امروز: ۱۴۰۳/۱۰/۸
پربیننده‌ترین ها
گفتگو
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
۱۳۹۶/۸/۹

بازديد مدير اموزش و پرورش جناب اقاي احمدي
بازديد مديريت آموزش و پروش جناب اقاي احمدي به همراه اعضاي ستاد اسكان آموزش و پروش شهرستان سرخس در ساعت 11:30 در مورخه 11/1/1394 صورت گرفت و مسئولین با حضور در پست مسافرين نوروزی كه جمعیت هلال احمر شهرستان از نزدیک در جریان روند اجرای طرح های قرار گرفتند .
۱۳۹۴/۱/۲۵

برپايي خيمه دوستدار كودك
به گزارش روابط عمومي جمعيت هلال احمر شهرستان سرخس علاوه بر اجرای خدمات امدادی، راهنمایی های گردشگری و موقعیت های جغرافیایی و برپایی چادرهای سلامت به منظور سنجش رایگان فشار و قندخون مسافران، ، خيمه هايي.با عنوان دوستدار کودک تجهیزشده که دراین فضا کودکان مراجعه کننده از طریق نقاشی و سایر هنرهای تجسمی با مفاهیم جمعیت هلال احمر و اصول هفتگانه آن آشنا می شوند. به دليل حضور چشم گير كودكان و خانواده ها سعی شده در قالب های متناسب با سنین کودکان مراجعه کنند
۱۳۹۴/۱/۲۵

طرح حمايت از طبيعت اجرا شد
روابط عمومي جمعيت هلال احمر سرخس جمعيت هلال احمر سرخس در روز طبيعت جوانان جمعيت هلال احمر سرخس در راستاي حفاظت و حمايت از محيط زيست با انگيزه داشتن طبيعت زيبا و بدون زباله و جهت فرهنگ سازي طرح حمايت از طبيعت را اجرا نمودند. اين طرح با رويكرد حمايتي و اموزشي در خصوص اشتي باطبيعت اجرا شد و در اين طرح 700 عدد كيسه زباله وبروشور در خروجي هاي شهر بين همشهريان و مسافرين نوروزي توزيع گرديد و در راه بازگشت كيسه هاي زباله توسط همشهريان به مامورين محترم شهرداري مستقر در ورودي شهر
۱۳۹۴/۱/۲۵
اوقات شرعی

تاريخ: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۶ فروردين ساعت ۹:۵۴ کد مطلب: 55990
 شعبان المعظم

شعبان المعظم

ماه رسول خدا (ص) ؛ ماه میلاد موعود (عج)

 

v    فضیلت این ماه

حدیث معروفی است که می فرماید: «الا و ان فی ایام دهرکم نفحات الا فتعرضوا لها» در زندگی گاه با نفحات ربانی و فرصتهای طلایی خوسازی و تقرب به خدا روبرو می شویم که باید هوشمندانه قدر آنها را بدانیم. ماه شعبان از جمله این فرصتهای استثنایی است که انسانهای کمال­جو ارزش آن را می­دانند .

سنت و سیره معصومان (ع) هم از تأکید و توجه بسیار به این ماه حکایت می کند. پیامبر (ص) در آغاز این ماه فرمودند: شعبان ماه شریفی است و آن ماه من است. حاملان عرش، آنرا بزرگ می­شمارند و حق آنرا می­شناسند. در آن ماه، روزی بندگان زیاد می گردد و بهشت آذین می­شود.

