به گزارش اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر متن سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به شرح زیر است:
الحمدالله الرب العالمین و صل الله علی سیدنا محمد و علی اله الطیبین الطاهرین
قال رسوال الله (ص): افضل الناس انفعهم للناس
خداوند متعال را شاکر و سپاسگزارم که توفیق خدمت به انسان بویژه محرومان و نیازمندان را در این مقطع زمانی به این جانب عطا فرمود.
و همچنین از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای مد ظله العالی سپاسگزارم که به این جانب اعتماد نمودند و نمایندگی خویش را در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی به عهده اینجانب نهاده اند.
و از بزرگواران و گرامیان، بویژه حضرات آیات و بالخص جناب حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و همچنین از معاون اول رئیس جمهور جناب آقای مهندس جهانگیری متشکرم که قدم رنجه فرمودند و در این نشست صمیمی و دوستانه معارفه شرکت نموده اند و همچنین انتخاب رئیس جمعیت جناب آقای دکتر ضیائی را تبریک و تهنیت می گویم.
همچنین از مرحوم آیت الله غیوری (ره) که عصاره خدمت به مردم بویژه محرومان بود و بیش از ۳۰ سال از عمر خود را در جمعیت هلال احمر به عنوان نماینده حضرت امام رضوان الله تعالی علیه و نیز مقام معظم رهبری سپری نمود و تا آخرین لحظه از هیچ اقدامی فروگذار نکرد، یاد می کنم و تکریم و اعزاز خود را به روح پرفتوح ایشان تقدیم می دارم و امیدوارم همواره در جمعیت هلال احمر یاد و خاطره اش زنده و پاینده بماند.
سرمایه اجتماعی
جمعیت هلال احمر سازمانی مردم نهاد و خیریه است که قوام و ماندگاری آن وابسته به حضور مردم است و این حضور مردم در دو زمینه تعریف می شود، یکی کمک های مالی و معنوی مردم برای فراهم کردن مایحتاج و خدمات ضروری و دیگری مشارکت مستقیم آنان در فعالیتها از طریق عضویت داوطلبانه در هلال احمر است و هر دو گونهکمک مردم به جمعیت هلال احمر از مصادیقی است که در فرهنگ و تمدن و دین ما پسندیده و سفارش شده است. بنابراین شالوده و بنیان هلال احمر در فرهنگ اسلامی ایرانی ما استوار است و این یک سرمایه اجتماعی گران سنگ است که باید برای پیشبرد اهداف جمعیت هلال احمر به درستی از آنان بهره برداری شود. از این رو شناسایی سرمایه های اجتماعی و برنامه ریزی برای استفاده شایسته از این ظرفیت ها از اموری است که بیش از پیش مورد عنایت خواهد بود.
رویکرد فرهنگی
همانطور که مقام معظم انقلاب اسلامی در حکم خویش مرقوم داشته اند، اهداف دالای این جمعیت منطبق با تعالیم اسلام است. این اهداف آن چنان که در کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۴۹ آمده است، ناظر به ۴ امر است:
۱- تأمین احترام انسان ها
۲- کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت ها
۳- تلاش برای آرامش بخشیدن به جانهای خسته انسانها
۴- حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون در نظر گرفتن هرگونه تبعیض میان آنها.
از درخشان ترین اهداف این جمعیت تأمین احترام به انسانهاست و خرسندیم که این هدف والا منطبق است با دستور خداوند به فرشتگان که فرمود به آدم سجده آورید که از روح خود در او دمیده ام. آری سرشت پاک و ذات با کرامت انسان شایسته چنین احترامی است و مدار این احترام کرامتی است که بر پایه انسانیت انسان استوار است و اینچنین است که احترام به انسان فارغ از جنس و نژاد و قومیت و منطقه جغرافیایی خواهد بود.
این اهداف به دو جنبه ی کلی از حیات انسان ها اشاره دارد، یکی جنبه مالی و جسمانی و دیگری جنبه فرهنگی و روحانی. بدیهی است که در کمک رسانی و حمایت از مردم حادثه دیده باید کالاها، اقلام و خدماتی برای هر دو بعد حیات انسان ها پیش بینی شده باشد. به عبارتی همچنان که بسته هایی برای حفظ جان و سلامتی آسیب دیدگان تهیه می شود، شایسته است که بسته هایی خدماتی برای آرامش بخشی به روان خسته و آزرده ی آنان، بازگرداندن اعتماد به نفس، بازآفرینی امید به زندگی و بازشکوفایی عشق و محبت و صمیمیت در آنان فراهم شود. جبران کردن خسارتهای روحی و روانی و حتی معنوی آنان از اهمیتی کمتر از بازسازی و ویرانی های ناشی از حوادث طبیعی و یا احیانا جنگ و درگیری نظامی ندارد. بلکه به دلیل کمتر ملموس بودن آسیب های روحی و روانی، جبران کردن آنها به تلاش مضاعف نیاز دارد. از این رو پربار کردن فعالیت های فرهنگی جمعیت هلال احمر در راستای تحقق بهداشت روحی و معنوی و همچنین صلح پایدار، بویژه امری گریز ناپذیر است که مورد توجه خاص خواهد بود.
پایش و نظارت
جمعیت هلال احمر به عنوان دریافت کننده کمک های مالی و کالایی مردم و همچینین سامان دهنده ی مشارکت داوطلبانه آنان بویژه به هنگام به هنگام وقوع حوادث پیشبینی نشده، در واقع امین و رازدار و پناه و حامی مردم است. جمعیت هلال احمر به دلیل همین نقش های حیاتی که در نخستین ساعات وقوع حوادث ایفا می کند، مورد اعتماد و اتکای مردم است. این اعتماد مردمی باید حفظ و تقویت شود و این امر جز با پایش و نظارت فعالیت ها و اصلاح و تکمیل فرآیندها و ارتقای بهره وری و کارآمدی برنامه های عملیاتی امکان پذیر نیست. کارکنان خدوم، مدیران مدبر و رئیس جمعیت و نمایندگی مقام معظم رهبری در جمعیت هلال احمر، همگی خدای بزرگ را ناظر اعمال و کردار خویش می دانند و از درگاه او مسئلت دارند که ایشان را در خدمت به خلق خدا و جلب رضایت او و شادمانی حق توفیق دهد و موجب شادمانی حضرت بقیه الله ارواحنا فدا شود.