رئیس جمعیت هلال احمر در چهارمین جلسه چهارمین دوره مجمع عمومی جمعیت با تاکید بر اینکه امروز مشکلات متنوع ملی و بین المللی ریشه در ضعف پایبندی به ارزشهای اخلاقی و انسانی دارد، تاکید کرد: ترویج اصول و ارزشها و تعالیم حیات بخش هلال احمر، می تواند راهگشای رفع مشکلات متنوع داخلی و خارجی باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر علی اصغر پیوندی در این جلسه با ابراز امیدواری از اینکه این نشست، فرصتی در راستای اهداف و ماموریتهای جمعیت باشد، به مرور عملکرد هلال احمر در 6 ماهه گذشته پرداخت.
وی با تقدیر از سرمایه انسانی ارزنده جمعیت هلال احمر، کارکنان، داوطلبان، منتخبان هیاتهای مدیره و مدیران اجرایی و ستادی در سراسر کشور که علیرغم شرایط غیرمنتظره اقتصادی و چالشها و کمبودهای دیرین، تلاش فراوانی برای تداوم ارائه خدمات به هم میهنان و انجام شایسته ماموریتها داشتند، شاخص ترین خدمات هلال احمر را طی 6 ماه گذشته عملیات امداد و نجات نوروزی و تابستانی، برگزاری هفته هلال (با تمرکز و جلب مشارکت بیشتر استانها)، عملیات امدادرسانی به هم میهنان آسیب دیده در خشکسالی سیستان و بلوچستان و عملیات خدمات سلامت به زائران در موسم حج و تدارک ارائه خدمات مطلوب در اربعین عنوان کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر، برگزاری اردوهای ویژه جوانان توام با ارتقای کیفی و کمی، توسعه فعالیتهای رسانه ای و اطلاع رسانی جمعیت، بسترسازی برای ارتقای کیفی و کمی فعالیتهای آموزش همگانی از جمله تفاهم نامه با ستاد کل نیروهای مسلح آموزش همگانی سربازان وظیفه، تفاهم با صداوسیما برای پوشش آموزشهای همگانی و نیز تولیدات دیداری و شنیداری در این حوزه را از دیگر فعالیت های شاخص و کلان جمعیت در حوزه های مختلف برشمرد و افزود: در بسیاری از حوزه ها هم مطالعات و زمینه سازی برای اقدامات مختلف متناسب با برنامه 5 ساله در جریان است که نتایج این مطالعات را در ماه های آینده شاهد خواهیم بود.
دکتر پیوندی با تاکید براینکه در این مدت تاکید ویژه ای بر توجه و اجرای برنامه 5 ساله و سایر اسناد بالادستی هلال احمر وجود داشته، افزود: در همین راستا کمیته تطبیق برنامه 5 ساله به طور جدی فعال شده و مشکلاتی که از زمان تصویب، در روند اجرا و پایش اجرای برنامه وجود داشته مورد مطالعه قرار گرفته است.
رئیس جمعیت هلال احمر، مجمع عمومی را مهمترین رکن جمعیت هلال احمر معرفی کرد و افزود: جا دارد در مجمع عمومی که بالاترین رکن جمعیت است، مسایل راهبردی و کلان به طور جدی مطرح شده و مورد بررسی قرار گیرد؛ اینکه پس از تجربه حدود یک قرن فعالیت، آیا جمعیت به سمت اصول و اهداف و وضعیت مطلوب حرکت می کند؟ آیا شناخت صحیح و جامعی در میان مردم و حاکمیت (دولت) از اهداف و ماموریتها و وظایف و ظرفیت های جمعیت ایجاد شده است؟ چه میزان در تامین منابع به دولت اتکا داریم؟ چه میزان در جهت تسکین الام بشری و ترویج کرامت انسانی و ارتقای صلح و دوستی اثرگذار هستیم؟ و ....
دکتر پیوندی با تاکید بر اینکه امروز مشکلات متنوع ملی و بین المللی ریشه در ضعف پایبندی به ارزشهای اخلاقی و انسانی دارد، تاکید کرد: ترویج اصول و ارزشها و تعالیم حیات بخش هلال احمر، میتواند راهگشای رفع مشکلات متنوع داخلی و خارجی باشد. بنابراین باید ظرفیتها و ماموریتهای جمعیت را برای خودمان، مردم و حاکمیت بازشناسی کنیم. با چنین نگاهی، نقش و کارکرد مجمع عمومی به عنوان مهمترین رکن، و به عنوان تعیین کننده سیاستهای کلان جمعیت، یک نقش تاریخی خواهد بود و مجمع با تمرکز بر این نگاه می تواند نقش آفرینی فعال و پویا داشته باشد.
وی با پیشنهاد اینکه لازم است فعالیت و هویت مجمع را فراتر از یک یا دو جلسه در سال تعریف کنیم، بیان کرد: متناسب با همین انتظارات باید از فعالیتهای هیات رئیسه و اعضای مجمع در فاصله میان جلسات پشتیبانی علمی و عملی داشته باشیم و آیین نامه داخلی و سازوکار فعالیت مجمع نیز مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین پیشنهاد کرد دبیرخانه مستقلی برای فعالیت مداوم هیات رئیسه و بازرسان و کمیسیونهای تخصصی مشورتی مجمع ایجاد شود و از ظرفیت فن آوری اطلاعات و ارتباطات هم به صورت شایسته برای ارتباط مداوم اعضای مجمع با یکدیگر و با دیگر ارکان جمعیت استفاده شود.
گفتنی است در این جلسه مجمع عمومی، صورت های مالی و ترازنامه سال ۹۶ که پیش از این در شورای عالی و کمیسیون بودجه مجمع تصویب شده بود، طرح و مورد بررسی قرار گرفت. مقرر شد اعضا نظرات تکمیلی را به کمیسیون بودجه مجمع منعکس کرده تا پس از رفع اشکالات در جلسه پایان سال بررسی و مورد تصویب قرار گیرد.