کار نیکو در آن ماه هفتاد برابر ثمره می دهد و آنرا شعبان نامیده اند زیرا که رزق بندگان در آن ماه تقسیم می­شود. حضرت پیامبر (ص) تمام این ماه را روزه می­گرفتند و به ماه رمضان متصل کرده و می­فرمودند: شعبان ماه من است، هرکس سه روز از این ماه را روزه بدارد بهشت بر او واجب می شود: «من صام ثلثه ایام من شعبان وجبت له الجنه و کنت شفیعه بوم القیمه»

 

v    از ماه شعبان توشه بگیریم

خدایا من بر من نظری کن ؛ نظر آن کسی که او را می خوانی و او تو را اجابت می کند ؛ پروردگارا ، در دنیا گناهانم را از خلق پنهان داشتی و من در آخرت به ستّاریت محتاج­ترم ؛ معبودا ، حاجتم را رد مکن و دست طمعم را از درگاهت محروم مساز و امیدم را از کرمت قطع مساز . (فرازی از مناجاتهای ائمه اطهار علیهم السّلام در ماه شعبان)

 

v    اعمال مشترک ماه شعبان

فضیلت و اعمال این ماه بسیار فراوان است که می بایست به کتب ادعیه و خصوصاً مفاتیح الجنان مراجعه نمود. اما باختصار به برخی از اعمال اشاره می شود:

1 ـ هر روز هفتاد مرتبه ذکر «استغفرالله واسئله التوبه»

2 ـ هر روز هفتاد مرتبه ذکر «استغفرالله الذی لااله الا هو الرحمن الرحیم الحی القیوم و اتوب الیه»

3 ـ صدقه دادن فروان در این ماه خصوصاً در روز اول ماه

راوی از امام صادق (ع) سوال کرد: یا بن رسول الله ، بهترین اعمال در ماه شعبان چیست؟

حضرت فرمودند: صدقه دادن و استغفار ؛ هرکس در ماه شعبان صدقه دهد خداوند آنرا رشد داده تا آنکه در روز قیامت به اندازه کوه احد به صاحبش برساند.

4 ـ صلوات فرستادن بر محمد (ص) و آل محمد (ص)

5 ـ روزه گرفتن اول و وسط و آخر ماه شعبان

6 ـ قرائت قرآن کریم

 

v    اعمال خاص هرروز این ماه

اعمال ویژه ای دارد که بدلیل کثرت آن می­بایست به کتب ادعیه مراجعه نمود.

 

v    مهمترین مناسبتها

o       3  شعبان مصادف با فرخنده سالروز میلاد سرور آزادگان حضرت امام حسین (ع) و روز پاسدار

نام: حسین (ع) ؛ کنیه: ابوعبدالله ؛ لقب: سیدالشهداء ؛ نام پدر: علی (ع) ؛ نام مادر: فاطمه (س) ؛ محل تولد: مدینه
دوران امامت: 11 سال ؛ مدت عمر: 57 سال ؛ شهادت: دهم محرم (بدست شمر ملعون) ؛ مدفن: کربلای معلی
امام حسین (ع) فرمودند: به مودّت ما اهل بیت ملتزم باشید که هر که با محبت ما خدا را یاد کند، به شفاعت ما برسد و هیچ بنده ای جز با شناخت حق ما از عملش سود نمی برد.

o       4  شعبان مصادف با ولادت باسعادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز

نام: عباس (ع) ؛ کنیه : ابوالفضل ، ابوفاضل ؛ لقب: قمر بنی هاشم ؛ نام پدر: علی (ع) ؛ نام مادر: فاطمه (ام­البنین)
محل تولد: مدینه 26 هجری  ؛ مدت عمر: 35 سال  ؛  مدفن: کربلای معلی

امام سجاد (ع) فرمودند: خداوند عمویم عباس را رحمت کند، او در راه برادرش ایثار کرد و از جان خود گذشت و دو دستش قطع شد. خداوند در مقابل دو دستش دو بال در بهشت عطایش می کند و همه شهیدان به مقام او غبطه می خورند.

o       5  شعبان مصادف با فرخنده میلاد حضرت امام علی بن الحسین (ع)

نام: علی (ع) کنیه: ابوالحسن ؛ لقب: سجاد ؛ نام پدر: حسین (ع) ؛ نام مادر: شهربانو ؛ محل تولد: مدینه ؛ دوران امامت: 35 سال
مدت عمر: 57 سال ؛ شهادت دوازدهم محرم سال 95 هجری (بدست ولید بن عبدالملک) ؛ مدفن: جنه­البقیع

امام سجاد (ع) فرمودند: محبوبترین کارها نزد خدای عزوجل، شاد کردن مؤمنان است.

o       15  شعبان مصادف با خجسته میلاد حضرت ولیعصر صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه­الشریف و روز جهانی مستضعفین

دوازدهمین پیشوای شیعیان در شب جمعه نیمه شعبان سال 255 قمری در شهر سامرا دیده به جهان گشود.

