دبیر کل جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به قانون پیشبینی شهر دوم در کنار شهرهای بزرگ کشور گفت: به ازای 10 درصد جمعیت شهرهای بزرگ، شهر دوم یا سایه میبایست برای اسکان اضطراری مردم در مواقع بحران و بروز حوادث ناگوار، آمادگی و شرایط میزبانی داشته باشد.
مهندس علی اصغر احمدی امروز در اختتامیه گردهمایی مسئولان امور حقوقی و املاک جمعیت هلال احمر در مشهد گفت: در بسیاری از شهرهای پرجمعیت و بزرگ ضروریست تا با راه اندازی شهر سایه یا دوم ، آماده شرایط سخت و اضطراری باشیم که به عنوان نمونه اگر تهران 10 میلیون جمعیت داشته باشد باید شهری با آمادگی اسکان یکمیلیون نفر را در کنارش پیشبینی کنیم.
به گفته دبیر کل، در شهر سایه همه امکانات اسکان اضطراری مانند آب، برق، سکوهای نصب چادر، سرویس بهداشتی و ... و حتی فضای سبز لحاظ می شود و در زمان بحران به عنوان سایت اسکان اضطراری خانوارها کاربرد دارند.
وی خطاب به خانواده حقوقدانان جمعیت هلال احمر، افزود: همیشه امانت را باید به اهلش سپرد و این همان معنای عدالت یا قرار گرفتن هر چیز بر سر جای خود است و بنابراین همه متولیان امور حقوقی در همه جا و از جمله هلال احمر، لازم است تا اهل حق باشند و اهلیت داشته باشند.
مهندس احمدی با اشاره به حدیثی از حضرت علی(ع) که مردم و حاکمان را دارای حقوق متقابل خواندهاند تاکید کرد: حقوق، حدود دارد و در زندگی روزمره هم اگر همگان حقوق شهروندی و حتی آپارتماننشینی را بشناسند چارچوبها، مشخص میشود.
وی، اهتمام برای احقاق حق ، پیگیری دعاوی ، تثبیت وضع موجود و بهبود و رفع مسائل حقوقی جمعیت هلال احمر را از مهمترین وظایف این نهاد عامالمنفعه برشمرد.
دبیر کل جمعیت هلال احمر یادآوری کرد : هلال احمر متعلق به مردم است و بنابراین میبایست مراقبت از آن به صورت ویژه صورت پذیرد.
وی تصریح کرد : مسئولان حقوقی، امین و معین همه مدیران هستند و تسلط آنها بر قوانین باعث تقویت و اطمینان سیستم و مدیران است.
مهندس احمدی با نکوهش رویکردی که صرفا در پی درآمدزایی در هلال احمر است و نیز نگرشی که کلا در پی کسب درآمد نیست ؛ افزود: باید در بهینه سازی و ایجاد ارزش افزوده برای جمعیت هلال احمر بکوشیم و با رعایت مصالح و در موقوفات مدنظر قرار دادن نیت واقفان، مصمم باشیم.
وی درباره موضوع هبه زمین و املاک به این جمعیت نیز گفت: زمین اهدایی و مواردی از این دست را در صورتی باید پذیرفت که در راستای سیاستهای راهبردی هلال احمر باشد مضاف بر اینکه قرار نیست در قبال آنها تعهدی غیرمتعارف را پذیرفت.
وی همچنین به نقل یک حدیث قدسی پرداخت که هر انسانی میبایست مانند خورشید درخشان، مانند نهر سخاوتمند ، مانند شب پوشاننده اسرار دیگران و دور از قضاوتهای بیجا و نیز مانند اموات، تسلیم در امر الهی، باشد.
این مقام مسئول در هلال احمر کشور همچنین در پاسخ به پرسش یکی از حاضران درباره خانه های روستایی هلال احمر، از ضرورت راه اندازی خانه های هلال سخن گفت و تاکید کرد: خانه های هلال، خانه همه مردم است و این خانه ها را باید به مردم تحویل دهیم چرا که ماموریت های هلال احمر توسط بدنه مردمی و داوطلب در این خانه ها انجام شده و خدمات بشردوستانه، ارائه میشود.