خزانه دار کل و ذیحساب جمعیت هلال احمر در مشهد تاکید کرد: برنامه خزانه داری کل، انضباط مالی و شفافسازی عملکرد است به گونهای که به همه ذینفعان و به خصوص مردم شریف ایران اسلامی اطمینان داده شود که روابط مالی در جمعیت هلال احمر مسیر درستی را طی میکند.
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی، افتتاحیه کارگاه آموزشی دو روزه “خزانهداران و ذیحسابان جمعیت هلال احمر” با موضوع ارتقاء نظارت مالی و با هدف نیل به شفافیت عملکرد از صبح سه شنبه در مشهد آغاز شد. دکتر سید حسین دشتی، خزانه دار کل و ذیحساب جمعیت هلال احمر در این مراسم گفت: وضعیت مالی فعلی کشور و دولت نیازمند اتخاذ تدابیر خاص در زمینه اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به اینکه بودجه، یک برنامه مالی دارای زمان مشخص است که منابع و درآمدها و هزینهها را مشخص میکند، افزود: در جمعیت هلال احمر درآمدهای عمومی و اختصاصی استفاده می شود که باید در جایگاه خاص و مدنظر خود تخصیص و هزینه شود. سهم عمده درآمدهای کلی دولت از مالیات است و بیشترین بخش هزینهها معطوف به حقوق کارکنان دولت میشود. در سال جاری ۷۰ درصد رشد منابع عمومی و ۷ درصد رشد اعتبارات اختصاصی را در جمعیت هلال احمر شاهد بودیم.
خزانهدار کل و ذیحساب جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه بالا بودن درآمدهای اختصاصی، هم فرصت است و هم تهدید چرا که در صورت وجود رکود در کشور این بودجه محقق و جذب نمیشود، گفت: با ۱۰ درصد رشد منابع دریافتی در بودجه، میزان ۲۴ درصد رشد در پرداختهای پرسنلی و حدود ۵۰ درصد در سایر هزینه ها را در سال ۹۸، داشتیم. در سیل اخیر و با وجود اینکه در ۲۴ استان کشور و به خصوص در سه استان وضعیت حادی وجود داشت یک ریال از کمکهای مردمی و ذخیره احتیاطی امدادی هلال احمر برداشت نکردیم اما حدود ۸۸ میلیارد تومان تاکنون در تامین برخی موارد ضروری مانند چادر و والور و … هزینه شده است.
وی افزود: حدود ۲۴۰ میلیارد تومان دریافتی کمکهای مردمی در سیل اخیر به حساب جمعیت هلال احمر واریز شد که حدود ۶۰ میلیارد تومان از این مبالغ برای چهار قلم عمده شامل یخچال، گاز، فرش و پتو ویژه سیل زدگان، هزینه و به مناطق آسیب دیده از سیل ارسال شد. همچنین ۱۰ میلیون تومان کمکهزینه ساخت مسکن به حساب بیش از ۱۷ هزار خانوار سیلزده واریز شده است. با اعتماد مردم به جمعیت هلال احمر در ارائه کمک برای حوادث اخیر، حتی یک ریال از کمکهای مردمی را جای دیگری هزینه نکردهایم. در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان از محل تملک داراییهای سرمایهای بابت ایجاد و راهاندازی پایگاههای امدادی هزینه شده است.
دشتی افزود: برنامه خزانه داری کل، انضباط مالی و شفافسازی عملکرد است به گونهای که به همه ذینفعان و به خصوص مردم شریف ایران اسلامی اطمینان داده شود که روابط مالی در جمعیت هلال احمر مسیر درستی را طی میکند. امروزه نظارتها باید در این مسیر قرار بگیرد که از منابع جمعیت هلال احمر بهینه استفاده شود و نگاه کلان صرفه و صلاح کشور و جمعیت هلال احمر مدنظر همه تصمیمگیران قرار گیرد.
وی تاکید کرد: اطمینان بخشی و پاسخگویی با ارتقای نظارت مالی مبتنی بر برنامههای جمعیت هلال احمر را مدنظر داریم و کمیتههای حسابرسی داخلی را نیز در جمعیت هلال احمر راهاندازی میکنیم.
دشتی بر ضرورت تهیه و تصویت آیین نامهها و دستورالعملهای مورد نیاز برای جمعیت و واحدهای تابعه و بنگاههای اقتصادی جمعیت هلال احمر تاکید کرد و رصد و مونیتورینگ مستمر فعالیتها و نیازها را در همه بخشها حائز اهمیت خواند. شبکهسازی، پیادهسازی نرمافزارهای حسابداری و سایر نرمافزارهای مورد نیاز و ایجاد درآمدهای پایدار و صرفهجویی با حذف هزینههای زائد در جمعیت هلال احمر ضروری است.
صرفهجویی در هزینهها برای ارائه خدمات بیشتر
دکتر سید بهمن سبحانی، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز در افتتاحیه همایش خزانهداران کشور تاکید کرد: صرفهجویی در هزینه ها و هدفمندی بیشتر حوزههای مالی میتواند در تقویت و ارتقای سطح خدمات عمومی هلال احمر به خصوص در حوزههایی مانند توانبخشی موثر باشد.
لزوم آموزشهای مستمر و بهروز
دکتر سید مجتبی احمدی، مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی در افتتاحیه این گردهمآیی گفت: توجه به موضوع خزانهداری و حسابرسی متضمن شفافیت و سلامت در نهادهاست و بهروزرسانی و آموزشهای مستمر در این راستا را میطلبد.
وی اظهار امیدواری کرد: حضور خزانهداران جمعیت هلال احمر که امین این نهاد مردمی و عامالمنفعه هستند در مشهد میتواند توام با بهرهمندی معنوی از فیوضات قدسی امام رئوف(ع) حضرت رضا(ع)، باشد.
خزانهداران امین و حفیظ
همچنین مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر خراسان رضوی با ذکر روایتی از حضرت رضا(ع) بر لزوم توجه به زیارت عارفانه تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین اسداالله اسدی، با اشاره به جایگاه حضرت میکاییل به عنوان ملک تقسیم رزق موجودات افزود: طبق قرآن کریم، امین و حفیظ بودن مهمترین شاخصهای مسئولان مالی و خزانهداران است.