پدرشان امام حسن عسگری (ع) جز او فرزندی (نه پنهان و نه آشکار) نداشتند و او  را نیز در خفا  نگاه  داشتند. مادر بزرگوارشان بانویی شایسته به نام نرجس که دختر یوشعا پسر قیصر روم و از نوادگان شمعون یکی از حواریون مسیح (ع) بود که به طریقی معجزه آسا به همسری امام یازدهم در آمدند.

 

v     چگونگی میلاد امام زمان (عج):

دشمنان اهل بیت می­دانستند که شخصی به نام مهدی از خاندان پیامبر متولد می­شود و دودمان ظلم را نابود می سازد، لیکن در کمین بودند که هنگام تولد، آن حضرت را نابود کنند. لذا در نیمه شعبان بصورت مخفی حکیمه خاتون دختر امام جواد (ع) و عمه امام عسگری بر نرجس وارد شد و او را در وضع حمل کمک کرد. امام پس از تولد، سر به سجده گذاشت و در کمال طهارت و پاکیزگی قرار داشت. سپس او را به امام عسگری داد، آن حضرت او را در آغوش گرفت. دست بر سر و رویش کشید و زبانش را در دهان او گذاشت و گفت: پسرم سخن بگو و آن نوزاد زبان گشود و شهادتین را بر زبان مبارک جاری و سپس بر امامت تمام اجداد تا پدرش شهادت داد. امام عسگری بدلیل شرایط خفقان حکومت او را از نظرها پنهان می­داشت و فقط عده اندکی از خواص از تولد آن حضرت باخبر شدند و گاه او را می­دیدند.

v     روح امید:

با تولد آخرین حجت خدا روح امید به کالبد جامعه ولایی و شیعیان اهل بیت (ع) دمیده شد، چرا که دوران سخت و فشار و خفقان حکومت جور ، شرایط را بر اهل ایمان بسیار دشوار و ناامیدکننده ساخته بود که تولّد مصلح کل، نقطه آغاز امید به دولت کریمه الهی بود و جامعه اسلامی را حیات مجدد بخشید.

v     انتظار سازنده:

وقتی انتظار حرکت آفرین باشد منتظر نمی­تواند خلوت­نشین شود، بلکه همواره خود و جامعه را برای ظهور موعود و مصلح آماده می­سازد تا در لحظه صدور فرمان، همچون سربازی ایفای نقش نماید.

v     جامعه منتظر:

جامعه منتظر ، تنها به ذکر و اوراد و عبادت فردی بسنده نمی کند. جامعه منتظر ، در مقابل شرایط اجتماعی بی­تفاوت نمی­ماند. جامعه منتظر هرگز تن به ستم و فساد نمی­دهد. جامعه منتظر عزت خود را در پایمردی در مقابل بیدادگری می­داند و تلاش می­کند تا با تحقق ارزشهای الهی در جامعه بستر ساز ظهور باشد.

v     خدمت به امام مهدی (عج):

امام صادق (ع) خدمت به امام مهدی (عج) را برترین عبادتها و محبوبترین کارها می­دانند و می­فرمایند: در دوران سخت غیبت از طریق عمل به وظایف دینی و پاسداری از آیین اسلام و زمینه سازی مقدمات ظهور و مبارزه با طواغیت می توان بهترین خدمت را انجام داد.

 

دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی

ـ   فروردین ماه 1399   ـ

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی