در هجدهمین طر ح هلال بهشت که در فروردین ماه 97در حال اجراست 270نفر روز امدادگر و نجاتگر در سراسر استان آماده خدمت رسانی به مردم در سفرهای نوروزی هستند و آرزوی تک تک آن ها سفرهای بی خطر و ایمن برای همه مسافران است.
به گزارش ستادخبری جمعیت هلال احمر خراسان رضوی، ماه ها پیش از شروع سال جدید مسئولان هلال احمر با تشکیل جلسات متعدد از صفر تا صد فعالیت های امدادونجات در طرح های نوروزی را برنامه ریزی می کنند. امسال هم برای هجدمین سال متوالی است که مسئولان همه نوع برنامه ریزی امداد و نجات را در سراسر کشور طرح ریزی کرده اند.
هجدمین طرح ملی هلال بهشت در فروردین ماه 97 که یکی از بخش های آن حوزه امدادونجات است در حالی از 25 اسفندماه 96 تا 25 فروردین ماه سال جاری در حال اجراست که 270 نفر روز امدادگر و نجاتگر در 47 پایگاه ثابت و سیار امدادی به صورت 24 ساعته آماده هستند.
جهت آشنایی با فعالیتهای این حوزه در طرح نوروزی در جمع تعدادی از فعالان و مسئولان پایگاههای مشهد حاضر شدیم و ضمن گپ و گفت صمیمانه، با اقدامات کمپهایشان در طرح نوروزی 97 آشنا شدیم که حاصل آن را در ادامه میخوانید:
اسماعیل بهمنآبادی، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی هم با بیان اینکه ، گفت: در هجدهمین دوره طرح هلال بهشت 47 پایگاه امدادی در ۲۲ شعبه استان فعال است.
وی افزود: در سطح استان نیز ۲۵ پایگاه بین شهری، ۲ پایگاه کوهستان، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۳۴ دستگاه خودوری امداد و یک بالگرد MI17 در سطح استان فعال است و روزانه ۲۱۰ امدادگر و ۸۸ کارمند نیز در این طرح مشارکت دارند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به آمار کلی امدادرسانی این جمعیت در دور نخست طرح نوروزی ۹۷ بیان کرد: در این مدت ۵۹ مورد حادثه به وقوع پیوست که در آن ها ۲۴۷ نفر حادثه دیدند و ۱۸۵ نفر مصدوم شدند و از مجموع کل حوادث این مدت ۴۵ مورد حادثه جاده ای، ۹ مورد خدمات حضوری، دو مورد خدمات مناسبتی، یک مورد ریزش آوار، ۵ مورد سیل و آبگرفتگی، ۱۰ مورد شهری و سه مورد کوهستان بوده است.
بهمنآبادی با اشاره به اینکه از مجموع ۵۹ عملیات امداد و نجات دور نخست سفرهای نوروزی در استان در مجموع ۲۴۷ نفر حادثه دیدند، تصریح کرد: از این تعداد ۱۹۱ نفر در حوادث جادهای، ۹ نفر در خدمات حضوری، ۵۰ نفر در خدمات مناسبتی، یک نفر در ریزش آوار، پنج نفر سیل و آبگرفتگی، ۱۰ نفر شهری و سه نفر کوهستان بودهاند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در جایگاه نهم کشور در کل حوادث نوروزی تا این لحظه اعم از جادهای، شهری، کوهستان، سیل و غیره قرار گرفته است، تأکید کرد: در حوادث دور نخست سفرهای نوروزی امسال 105 نفر مصدوم شدند که از این تعداد ۶۸ نفر از آنها به بیمارستانها و مراکز درمانی انتقال یافتند و ۳۷ نفر مابقی نیز بهصورت سرپایی مداوا شدند و در این ایام روزانه 269 امدادگر و نجاتگر در سطح استان فعال هستند و در مجموع نیز 807 نفر در حوزه امداد و نجات همکاری دارند.
فعالیت شبانه روزی پایگاه امدادی سهراهی وکیلآباد
محمد شجیعی، مسئول پست امدادی سهراهی وکیلآباد مشهد، با اشاره به فعالیت ۲۴ ساعته این پایگاه در دو شیفت ۱۲ ساعته بانوان و آقایان، اظهار کرد: در نوبت صبح از ساعت ۷ تا ۱۹ بانوان امدادگر و در نوبت عصر از ساعت ۱۹ تا ۷ روز بعد هم آقایان امدادگر خدماترسانی میکنند و در مجموع ۷ نیروی امدادی شامل ۴ آقا و ۳ خانم در طرح نوروزی ۹۷ به زائران و مسافران نوروزی خدمت رسانی میکنند.
وی بیشترین گروه سنی مراجعان را گروه سنی 40 سال به بالا عنوان کرد و افزود: در این واحد اقدامات اولیه درمانی و امدادی صورت میپذیرد و عمده مراجعات به دلیل مشکلات فشار خون، بیماری قلب و عروق، سوختگی و مسمویت است.
