به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر سبزوار،محمود فاضل امروز در حاشیه بازگشایی نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جمعیت هلال احمر سبزوار اظهار داشت:امدادگران جمعیت هلال احمر بیشترین تعداد را در این سازمان دارند وکه وظیفه ارائه خدمات امدادی در پایگاه های امداد و نجات در سطح جاده ها،دریا و کوهستان برعهده آنان است.
وی با بیان اینکه این افراد از کمترین مزایایی اجتماعی برخوردارند،ادامه داد:پایین بودن هزینه های پرداختی،محروم بودن از مزایا،سختی کار،محروم بودن از حق بیمه و بهره مند نبودن از حمایت های اجتماعی از مشکلات امداد گران جمعیت هلال احمر است.
نائب رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه امدادگران پیشانی وآبروی جمعیت هلال احمر هستند،ادامه داد:امروز امدادگری در زمره سخترین شغل ها قرار گرفته دارد و به همین سبب بایستی با ایجاد سازوکارهای مناسب نسبت به تغییر وضعیت معیشتی امدادگران اقدام شود.
وی با بیان اشاره موضوع بازنگری در اساسنامه در دستور کار مجمع عمومی این جمعیت قرار گرفته است،عنوان کرد: تغییر در چارت سازمان هلال احمر،بازنگری برخی قوانین موجود در اساسنامه،تسهیل در شرایط و تخصصی شدن عضویت داوطلبان در هلال احمر از موضوعاتی است که در این زمینه مطرح مورد توجه قرار گرفته است.
عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی گفت: در این راستا ما نیازمند به فعال تر شدن و شکل گیری کمیسیون های تخصصی و جامع در مجمع عمومی این جمعیت هستیم تا بتوانیم در ارتباط با استفاده ظرفیت داوطلبان،جوانان و امدادگران در راستای تعالی جمعیت هلال احمر برنامه ریزی کنیم.
عضو هیات مدیره جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه در سطح کشور بیش از 2 میلیون داوطلب امدادگر و نجات گرعضو جمعیت هلال احمر هستند گفت: فدراسیون صلیب سرخ و هلال احمر جهان که متشکل از 189 کشور دنیاست، و جمعیت هلال احمر ایران در حوزه داوطلبان و جوانان به نسبت جمعیت رتبه اول دنیا را به خود اختصاص داده است.
فاضل با اشاره به فعالیت بیش از 450 پایگاه امداد ونجات جاده ای هلال احمر در سطح کشور گفت: در برنامه ریزی انجام شده طرح هایی برای ارتقاء جایگاه هلال احمر مطابق با استانداردهای جهانی و همچنین نیازسنجی و ساخت پایگاه های امداد جاده ای و افزایش شعب این سازمان در دست تدوین است.
رئیس شورای اجرایی جمعیت هلال احمر سبزواردر ادامه گفت:استان خراسان رضوی به معنای پایتخت معنوی ایران سالانه شاهد حضور میلیون ها زائر و مسافر است که در این زمینه بایستی تجهیزات امداد و نجات و میزان تخصیص اعتبارات به جمعیت هلال احمر این استان افزایش یابد.
فاضل افزود: شهرستان سبزوار نیز در مسیر سومین جاده پر تردد و پر حادثه کشور قرار دارد و براساس اعلام رئیس جمعیت هلال احمر این شهرستان تعداد چهار پایگاه جاده ای در این مسیر وظیفه ارائه خدمت به زائران حضرت رضا(ع) را برعهده دارد.
وی گفت: با توجه به افزایش حجم تردد ها در این مسیر پیگیری ها برای ارتقاء تجهیزات این جمعیت استقرار دو پایگاه جاده ای دیگر در جاده های این شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.
فرماندار سبزوار نیز در این مراسم گفت: متاسفانه کویری بودن جادههای ارتباطی و نبود استراحتگاههای مناسب از علل مهم بروز حوادث رانندگی در جادههای سبزوار است.
احمد برادران با بیان اینکه بخش عمده حوادث ما در مسیر جاه سبزوار - نیشابور و سبزوار اسفراین رخ میدهد افزود:با استقرار پایگاه اورژانس هوایی در شهرستان بخش مهمی از مشکلات ما در زمینه ارائه خدمات امدادی در مناطق صعبالعبور و حوادث جادهای حل شده است.
عضو هیات مدیره جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به ماموریت جمعیت هلال احمر در زمینه ارائه خدمات نجات، اسکان اضطراری و رهاسازی مصدومان در حوادث جادهای عنوان کرد: با توجه به عبور سالانه بیش از 20 میلیون زائر و نوع حوادث رانندگی در سطح جادههای شهرستان باید در هر محور یک پایگاه امداد و نجات جادهای و یک دستگاه خودروی نجات و تجهیزات رهاسازی مستقر شود.
برادران با اشاره به استقرار یک پایگاه موقت در محور سبزوار زعفرانیه گفت: این پایگاه به صورت موقت ایجاد شده و ما خواستار استقرار دائم این مجموعه و ارائه خدمات به زائران هستیم. وی افزود: در جاده سبزوار ـ بردسکن تنها یک پایگاه امداد و نجات جادهای هلال احمر و یک پایگاه امداد اورژانس جادهای داریم که این تعداد نیز برای پوشش امدادی منطقه کافی نیست.
فرماندار سبزوار با اشاره به ضرورت پایگاه جادهای در محور سبزوار ـ خوشاب نیز گفت: این جاده از گذشته محل عبور کامیونها و تریلیهای ترانزیت از کشورهای ترکیه و آذربایجان به شهرستان بوده که با توجه به وقوع حوادث رانندگی خاص در این محور نیاز جدی به استقرار این پایگاه به همراه آمبولانس و خودروی نجات داریم.
برادران با بیان اینکه تامین این تجهیزات و امکانات نیازمند مساعدتهای مسئولان استانی و ملی است، گفت: متاسفانه دور بودن بخشهای روداب و ششتمد از شهرستان سبب شده تا در هنگام وقوع حادثه و سوانح ارائه خدمات با مشکلاتی همراه باشد که انتظار ما از جمعیت هلال احمر به عنوان متولی در این حوزه ایجاد خانههای داوطلب در این بخشها است.
برادران همچنین از پیگیری برای تامین اعتبارات از منابع استانی و ملی برای احداث و اختصاص ساختمان ویژه پایگاه امداد و نجات جادهای در محور سبزوار - بردسکن خبر داد.
رئیس جمعیت هلال احمر سبزوار نیز در این مراسم گفت:این نمایشگاه امروز به مدت 10 روز در محل این جمعیت برپا شده است.
وی افزود:در این نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای واحدهای آموزش و پژوهش،امداد و نجات،جوانان و داوطلبان این جمعیت به نمایش گذاشته شده است.
جباری ثانی ادامه داد:در حاشیه این نمایشگاه نیز یک کارگاه آموزش احیاء قلبی و ریوی ویژه بازدید کنندگان نیز برپا شده است.
جمعیت هلال احمر سبزوار دارای 5هزار عضو داوطلب است