دکتر کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر در چهارمین گزارش عملکرد ماهانه خود نوشت:
چهارماه از فعالیت بی وقفهام در جمعیت هلال احمر میگذرد، جمعیتی که بعد از مدتها دوری با عشق به آن بازگشتم و با فعالیت مدیران تازه نفس، افقی روشن را پیش روی بزرگترین نهاد عام المنفعه و مردمی کشور قرار دادیم. هنوز راه درازی در پیش داریم و با امیدواری در جهت تحقق اهدافمان گام بر میداریم.
جلسه ویدئو کنفرانس با دبیران کانون های استانی سازمان جوانان
دوم تیرماه 99: به صورت ویدئو کنفرانس با دبیران کانون های استانی سازمان جوانان دیدار داشتم. در این جلسه بر ارائه آمار واقعی و گزارش صحیح به مردم تاکید کردم. در جمعیت هلالاحمر، حدود 600 هزار داوطلب پای کار داریم که میشود روی آنها حساب کرد. اینها گوهرهای باارزشی هستند که در کنار ما بیهیچ توقعی نقشآفرینی میکنند. باید آنها را ارتقا داده و حفظ و نگهداشت آنها را مدنظر داشته باشیم.
در نظر داریم بخشی از اولین درآمد اختصاصی که وصول میشود را در اختیار رئیس سازمان جوانان قرار دهیم تا فعالیتهای کانونهای جوانان را حمایت کند. در تولید برنامههای جوانان حتما باید بافت فرهنگی و اجتماعی منطقه را لحاظ کنیم. برای این منظور سازمان جوانان و زیرمجموعههای استانی باید با نهاد ولی فقیه ارتباط نزدیکی بگیرند. طبیعتا برنامهای که در سیستان و بلوچستان اجرا میشود، با برنامهای که در قم اجرا خواهد شد تفاوت دارد. با توجه به شرایط خاص و عرف هر منطقه اقدامات خوبی میتوان انجام داد.
انتخاب مشاور جوان دیگر موضوعی بود که در این جلسه ویدئو کنفرانس به آن اشاره کردم. با همفکری رئیس سازمان جوانان، فردی را از میان جوانانی که با ما همکاری میکنند، به عنوان مشاور جوان انتخاب میکنیم.
سفر به کرمان و ارتقا موقوفات جمعیت هلال احمر
سوم تیرماه 99: در دومین سفر به کرمان در قالب سفری یک روزه از حوزه های مختلف موقوفات شهرستان رفسنجان از جمله املاک موقوفه مرحوم شفیعی پور، بیمارستان های موقوفه مرادی، زایشگاه نیک نفس، آزادی و داروخانه جمعیت هلال احمر رفسنجان بازدید کردم و با نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان هم دیدار و گفت و گو داشتم. اهمیت رسیدگی و بررسی مشکلات موقوفات هلال احمر کرمان باعث شد که دومین سفر به این استان در اولویت سفرهای استانی قرار بگیرد. املاک و موقوفات جمعیت هلال احمر بر حسب درآمدزایی و کاربری ساماندهی خواهند شدو ما شرعا وظیفه داریم تا درآمدها و نحوه کاربری موقوفات در راستای نیات واقفین محقق شود.
جمعیت هلال احمر بعد از آستان قدس رضوی بیشترین موقوفات را در اختیار دارد،به دنبال این هستیم تا همه مشکلات موقوفات هلال احمر را مرتفع کنیم.اختیارات مدیریت موقوفات هلال احمر شهرستان رفسنجان طبق چارچوب و قانون به استان واگذار خواهد شد. همه دستگاه ها و ارگان ها همراه جمعیت هلال احمر هستند و با توجه به همراهی و ظرفیت دستگاه های مسئول در شهرستان رفسنجان، موقوفات هلال احمر این شهرستان هم ارتقا خواهد یافت.
