خانههای هلال با محوریت آموزش همگانی در سراسر کشور از جمله روستاها ایجاد شده و کلاسهای آمادگی در برابر حوادث برای کودکان با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال برگزاری است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جنعیت هلالاحمر، آموزش مواردی همچون آمادگی جوامع محلی از جمله آمادگی در برابر مخاطرات شایع کشور همچون سیل، زلزله و تصادفات در کنار آموزش کمکهای اولیه در دستورالعمل تشکیل خانههای هلال قرار گرفته است.
گروه هدف جامعه آماده در مخاطرات هم شامل خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هستند؛ افزایش دانش، مهارت و درک از خطر شهروندان، واکنش جامعه در برابر حوادث و بحرانها به همراه کمک به ظرفیتسازی و توانمند کردن جوامع محلی به ویژه در مناطق پر خطر روستایی هم مهم ترین اهداف تشکیل خانه هلال به شمار میروند.
خانههای هلال ضمن اینکه ظرفیت بالایی در حوزههای اجتماعی و فرهنگی ایجاد میکنند، مهمترین اثر خود را بر موضوع مدیریت بحران در مراحل پیشگیری، آمادگی و مقابله خواهند داشت. با توسعه این خدمت از سوی جمعیت هلال احمر ضمن اینکه کارها در قبل و حین بحران با هدایت جمعیت، به خود مردم واگذار میشود، سرعت و کیفیت خدمات و امدادرسانیها نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت.
در حال حاضر ۱۵۰۰ خانه هلال در کشور فعال است که مطابق با برنامه پنج ساله، این تعداد باید به ۵ هزار خانه برسد. هدف گذاری ما این است که همه روستاهای کشور را از این خدمت بهره مند کنیم اما نکته قابل توجه این است که کیفیت و اثربخشی مناسب خانههای هلال بر کمیت آن ارجحیت داشته است.