مسئول پست امدادی سهراهی وکیلآباد مشهد بازه مهم زمانی فعالیت این پست را در روز طبیعت عنوان کرد و گفت: درخواستمان از طبیعتگردان این است که ضمن آسیب نرساندن به طبیعت، در مکانهای امن مستقر شوند و اگر در فضای بسته اسکان مییابند از روشن کردن پیکنیک و دیگر لوازم گازسوز خودداری کنند و توصیه دیگرمان به همراه داشتن کیف کمکهای اولیه امدادی است.
مسافران در چادرها وسایلآتش زا روشن نکنند
مجتبی حجتیفر، مسئول پست امدادی کمپ غدیر مشهد گفت: در این کمپ اقدامات اولیه دارویی، درمانی و سلامت زائران و مسافران نوروزی امام رضا(ع) صورت میپذیرد.
وی با بیان اینکه روزانه 25 مراجعهکننده به این پست امدادی داریم، افزود: بیشترین مراجعات به این پایگاه به دلیل سوختگی و شکستگی بوده و معمولاً اقدامات درمانی بیشتر این مراجعات بهصورت سرپایی انجام میشود و در صورت نیاز اعزام به مرکز درمانی، این کار توسط نیروهای مستقر اورژانس 115 در محل انجام میشود.
مسئول پست امدادی کمپ غدیر مشهد با بیان اینکه حداقل میزان مراجعات روزانه 15 و حداکثر 30 نفر است، اضافه کرد: در این پست امدادی روزانه 3 نفر مستقر هستند و در مجموع 60 نیروی نجاتگر و امدادگر آقا همکاری دارند و در صورت نیاز به نجاتگر و امدادگر خانم از بانوان حاضر در پست جوانان که در همجواری پست امداد و نجات مستقر بوده و فراگرفته دورههای درمانی هم هستند کمک گرفته میشود.
حجتیفر با اشاره به اینکه مهمترین توصیه امدادگران و نجاتگران پست امدادی کمپ غدیر مشهد به زائران و مسافران نوروزی امام رضا(ع) این است که مردم از روشنکردن وسایل آتشزا در چادرها به شدت خودداری کنند، گفت: در یکی از حوادثی که در این ایام داشتیم ۴ زائر ۶ ماهه و ۱۵، ۱۷ و ۲۲ ساله ساکن در کمپ غدیر مشهد به علت بیاحتیاطی و عدم توجه به نکات ایمنی دچار گازگرفتگی در چادر شدند و خوشبختانه این ۴ نفر با امدادرسانی به موقع نیروهای پست امدادی مستقر در این کمپ و انجام اقدامات و کمکهای اولیه لازم، مورد اکسیژن تراپی قرار گرفتند و از خفگی و مرگ حتمی نجات یافتند.
فعالیت پایگاه امدادی پایانه مسافربری در طول سال است
فائزه عادلی، مسئول پست امدادی پایانه مسافربری مشهد، گفت: این پست امدادی در طول سال از ساعت 7 تا 19 به مدت 12 ساعت با حضور 2 امدادگر و نجاتگر خانم فعال است و در ایام خاص سال مانند نوروز 3 نفر در این پست حاضر هستند و در مجموع 30 امدادگر و نجاتگر خانم در این پست فعالیت دارند.
وی افزود: در این پست امدادی درمانهای اولیه و سرپایی انجام میشود و حتی برخی امدادرسانیهای خاص همچون درمانهای CPR و زایمان طبیعی را هم با موفقیت در این پست داشتهایم.
مسئول پایگاه امدادی پایانه مسافربری مشهد با بیان اینکه برخی از اقدامات درمانی صورت گرفته بر روی مصدوم و بیمار نیازمند درمانهای تکمیلی بوده، گفت: در موارد حاد آن فرد پس از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط نیروهای نجاتگر و امدادگر جمعیت هلال احمر، جهت سیر تکمیلی مراحل درمان تحویل اورژانس 115 فعال در این مجموعه داده میشود تا بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمانی اعزام شود.
عادلی تصریح کرد: در مجموع مراجعات میزان مراجعهکننده آقا و خانم یکسان بوده و از گروه سنی نوزاد تا کهنسال جزو مراجعهکنندگان به این پست امدادی هستند و روزانه 15، هفتگی 105، ماهانه 450 و سالانه 5400 مراجعهکننده داریم.
وی تأکید کرد: پست امدادی پایانه مسافربری مشهد بیش از 20 سال است که فعالیت دارد و کل نیروهای این پست از نیروهای نجاتگر و امدادگر خانم هستند و در صورت نیاز به نیروی نجاتگر و امدادگر آقا از همکاران اورژانس 115 کمک گرفته میشود و متقابلاٌ نیز این گروه هم در صورتیکه که نیازمند نجاتگر و امدادگر خانم باشند از ما کمک میگیرند و تعامل همکاری بسیار خوبی میان نیروهای این 2 گروه امدادی وجود دارد.
مسئول پایگاه امدادی پایانه مسافربری مشهد با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد مراجعات سالانه در ایام خاص سال بوده است، بیان کرد: عمده مراجعات در ایام نوروز، دهه کرامت، دهه شفاعت، ایام سوگواری محرم و صفر و تعطیلات تابستان بوده است و کمترین میزان مراجعات سال را هم در ماههای مهر و آبان داشتهایم.