مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی: روز جمعه برای ١٥ خانوار دفترچه خانوار صادر شد که اقلام مورد نیاز خودشان را دریافت خواهند کرد .
در این چند سال پر از زلزله و پسلرزه در ایران اسم زلزله که میآمد، تصاویری از ویرانشدن خانهها در رودبار، بم، ورزقان، کرمانشاه و چندین شهر که میزبان زلزلههای بزرگ این سالها بودهاند، برای آدمها مرور میشد. در زلزلهها بیشتر کشتهشدگان زلزله جانشان را زیر آوار خانههای نا ایمن از دست دادهاند؛ شاید به همین دلیل است که نخستین تاکید در آموزش برای بحرانی مانند زلزله پیشگیری است که همان ساختن خانههایی ایمن است. دو روز پیش صبح زود دوباره خبر زلزله پیچید، این بار سراغ خراسان رفته بود. «چندین خانه در خراسانرضوی و خراسان جنوبی در محدوده کانون زلزله ۵.۸ ریشتری لرزیدند، اما خوشبختانه خانهای خراب نشد، خیلی از این روستاهای درگیر در این زلزله چند سال پیش هم زلزله بزرگی را تجربه کرده بودند، اما بعد از آن خانهها مقاومسازی شدند، به همین علت خسارت زلزله خراسان تخریب چند محل نگهداری حیوانات قدیم بود.» اینها را مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانجنوبی میگوید و شاید بتوان آن را روزنهای از امید دانست که ایران مهیای مقابله با زلزله قبل از آمدن آن میشود و راهی برای شکست آن پیدا میکند.
در پی زمینلرزه صبح پنجشنبه در استانهای خراسانرضوی و جنوبی جمعیت هلالاحمر در آمادهباش قرار گرفت، شهرستان خواف، حوالی سنگان، روستاهای نیازآباد، کاریون، مژنآباد، نچول، مجدآباد، حسینآباد، علیآباد، قاسمآباد، چاهزول، زوزن و رازان این زمینلرزه را حس کردند و بعد از وقوع زمینلرزه هفت تیم ارزیاب و یک تیم امداد هوایی به منطقه اعزام شدند. یک فروند بالگرد امداد هوایی با همراهی مدیرعامل هلالاحمر استان خراسانرضوی و مدیر کل بحران استان، پنج تیم ارزیاب از استان خراسانرضوی به منطقه مرکزی و سنگان شهرستان خواف و دوتیم استان خراسانجنوبی به منطقه زیرکوه، قائنات اعزام شدند. در همان ساعات نخست ارزیابی 23 روستا حاکی از نبود خسارت جانی و مالی جدی در مناطق زلزله زده بود و تنها برخی گزارشها صرفا حکایت از تلفات دام داشتند. به دلیل اینکه زلزله در زمانی که بیشتر دامها برای چرا به صحرا برده شده بودند، رخ داده، وقوع این حادثه تلفات زیادی برای دامها به دنبال نداشت و تنها چند رأس دام در روستا تلف شدند. در این زمینلرزه ۱۴ روستا در بخش مرکزی و سنگان شهرستان خواف استان خراسانرضوی آسیب دیدند و این روستاها چندین پسلرزه را حس کردند.
بافت روستاها نو بود و تنها چند محل نگهداری احشام در چند خانه روستایی قدیمی تخریب شدند
دکتر سید مجتبی احمدی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسان رضوی از اعزام تیمهای ارزیاب در همان دقایق نخست میگوید: «ساعت ٧ و ٥٩ دقیقه وقوع زلزله اعلام شد و بلافاصله تیمهای عملیاتی رشتخوار، تایباد، تربتجام و خواف به منطقه اعزام شدند و دو تیم امدادی هم از هلال احمر خراسانجنوبی در منطقه حضور پیدا کردند.»
او ادامه میدهد: «همکاران ما از ٣٠ روستا بازدیدهای ارزیابی داشتند که در این بین تنها از دو روستا گزارشهای خرابی داشتیم و این خرابیها تنها محدود به تخریب چند طویله قدیمی و فوت چند دام بود، چراکه بافت روستاهای درگیر زلزله نو بود.
دکتر سید مجتبی احمدی درباره امکاناتی که جمعیت هلالاحمر در مناطق زلزل زده توزیع کرده است، میگوید: «پنجشنبه شب در منطقه هراس وقوع مجدد زلزله اتفاق افتاد که با هماهنگی فرماندار برای اسکان اضطراری، چند محل در نظر گرفته شد و مردمی که هراسداشتند در خانه نمانند. در روز جمعه هم برای ١٥ خانوار دفترچه خانوار صادر شد که اقلام مورد نیاز خودشان را دریافت خواهند کرد.»
گفتنی است زلزله خراسان به بزرگی ۵.۸ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۷ و ۵۹ دقیقه روز پنجشنبه بخش سنگان در جنوب استان خراسانرضوی و در محدوده مرزی استانهای خراسان و خراسانجنوبی را لرزاند. کانون مرکزی این زلزله ۴۱ کیلومتری سنگان و ۴۷ کیلومتری نشتیفان شهرستان خواف در جنوب استان خراسان رضوی و ۵۶ کیلومتری حاجیآباد در شمال استان خراسانجنوبی ثبت شده است و در شهرستانهای اطراف و هرات کشور افغانستان هم احساس شد. زمینلرزه ۵.۸ ریشتر صبح دیروز به برخی واحدهای مسکونی و اماکن نگهداری دام در سطح هشت روستای بخش سنگان شهرستان مرزی خواف واقع در جنوب استان خراسانرضوی خساراتی وارد کرد. طبق گفته مسئولان این خسارتها جزئی و غیرجانی بوده و بیشتر در روستاهای مرزی چاه زول و نهور و مژنآباد، حسینآباد و بهدادین گزارش شده است.