یاد و نام سردار دلها؛ سپهبد شهید قاسم سلیمانی هیچگاه از خاطر مردم ایران زمین پاک نخواهد شد. به منظور ارج نهاد به مقام شامخ این شهید بزرگوار با حضور در گلزار شهدای کرمان با آرمان های شهداء تجدید میثاق کردم.
دیدار فرماندهان و اعضای شورای مرکزی بسیج هلالاحمر با دکتر همتی
چهارم تیرماه 99: در دیدار با فرماندهان و اعضای شورای مرکزی بسیج جمعیت، مهمترین اولویت هلال احمر را تمرکز بر راه اندازی خانه های هلال در سراسر کشور به منظور ارتقای تاب آوری جامعه در حوادث و بحران ها اعلام کردم.
نشست نمایندگان امور زنان و خانواده سازمانها و ادارات داخلی هلالاحمر با رئیس جمعیت
چهارم تیرماه 99: در ادامه سلسه دیدار ها، نشستی هم با نمایندگان امور زنان و خانواده سازمانها و ادارات داخلی هلالاحمر، داشتم. در این نشست بر لزوم حفظ حرمت، کرامت و ارزش بانوان در ادارات تاکید کردم؛ چرا که در این حوزه برای ما مهمترین مساله این است که بانوان در محیط اداری، استرس نداشته و با آرامش کار کنند.بانوان در برخی حوزههای کاری می توانند بسیار موفقتر از مردان عمل کنند از جمله در حوزه خانههای هلال که با ارائه آموزشهای همگانی منجر به تابآوری جامعه میشود.
دیدار صمیمانه با کارکنان جمعیت هلال احمر و پاسخ به پرسش ها
هفتم تیرماه 99: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین رعایت فاصله فیزیکی از میان همه کارکنان شاغل در جمعیت هلال احمر 110 نفر در سالن اجلاس معاونت بهداشت، درمان و توابخشی جمعیت هلال احمر حضور پیدا کردند و من ضمن دیدار با کارکنان به همه سیوالات مطرح شده پاسخ دادم.
جمعیتهلالاحمر پیش از شروع فعالیت ما و در حین بحران کرونا، دچار حاشیههایی شده بود. ما باعث این حواشی نبودیم، اما وارث آن شدیم. تلاش ما بر این بود تا بدون تنش موضوعات را حل و فصل کنیم. برای همین ناچار به خداحافظی با بعضی از دوستان شدیم. با این اوصاف، برای اینکه سیستم دچار حاشیه و تنش نشود، تلاش کردیم. با سیاسیکاری و اقدامات خلافکارانه مبارزه میکنیم. باید تلاشکنیم تا از گذشتگان عبرت بگیریم و از گرفتاریهایی که آنها دچار شدند، برحذر باشیم.
این دیدارها چندین و چند سال است که در جمعیت هلال احمر اتفاق نیفتاده. اما قرار است سلسه دیدارها با کارکنان با همین منوال ادامه داشته باشد و در حد سعی و توان، تلاش میکنم تا مشکلات و دغدغه های کارکنان رفع شود.
دیدار با رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره)
هفتم تیرماه 99: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از جمله نهادهای انقلابی است که در حوزه های اجتماعی و بحران فعالیت های گسترده ای دارد و بر حسب ضرورت به یاری هموطنان حادثه دیده می شتابد. از مدت ها پیش قصد داشتم تا در جلسه ای با مخبر دزفولی رئیس این ستاد، نحوه همکاری های مشترک را مرور کنیم اما ترافیک متعدد کاری مانع از انجام این مهم شد. خومشبختانه امروز فرصتی دست داد تا به گپ و گفت با یکدیگر پیرامون فعالیت های مشترکی که می تواند گره گشای زندگی آسیب دیدگان و انسان های در معرض آسیب باشد نشستیم. در این زمینه توافقات خوبی حاصل شد تا با استفاده از آن به مردم امیدواری بیشتری بدهیم در صورت وقوع حوادث احتمالی، دست یاریگر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دستان آن ها خواهد بود.
