تاريخ: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ آذر ساعت ۱۷:۴۷ کد مطلب: 1591
جلسه نظارت و بازرسی ستادخدمات سفر زائرین پیاده حرم:
 جلسه نظارت و بازرسی ستادخدمات سفر زائرین پیاده حرم امام رضا(ع) تایباد باحضور جلیل شاهی کارشناس دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری در جمعیت هلال احمر تایباد برگزار شد

جلسه نظارت و بازرسی ستادخدمات سفر زائرین پیاده حرم امام رضا(ع) تایباد

 باحضور جلیل شاهی کارشناس دفتر بازرسی،

 مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری در جمعیت هلال احمر تایباد برگزار شد

 در این جلسه حجت الاسلام سجادی نژاد رئیس اداره تبلیغات اسلامی تایباد عنوان کرد: امروزه تمام رسانه های دنیا به بحث کاروانهای پیاده نظر دارند و کاروان پیاده یک حرکت مذهبی ساده نیست. بطور مثال بحث کاروان پیاده اربعین در رسانه ها بعنوان بزرگترین تجمع سیاسی مذهبی جهان مطرح شد .

وی افزود: در شهرستان تایباد مانند دیگر شهرستانها، ارادتمندان به خاندان رسالت، هرسال برنامه کاروان پیاده به سمت حرم امام رضا(ع) را دارند حتی تعدادی از برادران اهل سنت هم در این کاروانها ثبت نام می کنند یا در بحث خدمات کاروانها همکاری می نمایند.

سجادی نژاد بااشاره به اینکه امسال شهرستان تایباد سه کاروان پیاده دارد گفت: روستاهای پساوه و خیابان حدود ۱۱۰ نفر، روستای دربند۱۵۰ و کاروان علمداران ثارالله شهر تایباد بیش از ۲۰۰ نفر زائر دارد که  تقریبا ۵۰۰ نفر ازتایباد راهی مشهد خواهندشد.

وی بیان کرد: تا الان دوجلسه برای هماهنگی برگزار کردیم که در یکی از جلسات که در فرمانداری برگزارگردید مسئولین شهرستان حضورداشتند اما مسئولین حضور نداشتند لذا لازم است تا یک جلسه دیگر باحضور مسئولین شهرستان و مسئولین هیئات مذهبی و کاروانهای پیاده برگزار شود.

وی اضافه کرد: اداره تبلیغات اسلامی بحث ساماندهی کاروانهای پیاده را برعهده دارد. ما مجوز فقط به کاروانهای پیاده ای دادیم که کد و شناسنامه دارهستند و الحمدالله امسال تمامی کاروانهای پیاده تایباد مجوز دار هستند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی تایباد گفت: در کاروان پیاده پساوه حجت الاسلام شامیاتی، کاروان پیاده دربند حجت الاسلام مجیدی و کاروان علمداران ثارلله حجت الاسلام کریمی و حجت الاسلام بابایی ، برگزاری مراسمات مذهبی را برعهده دارند.

وی باتوجه به اینکه کاروانهای پیاده مردم نهاد هستند یعنی پذیرایی و محل اسکان آنها برعهده خود خیرین می باشد اظهارکرد: کاروانهای سال قبل ، تعدادی مشکل را برای برطرف شدن به ما منعکس کردند که به شرح زیر می باشد.

۱-  وجود یک محل اسکان اضطراری برای مواقعی که برودت  هوا زیاد است و یا هوا برف و بارانی است.

۲- مشکلات سرویسهای بهداشتی در مسیر کاروان پیاده.

۳- محل اسکان را باید به چندین برابر قیمت تهیه نمایند.

۴- مشکل برگشت با  اتوبوسها که قیمت را چندین برابر می کنند.

در ادامه حجت الاسلام احسان کریمی مسئول کاروان پیاده هیئت علمداران ثارالله به پاره ای از مشکلات کاروانهای پیاده اشاره کرد و گفت: برای اسکان کاروان درمشهد مجبور شده ایم تا هزینه ای بیش از یک میلیون تومان را به یک مدرسه پرداخت نماییم و روستای دربند نیز تقریبا چنین هزینه ای را پرداخت نموده است.

