زائران به مدیران کاروانها برای هماهنگی بیشتر شد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز در قسمتی از این آیین گفت: برای هر بیمار لازم است رزومه خاصی آماده شده و تحویل شود چرا که ممکن است باتوجه به کاهش سهمیه پزشکان اعزامی پزشکان کاروانها در همه مراحل همراه کاروان خودشان نباشند.
اسماعیل بهمنآبادی عدم همخوانی و فقدان برخی داروهای ایران را در عربستان از جمله مسائل این سفر ذکر کرد.
وی تاکید کرد: حضور بیماری که تمام وقتشان را در حج قرار باشد در بیمارستان بگذرانند برای آنان ثمربخش نیست و افزون بر آن باعث درگیری سایرین نیز خواهد شد.
همچنین عزیزالله محمدزاده اکبری نیز به نمایندگی از مرکز پزشکی حج و زیارت خراسان رضوی به ارائه گزارشی از روند پیگیری اعزام پزشکان حج تمتع پرداخت.
دکتر علی اصغر کارگر مقدم، پزشک معتمد مرکز پزشکی حج و زیارت خراسان رضوی نیز تعامل سازنده با مدیران و عوامل حج ضمن حفظ استقلال، هماهنگی با پزشک سرگروه و سایر مسئولان هیئت پزشکی حج و زیارت و داشتن روحیه جهادی در ارائه خدمات و انجام دقیق معاینات و ثبت داروهای ضروری بیماران طبق دستورالعمل ابلاغی را در این سفر معنوی ضروری خواند.
وی افزود: داروهای گیاهی و دمنوشهایی که بیماران استفاده میکنند را خوب است همراه داشته باشند.
تهیه لیست بیماران پرخطر و دستورات غذایی، ثبت معاینات و سوابق بیمار در سامانه، رعایت سیستم ارجاع و اعزام و معرفی بیمار از طریق فرم ارجاع و رعایت الگوی منطقی و علمی در تجویز داروها و ثبت دقیق تشخیص و درمان و داروها در سامانه از دیگر نکات مطرح در این همایش بود