بازدید از سازمان امداد و نجات
دهم تیرماه 99: فرصتی دست داد تا بازدیدی 6 ساعته از سازمان امداد و نجات و کارکنان زحمتکش بزرگترین سازمان امدادی کشور داشته باشم.
زمانی بهعنوان رئیس هلالاحمر انتخاب شدم که این جمعیت با کمبود بودجه مواجه است. حضور در هلال احمر تکلیف و باعث افتخار است. صمیمانه به مدیران جدیدی که درحال فعالیتاند، میگویم که مصلحتها را درنظر بگیرند و بهخاطر هیچکس آبروی خود را نبرید. هیچکدام از ما مصون نیستیم. باید مراقبت کنیم تا دچار لغرش نشویم.
حیفومیل بیتالمال در هلالاحمر جایگاهی نخواهد داشت. دیگر خبری از ریختوپاشهای الکی نیست. بهجای این کارها، باید به شرایط امدادگرانی توجه کنیم که در سرما و گرما مشغول خدمترسانیاند. این اصلا منطقی نیست که پول هلالاحمر را بهعنوان هدیه به شخصیتهای سیاسی بدهیم و ازطرفدیگر خودروهای امدادی در استانها بهدلیل کمبود قطعه زمینگیر باشند.
دیدار چهره به چهره رئیس جمعیت هلال احمر با کارکنان استان تهران
پانزدهم تیرماه99: صبح روز یکشنبه را به منظور حضور در ساختمان جمعیت هلال احمر استان تهران و برای دیدار چهره به چهره با کارکنان انتخاب کردم. بازدید از طبقه هفتم آغاز شد.مرکز کنترل و هماهنگی عملیات استان تهران، مرکز پاسخگویی 112، مرکز دیسپچ رادیویی، مرکز اسناد، معاونت امداد و نجات، پایگاه سلامت امدادگران و نجاتگران، تیم های واکنش سریع، معاونت آموزش و... بخش هایی بود که با حضور در آن، از نزدیک با کارکنان گفت و گو کردم.
در استان تهران آمادگی برای پاسخگویی به یک بحران بزرگ کافی نیست و برای بررسی ایرادات موجود مانوری بزرگ با همکاری سپاه ثارالله در تهران برگزار میکنیم تا هم توانمندیها احصا شود و هم به ایرادات موجود دسترسی پیدا کنیم.
شارژ انبارهای امدادی در دستور کار
برای شارژ انبارهای امدادی جمعیت هلال احمر هم گزارشی به رئیس جمهوری ارائه شد و دکتر روحانی دستور اختصاص بودجه برای شارژ انبارها را به سازمان برنامه و بودجه داد؛ اما فقط یک دهم مبلغ درخواستی به جمعیت هلال احمر تعلق گرفت که امیدواریم مابقی این بودجه به زودی به جمعیت هلال احمر پرداخت شود.
نخستین جلسه شورای مدیران جمعیت هلال احمر
هفدهم تیرماه 99: نخستین جلسه شورای مدیران جمعیت هلال احمر در سال جاری با حضور همه معاونان در سالن کنفرانس ساختمان صلح برگزار شد. البته مدیران عامل استان های سراسر کشور هم به صورت ویدئو کنفرانس در جلسه حضور داشتند.
طرح ملی دوره آموزش همگانی خانههای هلال به زودی اجرایی می شود و افراد ساکن محلات از جمله جوانان، سالمندان و ... هدف این آموزش ها هستند. همچنین بر اساس توافق جمعیت هلال احمر با وزارت آموزش و پرورش، تولید و بارگذاری محتواهای آموزشی هلال احمر در "شبکه شاد"، ویژه دانش آموزان مقطع ابتدایی تا دبیرستان آغاز شده است.
آمادگی و سرعت عمل حضور در محل حادثه، خواسته رئیس جمهوری از جمعیت هلال احمر است که ما میتوانیم با ارائه آموزش های همگانی امداد و راه اندازی خانه های هلال، به این مطالبه برحق رئیس جمهوری پاسخ دهیم.