وی افزود: ما از مرکز بهداشت شهرستان توقع داریم که هر شب از کاروانهای پیاده شهرستان سرکشی کنند همچنین مرکز بهداشت تایباد، هرشب یک پزشک کشیک برای کاروان پیاده شهرستان بفرستند و اینکار تا حوزه استحفاظی شهرستان نباشد بلکه تا خود مشهد اینکار انجام شود.

وی بااشاره به مبلغ دریافتی از زائرین کاروان پیاده مشهد عنوان کرد: بطور مثال ما ۲۵ هزارتومان از زائرین دریافت می کنیم که در همان ابتدای سفر یک بسته فرهنگی شامل چفیه و مهر و جانماز و به اندازه هزینه پرداختی آنها در اختیارشان قرار می دهیم و به همین اندازه نیز خود کاروان هزینه می کند و یک بسته فرهنگی هم بعنوان هدیه به آنها هنگام بازگشت از مشهد ارائه می دهد.

صیادی رئیس اداره هلال احمر شهرستان تایباد عنوان کرد: طرح بزرگ امداد رسانی همسفران خورشید درچند روز گذشته برای کاروانهای پیاده برگزار شد و اکنون به پایان رسیده است.

وی افزود: ۲۲ امدادگر آماده بکار برای امدادرسانی این کاروانهای پیاده ،۲ پزشک معتمد برای ایستگاههای شبانه و ۶ خودرو گشت سیار(۱ آمبولانس و ۵ ماشین گشت زنی) بهمراه ۲ آمبولانس از استان با داروهای لازم تجهیز شده برای همراهی کاروان پیاده تایباد آماده هستند.

وی ادامه داد: در مسیر تربت جام تا تایباد سه ایستگاه برای برپایی نماز و صرف ناهار تعبیه دیده ایم(پایگاه شهید صارم بافنده- پارکینگ محسن آباد- پاسگاه احمدآبادقدس).

وی اشاره کرد: تهیه بروشورهایی برای مواجهه با سرمازدگی در مسیر راه برای راهپیمایان تهیه شده است که اگر خدایی نکرده به مشکلی برخورد کردند بتوانند از این بروشورها استفاده کنند.

رئیس اداره هلال احمر تایباد تصریح کرد: در همه شبها برنامه ریزی کردیم تا پزشک و پرستار در محل اسکان کاروانیان حضور پیداکنند و خدمات بهداشتی درمانی را ارائه نمایند.

وی گفت: امروز آغاز پیاده روی کاروانهای تایباد از جوزقان است که کاروان این روستا برای پیوستن به  کاروان علمداران ثارالله عازم تایباد هستند و  دوستان ما برای صرف ناهار محلی را برایشان فراهم کردند.

وی بیان کرد: ما تمام اطلاعات و آمارهای کاروانها از قبیل نام مسئول کاروان، تعداد زائر، زمان حرکت، محلهای اسکان و تلفنهای همراه مسئولین کاروان را ثبت کرده ایم و دراختیار شهرستانهای تربت جام و فریمان نیز قرارداده ایم تا آنها هم بدانند چه حجم زائر و چه زمانی وارد محدوده آنها می شوند تا بتوانند امکانات لازم را فراهم نمایند.

وی با اشاره به اینکه ۱۶۰۰نفر از شهرستانهای تایباد و باخرز عازم مشهد هستند گفت: بزرگترین مشکل پیش روی کاروانهای ما ،کاروان خواهران روستای قلعه سرخ باخرز است که در مسیری کوهستانی بین تربت حیدریه و باخرز بسمت فریمان حرکت می کنند این مسیر بسیار سخت و سرد هست که در روزهای عادی به سختی می توان از آن عبور کرد چه برسد به روزهای سرد.

در پایان جلسه نیز مهدی علیپور رئیس اداره میراث فرهنگی و دبیر ستاد سفر شهرستان تایباد گفت:  برای اسکان کاروانهای پیاده با آقای موسوی معاون گردشگری استان هماهنگ کردیم و امسال مشکلی برای محل اسکان کاروانهای پیاده درمشهد نخواهیم داشت. همچنین یک سرکشی با ایشان از محل کاروانهای پیاده شهرستان تایباد خواهیم داشت.

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی