حجتالاسلام سید هاشم حسینی المدنی ، در گردهمایی فرماندهان تیمهای سحر(سامانه حمایتهای روانی اجتماعی در بلایا) و همچنین اجتماع تسهیلگران مردمیار(طرح ملی یاس) که در محل زائرسرای کرامت برگزار شد، اظهار کرد: مکانها و زمانها با یکدیگر تفاوت دارد. همچنین ارزشهای آنها در مسائل مادی و معنوی نیز با یکدیگر متفاوت است. اگر شما میوهای را که هنوز نرسیده است، بچینید آن میوه را هدر دادهاید و قابل استفاده نیست و اگر دیرتر از زمان مناسب آن میوه را بچینید نیز قابل استفاده نیست؛ پس باید مراقب باشید هر چیزی در هر زمانی یک ارزش دارد. شما اگر موقعیت نامناسب بذر گندم را در یک زمین بسیار حاصلخیز بکارید هیچوقت گندمی به دست نخواهید آورد. زمانها و مکانها متفاوتاند و هر زمان و مکانی ارزش خود را دارد.
وی با بیان اینکه خودکشی بدترین گناه در دنیا است، اضافه کرد: خودکشی دارای عوامل و عللی است که اگر ما جلوی آن علتها را بگیریم طبیعتا خودکشی که بدترین گناه در دنیا است اتفاق نمیافتد. خداوند در قرآن میفرماید بدترین گناه یاس و ناامیدی است؛ بنابراین خودکشی به این دلیل بدترین گناه است که اگر کسی خودکشی کند به این معنا است که فرد مایوس و ناامید است. اگر کسی امیدوار و با نشاط باشد هیچوقت به مقوله خودکشی حتی فکر هم نخواهد کرد. پس با توجه به اینکه یاس و ناامیدی از علل خودکشی است ما باید علت را از بین ببریم تا معلول نیز از بین برود و از خودکشی پیشگیری کنیم.
کاهش خودکشی با ایجاد نشاط و شادابی در جامعه
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ادامه داد: خودکشی تنها معصیتی است که برخلاف بسیاری از گناهان راه توبه ندارد. اگر کسی موفق به خودکشی شد دیگر راهی برای توبه ندارد. باید نشاط و شادابی و امیدواری را در جامعه رواج دهیم ، تبلیغ کنیم و اسباب آن را فراهم کنیم. تیمهای سحر که تیمهای حمایت روانی و اجتماعی هستند باید به خوبی به این معنی توجه کنند که هرچه آنها بتوانند در جوامع مختلف نشاط و شادابی و انگیزهبخشی ایجاد کنند، از آن طرف فکر و تلاش برای خودکشی کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نکته دومی که میتواند علت خودکشی باشد و شاید در ایجاد علت اول نیز بیتاثیر نباشد بحث ایمان است، خاطرنشان کرد: اگر کسی به خالق توانایی که همیشه و در همه حال به فکر بندگان است اعتقاد داشته باشد، طبیعتا او یک تکیهگاه دارد و چون به قدرت لایتناهی الهی متصل است هیچوقت مایوس و ناامید نمیشود.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با اشاره به ایمان به معاد در افراد توضیح داد: اگر کسی اعتقاد به معاد داشت میداند که همه چیز در این دنیا تمام نمیشود و بعد از این دنیای دیگری وجود دارد که اگر ناعدالتی در این دنیا وجود داشت در معاد جبران میشود. اگر اتفاقی در این دنیا برای ما میافتد آن را تحمل میکنیم ولی خداوند ما به ازای آن نعماتی را خواهد داد.
اگر جامعهای دو روزش مثل هم باشد دچار خسارت میشود
حسینی المدنی با بیان روایت حضرت امام کاظم که فرمودند اگر کسی دو روزش مثل هم باشد زیان کرده است، یادآور شد: این قاعده در جامعه هم جاری است که اگر جامعهای دو روزش مثل هم بود این جامعه هم دچار خسارت میشود. جوانان محور حرکت هستند و باعث میشوند جامعه پویا و بانشاط باشد و بتواند روز به روز پلههای ترقی را طی کند. اگر شما جوانان حرکت کردید جامعه را به حرکت وا میدارید و اگر این تحرک را نداشتید جامعه متوقف و دچار ضرر میشود.
وی با تاکید بر اینکه اگر جامعهای جوان نداشته باشد نمیتواند حرکت کند، اضافه کرد: اگر میخواهیم در جامعه جوان داشته باشیم باید به فکر ازدواج و فرزندآوری باشیم، در غیر این صورت در چند سال آینده کشور پیر میشود و چنین جامعهای هیچوقت روی خوشبختی را نخواهد دید؛ ما باید به فکر آینده باشیم، اگر آیندهنگری و آیندهپژوهی نداشته باشیم طبیعتا با جامعهای فاقد جوان و روحیه نشاط مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ادامه داد: اتفاقا یکی از دلایل خودکشی تنهایی و نداشتن خانواده است. آن چیزی که میتواند انسان را بسیار شجاع و در برابر مشکلات مقاوم کند عشق است؛ همه اینها در انگیزه بخشی برای زندگی و مقاومت در برابر مشکلات تاثیرگذار است.
حسینی المدنی یادآور شد: ما قسم خوردیم هر انسانی در هرجای دنیا به کمک ما احتیاج داشته باشد، به او کمک کنیم؛ همچنین متعهد شدهایم نه تنها به انسان بلکه محیط زیست و حیوانات و همه مخلوقات خداوند آسیب نزنیم و به آنها نیز کمک کنیم.
دکتر سید علی منیری، معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان جمعیت هلال نیز در این مراسم اظهار کرد: همکاران ما آمدهاند تا به مهارتهایی در خصوص یکی از خطرناکترین آسیبهای اجتماعی که مسئله خودکشی است، مجهز شوند. تیمهای سحر ما حمایتهای روانی اجتماعی انجام میدهند. امروزه در دنیا روی هوش معنوی کار میکنند و بسیار مفید و موثر است.