امکانات هلالاحمر متعلق به همه مردم است
امکانات جمعیت هلال احمر متعلق به مردم است و مدیران جمعیت نمی توانند از این امکانات برای حفظ جایگاه خود استفاده کنند. انتظار ما این است که اداره کل بازرسی و حراست جمعیت نیز به شکل کاملا هماهنگ، تمام امور را رصد کنند و اگر ایرادی در سیستم وجود داشت، با آن بدون هرگونه حاشیه سازی، برخورد قانونی شود.
استفاده از بالگردهای امدادی جمعیت صرفا در حوادث و موارد اورژانسی
50 میلیارد تومان برای تجهیز و تعمیرات ناوگان امدادی هلال احمر در نظر گرفته شده است و بالگردهای هلال احمر نیز باید صرفا در سوانح، حوادث و موارد اورژانسی با هدف ارائه خدمات امدادی به کار گرفته شوند. ارگانهایی هم که خواستار استفاده از بالگردهای جمعیت هستند بایستی براساس قرارداد، هزینه استفاده از آن را پرداخت کنند. قراردادهای جمعیت نیز بایستی در کارگروه تنظیم مقررات، مطرح و تمام جوانب آن به دلیل بار حقوقی که دارند، در نظر گرفته شده و به تصویب برسند.
دیدار سفیر استرالیا با رئیس جمعیت هلالاحمر در ساختمان صلح
هفدهم تیرماه 99: سفیراسترالیا که خواستار ملاقات با بنده بود، صبح روز هفدهم تیرماه در سالن جلسات ساختمان صلح حضور پیدا کرد. هدف از این دیدار استفاده از تجارب دو کشور ایران و استرالیا برای مبارزه با بیماری کووید 19 بود.
توزیع 300 هزار بسته کمک معیشتی میان متاثران از بیماری کرونا در 5 ماه گذشته
توزیع بسته های کمک معیشتی هلال احمر میان محرومان و آسیب دیدگان از بیماری کرونا محور دیگر صحبت های من با سفیر استرالیا بود. با همکاری خیرین و تلاش نیروهای هلال احمر، 300 هزار بسته کمک معیشتی در دوران شیوع بیماری کرونا در سراسر کشور و میان محرومانی که هیچ درآمدی نداشتند، توزیع شد. همچنین برای 500 هزار بیمار دچار سرطان و بیماران خاص هم وسایل حفاظت شخصی تهیه و توزیع شد.
تحویل 155 محموله کمکهای بین المللی به هلالاحمر ایران برای مقابله با کرونا
در پنج ماه گذشته 155 محموله بین المللی شامل ماسک و دیگر تجهیزات حفاظت فردی، در زمینه کنترل بیماری کرونا از دولت ها و مجامع بین المللی به جمعیت هلال احمر ایران تحویل داده شده است که جا دارد از تمام جمعیت های ملی، کمیته بین المللی صلیب سرخ، کشورهای چین، ژاپن و .... که در زمان شیوع بیماری کووید 19 از مردم ایران حمایت کردند، تقدیر کنیم.
دیدار رئیس جمعیت هلالاحمر با 8 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صلح
هجدهم و سی و یکم تیرماه 99: عصر 2 روز متفاوت گرمترین روزهای تابستان میزبان 8 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ساختمان صلح جمعیت هلال احمر بودم.
در دیدارها با علیاصغر خانی نماینده مردم شاهرود، دکتر غلامرضا مرحبا نماینده مردم آستارا، دکتر سید مهدی فرشادان نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی و همچنین هاجر چنارانی نماینده نیشابور، یوسف داوودی نماینده سراب، حسن لطفی نماینده رزن، جلیل مختار و سید مجتبی محفوظی نمایندگان آبادان گفتوگو کردم.
