آموزش استانداردها در پاسخگوییهای بشردوستانه در مشهد / دوره آموزشی اسفیر در خراسان رضوی دایر شد
دوره آموزش مقدماتی حداقل استانداردها در پاسخگویی های بشردوستانه با همکاری اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، سازمان امور پناهندگی نروژ و جمعیت هلال احمر صبح امروز در محل مرکز هماهنگی و کنترل عملیات هلال احمر استان در مشهد آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی هلال احمر خراسان رضوی، دکتر سید مجتبی احمدی، مدیر عامل هلال احمر خراسان رضوی گفت: برای اولین بار خلاصه ای از کتاب کاربردی اسفیر ( استانداردها در پاسخگوییهای بشردوستانه ) در هلال احمر در سال 2000 ارائه شد و نسخه ای که در حال حاضر استفاده می شود نسخه 2011 آن است.
وی افزود: در همه سالهایی که اسفیر گامهای بلند خود را با همراهی 400 سازمان و80 کشور از سراسر جهان بر می داشت بر دو عقیده استوار بود، ابتدا اینکه همه کسانی که از بلایا رنج می برند حق زندگی راحت را دارند و دوم اینکه همه تلاشها باید انجام شود تا از رنج افراد گرفتار در بلایا کاسته شود.
مدیرعامل هلال احمر استان گفت: اسفیر بر چهار اصل آب و ارتقای بهداشت فردی ، امنیت غذایی و تغذیه ، سرپناه و اسکان و اقلام خوراکی ، اقدامات بهداشتی استوار است و باید تلاش شود تا دیدگاهی مشترک در پاسخگویی بشر دوستانه به انسانها در بلایا شکل بگیرد.
همچنین لیلی خالقی، مدیر کل تشریفات و ارتباطات بین الملل جمعیت هلال احمر گفت: این کارگاه های آموزشی با هدف آشنایی شرکت کنندگان با حداقل استانداردهای بین المللی در کمک های بشر دوستانه و ارتقاء کیفیت خدمات سازمان های امدادرسان و افزایش مسئولیت پذیری در هنگام بروز بلایا و همچنین کاهش آلام بشری و انتقال و تبادل تجربه از جمعیت هلال احمر به سازمان های بین المللی است.
وی با اشاره به اینکه این کارگاه اموزشی با همکاری سازمان های امور پناهندگی نروژ در ایران و اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و به میزبانی جمعیت هلال احمر برگزار می شود. گفت: کتاب اسفیر می تواند در تمامی عملیات های امداد و نجات استفاده شود و باید همواره در فعالیت های امدادی و عملیاتی در اختیار امدادگران، نجاتگران و مدیران قرار گیرد
خالقی با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی ایران را در معرض سوانح بسیاری از جمله سیل و زلزله قرار داده است، تصریح کرد: جمعیت هلال احمر در حوادث و بحران ها به آسیب دیدگان امدادرسانی می کند و چشم افراد آسیب دیده به کمک و یاری جمعیت هلال احمر است، چرا که در حال حاضر به علت ناآرامی ها در منطقه و وجود تعداد زیادی آواره و مهاجر، لزوم کمک به این افراد بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: جمعیت هلال احمر در زمینه کمک رسانی به نیازمندان بهترین خدمات رسانی را با حفظ کرامات انسانی داشته است و استفاده از کتاب اسفیر و آموزه های آن در زمینه رعایت حداقل استانداردها باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنین سپیده سید عسگری به نمایندگی از الیویه ونده کاستله، رئیس دفتر سازمان امور پناهندگی نروژ در ایران گفت: برنامه های این سازمان در حال حاضر در 31 کشور جهان به نیازهای بشر دوستانه پناهندگان پرداخته و در ارائه راه حلهای پایدار مشارکت دارند.
به گفته وی، با توجه به اینکه استان خراسان رضوی میزبان بیشترین شمار پناهندگان افغانستانی است، شهر مشهد برای برگزاری نخستین دوره در نظر گرفته شد.
سید عسگری با اشاره به اینکه این سازمان در زلزله اخیر کرمانشاه امدادرسان پاسخگویی به نیازهای بشر دوستانه در این استان بوده است، گفت : از سال 2012 این سازمان با تامین حمایت و محافظت از آسیب پذیرترین اتباع افغانستانی در استانهای کرمان ، البرز، قم، سمنان ، تهران و به تازگی خراسان رضوی و هرمزگان از تلاشها ی دولت جمهوری اسلامی ایران پشتیبانی میکند.
شایان ذکر است نمایندگانی از استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و نیز استانهای سمنان و گلستان در این دوره سه روزه شرکت دارند.