نشست زنان امدادگر و نجاتگر با رئیس سازمان امدادونجات و با حضور مشاور رئیس جمعیت هلالاحمر در امور زنان و خانواده و همچنین مشاور رئیس جمعیت هلالاحمر در امور اجتماعی برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی سازمان امدادونجات، مهدی ولیپور در این نشست ضمن معرفی سازمان امدادونجات گفت: «50هزار امدادگر و نجاتگر داوطلب داریم که بیش از ۵۰درصد آنها را بانوان تشکیل میدهند. متاسفانه در سالهای اخیر بهدلیل کمبود اعتبار مشکلاتی در برگزاری اردوهای توانافزایی وجود داشته است. ما همواره روی توان بانوان حساب باز کردهایم و در حوادث مختلف از مهارت و تواناییشان درراستای ماموریتهای امدادونجات استفاده شده است.»
او ادامه داد: «ما در هلالاحمر بعضا در بحث آسیبهای اجتماعی هم ورود پیدا میکنیم. بخش عمدهای از خدمات در این حوزه برعهدهی زنان داوطلب است.»
ولیپور مطرح کرد: «در حوزهی آموزشهای تخصصی برنامههایی برای زنان داریم. امیدواریم موضوعات این بخش با سازوکار تثبیتشده ادامه پیدا کند.»
سمیرا فعلی مشاور رئیس جمعیت هلالاحمر در امور زنان و خانواده نیز در این نشست گفت: «حضور زنان جوان در جمعیت هلالاحمر یک نقطهی روشن است. طلایهداری بانوان در نهادهای حمایتی اتفاق درستی است و الگویی برای دیگر نهادها بهشمار میرود.»
او ادامه داد: «ما در امور زنان برنامههای مختلفی مثل تنظیم تاریخ شفاهی زنان امدادگر و همسران شهدای امدادگر تدارک دیدهایم. برنامهی دیگری که مدنظر داریم، مستندسازی دربارهی زنان اثرگذار در سبک زندگی کرونایی است. در این حوزه، حضور بانوانی که در امدادونجات فعالیت میکنند مهم است.»
فعلی مطرح کرد: «ارتقای سرمایههای اجتماعی بخش دیگری از فعالیتهای ما را شامل میشود. برنامهای چالشی برای این مسئله تدارک دیدهایم تا بر اساس عدالت جنسیتی از حضور زنان در عرصههای مدیریتی استفاده کنیم.»
دکتر فاطمه رفیعی مشاور رئیس جمعیت هلالاحمر در امور اجتماعی نیز در این نشست گفت: «هلالاحمر پتانسیلهای قابلتوجهی در حوزهی زنان دارد. جنس این جمعیت فرهنگی-اجتماعی است. باید از این ظرفیت استفادهی لازم را کرد. باید از نمایش فاصله بگیریم و به پتانسیل بانوان توجه جدی کنیم.»
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی صادقی مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سازمان امدادونجات نیز مطرح کرد: «امیدواریم که با هماندیشیها بتوانیم از توان بانوان بهرهی بیشتری در هلالاحمر ببریم.»
او در بخشی از صحبتهای خود جایگاه زن در اسلام را تبیین کرد و در ادامه گفت: «بانوان خصوصیاتی دارند که آقایان ندارند. آنها کارها را با ظرافت انجام میدهند تعهد بالایی دارند. همچنین درصد کمی از مفاسد اقتصادی به زنان مربوط میشود. اما آیا از این ظرفیت استفاده شده است؟ پاسخ متاسفانه خیر است. باید از این ظرفیت در عرصهی امدادونجات بهره برد.»