رئیس جمعیت هلالاحمر با اعلام نصب یکهزار و ۲۷۰ مخزن آب برای تامین آب آشامیدنی ۵۰۲ روستای سیستان و بلوچستان، خواستار ادامه یافتن این نهضت با کمک تمامی مردم نوعدوست کشورمان و همکاری سایر نهادها شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، دکتر علیاصغر پیوندی در برنامه زنده تلویزیونی «حالا خورشید» با اشاره به اینکه هلالاحمر چهار وظیفه اصلی شامل تسكين آلام بشری، ترویج صلح و دوستی، تامين احترام انسانها و حمايت از زندگي و سلامت انسانها دارد، گفت: خشکسالی مشکل یک دهه اخیر سیستان و بلوچستان است که اکنون به اوج خود رسیده است و هلالاحمر به عنوان نهادی که وظیفه اصلی در کاهش آلام بشری داشته و همواره در کنار مردم بوده است، این مشکل را نیز به چشم یک حادثه طبیعی دید و به این نتیجه رسید که باید برای حل مشکل مردم سیستان و بلوچستان وارد عمل شد و لذا به عنوان تسکین اولیه تصمیم به اجرای طرح نذر آب گرفت.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی تبعات زیستمحیطی، اجتماعی، اقتصادی و ... بسیاری دارد که به مرور گسترش یافته و اثرات مخرب خود را که از جمله تهدید سلامت و امنیت مردم است، در جامعه نمایان میکند، افزود: بر این اساس اعلام عمومی کردیم که مردم سیستان و بلوچستان مشکل اساسی دارند و لذا پس از بررسیهای میدانی به این نتیجه رسیدیم که باید در سه محور وارد عمل شد که از جمله آنها تامین آب آشامیدنی برای مناطق درگیر خشکسالی بود و در این زمینه یکهزار و ۲۷۰ مخزن آب هزار، 2 ، 3 و حتی 5 هزار لیتری را در ۵۰۲ روستا تعبیه کرده و به صورت سقایی با همکاری مسئولان محلی از جمله آبفا و استانداری آب مورد نیاز روستاها را تامین کردیم.
رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه در مرحله دوم اجرای طرح نذر آب، بستههای معیشتی را برای مردم منطقه در نظر گرفتیم، گفت: از آنجا که خشکسالی، دامداری و کشاورزی مردم را تحت تاثیر قرار داده و آنها را با تامین ارزاق روزانه مواجه کرده بود، لذا ۵ هزار بسته معیشتی شامل اقلام ضروری یک ماهه از جمله روغن، قند، شکر و سایر نیازهای غذایی ضروری را بستهبندی و در مناطق توزیع کردیم که به این منظور ۱۷ میلیارد تومان از منابع داخلی جمعیت هلالاحمر هزینه شد.
وی به اعزام کاروانهای سلامت در مناطق درگیر خشکسالی اشاره و اظهار کرد: خشکسالی بیماریها را نیز افزایش میدهد و لذا با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی از همه استانهای کشور، پزشکان داوطلب در قالب کاروانهای سلامت وارد روستاهای درگیر خشکسالی شده و با بررسی و غربالگری بیماریهای مردم منطقه، خدمات لازم را به آنها ارائه کردند و از سوی دیگر هلالاحمر برای تامین آب آشامیدنی منطقه؛ از مردم نوعدوست کشور نیز تقاضای کمک کرد تا با نذر هزینه روزانه یک یا چند تعداد بطری آب به مردم سیستان و بلوچستان کمک کنند تا از این طریق بتوان آب آشامیدنی مورد نیاز آنها را تامین کرد.
وی با اظهار امیدواری نسبت به ادامه یافتن نهضت کمک به تامین آب آشامیدنی مردم گرفتار خشکسالی با کمک تمامی مردم و همکاری سایر نهادها، گفت: هلالاحمر در مرحله بعدی به دنبال رفع مشکل مردم مناطق درگیر خشکسالی در شرق کرمان و خراسان جنوبی است و لذا ضروری است در اجرای این طرح از همه داوطلبان، امدادگران، نجاتگران و ... که به کمک هلالاحمر آمدند تشکر کرده و به آنها خداقوت گفت.