بازدید از موزه علی اکبر صنعتی
19 تیرماه 99: هنرمندان بزرگ با آثارشان زنده اند و موزه؛ خانه ابدی آن هاست برای دیدار و ملاقات. موزه استاد علی اکبر صنعتی، خانه ای به وسعت تاریخ است. محلی که هنوز نوای سرپنجه های اولین هنرمند داوطلب جمعیت هلال احمر در طول یک قرن تلاش، به گوش می رسد. موزه علی اکبر صنعتی دومین موزه جمعیت هلال احمر است و در حال حاضر شرایط خیلی خوبی در موزه فراهم و کارهای بسیار خوب و ارزشمندی در این موزه انجام شده است. ظهر روز پنجشنبه سری به موزه استاد علی اکبر صنعتی زدم.
حتما باید برای محافظت هر چه بهتر از این موزه هزینه و اقدامات لازم صورت بگیرد؛ چرا که این موزه میراث گرانبهایی است که به جمعیت هلال احمر رسیده و ما باید به خوبی از آن محافظت کنیم.
همکاریهای مشترک جمعیت هلال احمر و هوانیروز سپاه
بیست و یکم تیرماه 99: در دیدار با سردار محمد رحمانی، فرمانده هوانیروز سپاه امروز درباره افزایش همکاریهای مشترک تبادل نظر کردیم. در این دیدار مقرر شد جمعیت هلال احمر و هوانیروز سپاه در زمینه تامین قطعات، تعمیر بالگرد، استفاده از امکانات استانی مشترک مثل پد بالگرد و نیز برنامههای آموزشی، همکاری مشترکی داشته باشند.
برگزاری نخستین جلسه کمیته موقوفات هلال احمر به ریاست دکتر همتی
بیست و دوم تیرماه 99: برگزاری جلسه با کمیته موقوفات فرصت مغتنمی بود تا نکاتی را متذکر شوم. هدف از برگزاری این جلسه رسیدگی به وضعیت املاک و موقوفات جمعیت و سازماندهی امور مربوط به این موقوفات براساس یک برنامه مدون بود. هلال احمر در 14 استان، املاک موقوفه دارد که لازم است وضعیت موقوفات در هر استان کاملا مشخص شده و با کمک گرفتن از کارشناسان حقوقی خبره، مشکلات حوزه موقوفات جمعیت را برطرف کرده و سامانه املاک جمعیت را نیز با استفاده از اطلاعات محیطی لازم، به روزرسانی کنیم.
بخشی از موقوفات جمعیت هلال احمر در اختیار وزارت بهداشت است، برخی از ابنیه موقوفه جمعیت بسیار قدیمی شده، برخی به هر دلیلی غیر قابل استفاده هستند و برخی مشکلات دیگر در این حوزه وجود دارد که لازم است، تحلیل جامعی از آخرین وضعیت املاک و موقوفات جمعیت و سپس برنامه برای رفع مشکلات موجود داشته باشیم.
انتظار من این است حوزه حقوقی جمعیت با صرف وقت و با انجام کار کارشناسی و هرجا که طرف حساب جمعیت، دستگاه های دولتی هستند با تعامل و گفت و گو مسائل را حل کرده و به نتیجه لازم برساند. با برگزاری مداوم جلسات کمیته در 6 ماه آینده بخش عمده ای از مشکلاتی که در برخی املاک و موقوفات جمعیت وجود دارد، برطرف شود.
دیدار استاندار کرمانشاه و فارس با رئیس جمعیت هلالاحمر
بیست و سوم و سی ام تیرماه 99: در این 2 تاریخ سعات میزبانی از 2 بزرگوار؛ بازوند استاندار کرمانشاه و دکتر رحیمی استاندار فارس را در ساختمان صلح هلال احمر داشتم. در این جلسات پیرامون همکاری های مشترک گفت و گو کردیم.
افتتاحیه و اختتامیه هیات حاکمه
بیست و سوم و بیست و ششم تیرماه 99: در 2 جلسه اخیر هیات حاکمه فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، موضوع گشایش کانال مالی دریافت کمک های بشردوستانه مطرح و در آخرین جلسه که به مدت 4 روز کاری برگزار شد بر این نکته تاکید شد که با توجه به ماهیت فعالیت و خدمات هلال احمر، لازم است یک کانال مالی مطمئن برای هلال احمر ایران وجود داشته باشد تا بتواند از امکانات و کمک هایی که دولت ها و جمعیت های ملی دیگر به این جمعیت اختصاص می دهند و منابعی که به هلال احمر ایران داده می شود، استفاده کند.
براساس مذاکرات و مکاتبات انجام شده از سوی رئیس فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و همچنین پیگیری های همکاران ما در جمعیت هلال احمر ایران، وزارت خزانه داری آمریکا با گشایش کانال مالی برای نقل و انتقالات کمک های بشردوستانه به هلال احمر ایران به نحوی که کمک های انجام شده از سوی شخصیت های حقیقی و حقوقی، در صورتی که یکی از طرفین آمریکایی ها نباشند، مخالفتی نخواهد داشت.
گفت و گو با نمایندگان رسانه های روزنامه شرق و خبرگزاری صدا و سیما
بیست و پنجم تیرماه 99: با توجه به اینکه جمعیت هلال احمر از ابتدای فرودین ماه سال جاری اقدامات متعددی در زمینه های بشردوستی، تسکین آلام بشری و کمک به همنوع انجام داده لازم است تا هموطنان در جریان جزئیات این کمک ها قرار بگیرند، خبرنگار روزنامه شرق و همچنین خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درخواست انجام مصاحبه اختصاصی داشتند و در 2 بخش مختلف به سوالات خبرنگاران در فضایی صمیمانه پاسخ دادم.
نشست وکلای ملت با رئیس جمعیت هلال احمر
بیست و نهم تیرماه 99: حضور در مجلس و دیدار با وکلای مردم، فرصتی مغتنم برای بحث، تبادل نظر و همفکری برای رسیدگی به مسائل و مشکلات، مرور برنامهها و ترسیم اهداف مشترک در مسیر پیشرو بود. در این نشست گزارشی از عملکرد پنج ماهه ارائه کردم و موضوعاتی چون رسیدگی به وضعیت نامناسب انبارهای جمعیت به ویژه در مناطق حادثهخیز و شارژ و تجهیز آنها، فرسودگی ناوگان امدادی و تامین اعتبارات لازم، آموزش هر چه بیشتر نیروهای امدادی هم مطرح شد
تلاش و دغدغه مشترک هلال و مجلس برای خدمت رسانی شایسته به مردم عزیز کشورمان با توجه به شرایط سخت فعلی از نکات بارز این جلسه بود.پشتیبانی و حمایت نمایندگان در مسیر خدمت رسانی، همواره موجب دلگرمی و انرژی مضاعف برای کار و تلاش دو چندان است.
در ادامه این نشست، نمایندگان عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور خواستهها، انتظارات و دغدغه های خود را مطرح کردند.افزایش خدمات جمعیت در مناطق محروم، تامین امکانات دارویی و درمانی به ویژه تامین داروهای کمیاب، تعیین تکلیف در خصوص بحث جذب نیرو، تلاش مشترک مجلس و هلال احمر برای تجهیز ناوگان امدادی و به روزرسانی آن، موضوع مبارزه با مفاسد در جمعیت هلال احمر و مقابله با مشکلات به ارث رسیده از جمله موضوعات مطرح شده از سوی وکلای ملت بود.
بازدید از خبرگزاری ایرنا
سی ام تیرماه 99: در واپسین روزهای تیرماه،فرصتی دست داد تا بار دیگر در جمع اصحاب رسانه حضور پیدا کنم. این بار قرعه به نام خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) افتاد. در این بازدید سری به اتاق خبر، بخشهای اخبار داخلی و خارجی زدم و با شیوه فعالیت خبری این سازمان آشنا شدم