پربیننده‌ترین ها
گفتگو
بازدید سرزده فرماندار شهرستان از جمعیت هلال احمر تربت جام
فرماندار شهرستان از جمعیت هلال احمر تربت جام بازدید کرد
۱۴۰۰/۶/۲۹

مانور پدافند غیر عامل با همکاری دستگاه های اجرایی برگزار گردید.
همزمان با هفته پدافند غیر عامل مانور با محوریت حملات موشکی در دبیرستان مهدی زاده شهرستان تربت جام برگزار گردید
۱۳۹۶/۸/۱۳

جلسه شورای اداری شهرستان
گزارش رئیس جمعیت هلال احمر در جلسه شورای اداری شهرستان تربت جام
۱۳۹۵/۱/۷

گفتگو با احمد شامی نجاتگر پایگاه امداد جاده ای صالح آباد تربت جام
کاراته کار ، نوازنده و امدادگر ! شاید باور پذیر نباشد اما احمد شامی نجاتگر 36 ساله پایگاه امداد جاده ای تربت جام در همه این کارها دستی بر آتش دارد او که دو دختر 5 ساله و 6 ماهه دارد از خاطرات و تجربیاتش با ما می گوید و معتقد است که موسیقی ، امداد و ورزش نه تنها از هم جدا نیستند که مکمل یکدیگر نیز هستند .
۱۳۹۳/۱۰/۲۳

اموزش 550 نفر از روستاییان شهرستان تربت جام
در راستای طرح امدادیار روستا جمعیت هلال احمر تربت جام توانست از سهمیه ابلاغی استان عبور کند
۱۳۹۳/۹/۱۳
اوقات شرعی

تاريخ: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۲ فروردين ساعت ۱۲:۱۳ کد مطلب: 3199
تربت جام در یک نگاه:
 معرفی شهرستان تربت جام برای مسافران نوروز94
تربت جامي ها، مردمي از تبار آريايي و زبانشان فارسي با گويش شيرين محلي تربتي است.
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر تربت جام 
شهرستان تربت جام واقع بر گستره جغرافيايي شرق خراسان قرار گرفته است. مساحت تقريبي اين شهرستان 8184 كيلومتر مربع و ارتفاع آن از سطح دريا بطور متوسط 928 متر است .
محصولات عمده كشاورزي اين ناحيه را بيشتر گندم، چغندر قند، جو ، پنبه، خربزه،غلات،زيره و انواع ميوه تشكيل مي دهد 
تربت جامي ها، مردمي از تبار آريايي و زبانشان فارسي با گويش شيرين محلي تربتي است. بيش‌تر مردم اين شهر مسلمان و پيرو مذاهب اهل سنت و شيعه جعفري هستند. شهرستان تربت جام برابر سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1390 هـ . ش، 262712 نفر جمعيت دارد. صنايع دستي شهرستان تربت جام را قالي و قاليچه بافي، كرباس بافي، پلاس بافي، جوال و خورجين بافي، بافتن دستمال و چادرشب و ظروف سفالين تشكيل مي دهد. از روزگار كهن صنعت فرش بافي در اين شهرستان رواج داشته است و جنبه صادراتي دارد. دار قالي ها معمولا در خانه ها برپا مي شود و كارگاه‌هاي قالي بافي نيز در اين شهرستان به فراواني وجود دارند
 
اين ناحيه در تمامي ادوار همواره از رونق و اهميت خاصي برخوردار بوده است.همچنين براساس مطالعات باستان شناسي در كرانه هاي «جام رود» زيستگاههاي انساني مهم از دوران ما قبل تاريخ در آن شناسايي شده است در طي دوران تاريخي نيز اين منطقه شاهد جنگلها و تهاجمات بيشماري بوده است.
جام تا قرن هفتم هجري يكي از توابع شهر نيشابور بزرگ قديم بوده است .حاكم نشين جام در سابق الايام پوژگان( پوچگان ، بوزگان ، بوزجان) نام داشته وظاهرا اوج رونق جام به مركزيت آن قرن چهارم هجري بوده تا جائي كه يكصد و هشتاد دهكده داشته است. جام كه در سده هاي نخستين هجري بصورت زام در متون كهن وارد شده است به سال 28 يا29 هجري.قمري به تصرف سپاه اسلام درآمد . از رويدادهاي بسيار مهم اين ناحيه در سده هاي پنجم و ششم هجري قمري عزيمت شيخ احمد به(معد آباد)بود. مقارن با حملات مغول جام نيز به تصرف آنها درآمد. پس ازآن ناحيه جام دستخدش حوادث تاريخي گرديد.و به دلیل مقبره شیخ جام تربت جام نام گرفته است

 

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی