امروز: ۱۴۰۳/۵/۸
پربیننده‌ترین ها
گفتگو
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
۱۳۹۶/۸/۹

بازديد مدير اموزش و پرورش جناب اقاي احمدي
بازديد مديريت آموزش و پروش جناب اقاي احمدي به همراه اعضاي ستاد اسكان آموزش و پروش شهرستان سرخس در ساعت 11:30 در مورخه 11/1/1394 صورت گرفت و مسئولین با حضور در پست مسافرين نوروزی كه جمعیت هلال احمر شهرستان از نزدیک در جریان روند اجرای طرح های قرار گرفتند .
۱۳۹۴/۱/۲۵

برپايي خيمه دوستدار كودك
به گزارش روابط عمومي جمعيت هلال احمر شهرستان سرخس علاوه بر اجرای خدمات امدادی، راهنمایی های گردشگری و موقعیت های جغرافیایی و برپایی چادرهای سلامت به منظور سنجش رایگان فشار و قندخون مسافران، ، خيمه هايي.با عنوان دوستدار کودک تجهیزشده که دراین فضا کودکان مراجعه کننده از طریق نقاشی و سایر هنرهای تجسمی با مفاهیم جمعیت هلال احمر و اصول هفتگانه آن آشنا می شوند. به دليل حضور چشم گير كودكان و خانواده ها سعی شده در قالب های متناسب با سنین کودکان مراجعه کنند
۱۳۹۴/۱/۲۵

طرح حمايت از طبيعت اجرا شد
روابط عمومي جمعيت هلال احمر سرخس جمعيت هلال احمر سرخس در روز طبيعت جوانان جمعيت هلال احمر سرخس در راستاي حفاظت و حمايت از محيط زيست با انگيزه داشتن طبيعت زيبا و بدون زباله و جهت فرهنگ سازي طرح حمايت از طبيعت را اجرا نمودند. اين طرح با رويكرد حمايتي و اموزشي در خصوص اشتي باطبيعت اجرا شد و در اين طرح 700 عدد كيسه زباله وبروشور در خروجي هاي شهر بين همشهريان و مسافرين نوروزي توزيع گرديد و در راه بازگشت كيسه هاي زباله توسط همشهريان به مامورين محترم شهرداري مستقر در ورودي شهر
۱۳۹۴/۱/۲۵
اوقات شرعی

تاريخ: ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۳ خرداد ساعت ۸:۱ کد مطلب: 41147
 بانوي خانه‌های ابرخشتی
داوطلب و نيكوكار خراساني،خانه‌های مقاوم در برابر زلزله در روستاهاي محروم جنوب كشور می‌سازد.
بانوي نيكوكار خراساني از همان روزهاي نخست كه لباس داوطلب هلال‌احمر را به تن كرد، خودش را وقف كمك به روستانشينان استان‌هاي شرقي و جنوبي كشور كرده است. آنقدر كه نتيجه تلاش‌ها و خدمات بي‌منتش به بسياري از مناطق محروم استان‌هاي كرمان، هرمزگان و سيستان و بلوچستان رسيده و دعاي خير روستاييان بسياري بدرقه راهش شده است. «شهين قورزهي» در مدت 15 سال فعاليت به‌عنوان داوطلب و خير جمعيت هلال‌احمر، خدمات ارزنده‌اي مانند تأمين سرپناه براي ساكنان روستاهاي محروم، حل مشكل آب آشامیدنی برخي از روستاها و به‌ويژه شناسايي و پيگيري روند درمان بيماران نيازمند، ارائه كرده است. خدماتي كه نتيجه زحمات و صبوري‌هاي فروانش براي سفر به روستاهاي دورافتاده و صعب‌العبور و اعتماد خيّران و نيكوكاران براي كمك‌رساني به افراد نيازمند بوده است. گفت‌وگوی ما را با اين بانوين نيكوكار از دست ندهید.
//////////////////////////////////
معرفي فوري
شهين قورزهي
استان: خراسان رضوي
سن: 49
سابقه عضويت: 15 سال

از چه زماني با فعاليت‌هاي جمعيت آشنا شديد؟
همسرم «محمد اربابي» يكي از كارمندان جمعيت هلال‌احمر است. او در زمان وقوع زلزله بم، رئيس شعبه هلال‌احمر شهرستان اسفراين بود. وقتي همه اعضاي خانواده براي كمك به زلزله‌زدگان بسيج شديم، بيشتر از قبل در جريان خدمات هلال‌احمر قرار گرفتم و از همان زمان لباس داوطلبي جمعيت را به تن كردم.
اولين فعاليت داوطلبانه شما چه بود؟
دقيقاً در همان روزهاي زلزله بم بود كه به فكر تأسيس كميته‌اي براي بانوان خانه‌دار اسفراين افتادم. گروهي كه در هنگام زلزله بم براي جمع‌آوري و ارسال كمك‌هاي مردمي تأسيس شد، نظم و نظام بهتري پيدا كرد و كمك به خانواده‌هاي محروم و بي‌بضاعت هم از جمله فعاليت‌هاي كميته بود.
15 سال از داوطلب شدن شما مي‌گذرد و اكنون بسياري از روستاييان مناطق محروم شرق و جنوب كشور نام شما را شنيده‌اند. به‌ويژه در ماجراي ساخت خانه‌هاي ابرخشتي در كرمان. كمي در اين‌باره توضيح دهيد.
كپرنشيني در روستاهاي محروم برخي استان‌هاي جنوبي كشور مانند سيستان و بلوچستان، كرمان و... رواج دارد. كپرهايي كه در در مقابل باد و باران و حوادثي مانند آتش‌سوزي مقاوم نيستند و متأسفانه باعث بروز حوادث دردناك بسياري در اين مناطق شده‌اند. در سفري كه به شهرستان بم داشتم، پس از گفت‌وگو با مسئولان يكي از مراكز خيريه اين شهر با سازه‌اي به نام خانه‌هاي ابر خشتي آشنا شدم. سازه‌اي كه توسط مخترعي به نام«نادر خليلي» كه در آمريكا سكونت دارد، طراحي شده و مي‌تواند جاگزين مناسبي براي كپر در اين مناطق باشد. خانه‌هايي كه ضد زلزله است و از مصالح موجود در اقليم آن منطقه خاص ساخته مي‌شود. بلافاصله در جلسه‌اي كه با مسئولان هلال‌احمر شهرستان‌هاي بم، ريگان و... برگزار كرديم، تصميم گرفتيم نحوه ساخت خانه‌هاي ابرخشتي در حضور امدادگران هلال‌احمر آموزش داده شود.
آن آموزش‌ها به مرحله اجرا رسيده و خانه‌هاي ابرخشتي ساخته شده است؟
ساخت اين خانه‌هاي نياز به گوني‌هاي مخصوصي دارد كه در وهله نخست با كمك خيّران اين گوني‌ها را تهيه و در اختيار امدادگران هلال‌احمر در شعبه ريگان قرار دادم. اكنون ساخت اين خانه‌هاي ضد زلزله و ضد آتش‌سوزي در يكي از روستاهاي ريگان آغاز شده و قرار است نحوه ساخت آن كه پيچيدگي زيادي هم ندارد به خود روستانشينان هم آموزش داده شود تا به تدريج جايگزين كپرهاي سنتي شود.
در فهرست فعاليت‌هاي خيرخواهانه شما در مناطق محروم، توجه به مسئله تأمين سرپناه و تجهيز روستاهاي محروم به امكانات اوليه رفاهي، بيش از فعاليت‌هاي ديگر نمود دارد. ظاهراً كار ساخت سرويس بهداشتي در برخي روستاهاي محروم كرمان را به تازگي آغاز كرده‌ايد.
بله.اولين مسئله براي كمك‌رساني به اين روستاها تشخيص و اولويت‌بندي كمبودها و نيازهاي اصلي است. معمولاً به تنهايي به اين روستاها سفر مي‌كنم و پس از شناسايي كمبودها و ارتباط با فردي معتمد از همان روستا، كار كمك‌رساني را پيگيري مي‌كنم. به تازگي در سفري كه به روستاي «ميل فرهاد» شهرستان «زهلكوت» استان كرمان داشتم، تصميم گرفتم با خريد يك دستگاه بلوك زني براي اهلي روستا سرويس بهداشتي بسازيم. جالب اينكه اهالي روستا گفته بودند چون هزينه‌ها زياد مي‌شود، يك سرويس بهداشتي عمومي براي كل روستا بسازيم اما يكي از خيّران با اهداي يك دستگاه بلوك زني و مصالح‌باني خير شد. حالا خود اهالي با دستگاه بلوك زني كار مي‌كنند و هر خانه يك سرويس بهداشتي مخصوص به خود دارد.
اين طرح در روستاهاي ديگر هم اجرا مي‌شود؟
بله. دستگاه بلوك زني به دليل وجود آب كافي در روستاي ميل فرهاد مستقر شده و بلوك‌ها از اين روستا به ديگر روستاهاي شهرستان رودبار جنوب ارسال مي‌شود تا مشكل بهداشتي ديگر روستاها هم حداقل در اين حوزه برطرف شود.
يكي از مشكلاتي كه سال‌هاست ساكنان برخي از اين روستاهاي محروم با آن دسته به گريبانند و منشأ انواع بيماري‌هاي عفوني به‌ويژه در كودكان بوده است، مسئله نبود آب آشاميدني مناسب است. خبر داريم كه به واسطه شما اين مشكل در برخي از روستاها تا حدودي برطرف شده است. در اين‌باره توضيح دهيد.
در سفرهايي كه مناطق دشتياري و نيك شهر استان سيستان و بلوچستان و نيز روستاهاي رهكلوت استان كرمان داشتم از نزديك با اين شكل روبه‌رو شدم. به‌عنوان مثال آب آشامیدنی اهالي روستا در منطقه دشتياري، توسط تانكرهاي آب‌رساني در حوضچه‌هاي روباز ريخته مي‌شد و روستاييان از همان آبي كه پر از حشرات و انواع آلودگي‌هاي ديگر بود استفاده مي‌كردند. با فراخواني كه ميان خيّران دادم، تانكرهايي تهيه كرديم كه آب شرب اهالي روستا به جاي حوضچه در اين تانكرها نگهداري شود تا حداقل بخش زيادي از مشكلات كاهش يابد. به‌عنوان مثال در بيشتر روستاهاي بخش دشتياري، به نسبت جمعيت روستا تانكرهاي 2 هزار و 3 هزار ليتري توزيع كرديم. اما هنوز هم به تانكرهاي بيشتري براي حل اين مشكل بزرگ نياز داريم.
معمولاً هزينه انجام اين خدمات را به چه صورت تأمين مي‌كند؟
اعتماد افراد نيكوكار را حقيقتاً موهبت و توفيق بزرگي براي خودم مي‌دانم اما معمولاً اين كمك‌ها با ارسال فراخوان و توضيح دقيق مشكلات و نوع نيازها در گروه‌هاي مجازي كه خيّران در آن عضو هستند، مطرح مي‌شود.
شما و ديگر نيكوكاراني كه قدم در اين راه گذاشته‌ايد، آيا براي تأمين اقلام غذايي و ديگر نيازهاي اوليه ساكنان اين مناطق محروم هم برنامه‌هاي داريد؟
بله. طرح‌هاي مختلفي براي اين نوع از خدمات‌رساني در نظر گرفته‌ايم. به‌عنوان مثل در طرح مهر، لوازم تحرير، كتاب و نيز تجهيز مدارس مانند تأمين نيمكت، كتابخانه و... را در برنامه‌هاي ما وجو دارد. با كمك خيّران تا به امروز 10 كتابخانه در مدارس مناطق محروم، مانند منطقه نيك شهر استان سيستان و بلوچستان و ديگر روستاهاي محروم اين استان ساخته شده است. معمولاً اين كمك‌ها به همراه اقلام مواد غذايي و پوشاكي كه براي عيد نوروز تهيه مي‌شود را با كمك امدادگران جمعيت هلال‌احمر در مناطق محروم و عمدتاً صعب‌العبور مانند روستاي كدبار سيستان و بلوچستان توزيع مي‌كنيم.
كمك به بيماران نيازمند هم در برنامه‌ خیرخواهانه شما جایی دارد؟
كمك به بيماران نيازمند يك كار گروهي است. به‌طور خلاصه، پزشكان داوطلب و نيز افراد خير بسياري در بيمارستان‌هاي مشهد و تهران را شناسايي كرده‌ام كه با معرفي بيماران نيازمند به آنها كار درمان بيماران انجام مي‌شود. در حقيقت يكي از برنامه‌هايم در سفر به اين مناطق محروم، شناسايي بيماراني است كه توانايي و نيز امكان دسترسي به مراكز درماني و آغاز روند درمان را ندارند. با كمك خيّران و پزشكان داوطلب اين بيماران به همراه يك همراه به تهران و يا مشهد منتقل شده و پس از انجام مراحل درمان و بهبودي به محل زندگي خود برمي‌گردند. از پزشكي كه هزينه عمل جراحي‌اش را مي‌بخشد، تا خيراني كه هزينه اسكان همراه بيمار را در مسافرخانه‌هاي متقبل مي‌شوند در اين كار سهم دارند.
مسلماً اين كار با خاطره‌هاي لذت‌بخش بسياري براي شما همراه بوده است. يكي از آن خاطره‌هاي شيرين‌تان را برايمان تعريف كنيد.
حدود یک سال پيش همراه با جمعي از امدادگران هلال‌احمر مهمان خانه يكي از روستاييان منطقه زيردان از شهرستان نيك شهر بودم. منطقه‌اي صعب‌العبور كه دسترسي به آن كار دشواري است. مرد ميانسالي كه ساكن يكي از روستاهاي بخش كنارك بود، وارد جمع ما شد و درخواست كرد مشكلات روستاي آنها را هم به گوش خيّران برسانم. وقتي به روستاي آنها رسيديم، در ورودي روستا دختر 6 ساله‌اي را ديدم كه كه به‌صورت مادرزادي از ناحيه دست و پا معلول بود. او را در آغوش گرفتم و به پدرش گفتم مي‌داني دخترت مي‌تواند يك روز روي پاهاي خودش بايستد؟ دختر خردسال را به تهران منتقل كرديم و با كمك خيّران پروتزي براي پاهايش تهيه شد و دخترك توانست واقعاً روي پاهايش بايستد. اشك‌هاي پدرش و نگاه‌ها و قدم‌هاي كنجكاوانه دخترك وقتي اولين قدم‌هايش را بر مي‌داشت شايد بهترين تصويري است كه سال‌ها فعاليت در لباس داوطلب هلال‌احمر در ذهن دارم.
//////////////////////////////////
باكس تو دلی
همه چيز درباره خانه‌هاي ابرخشتي
خانه ابرخشت حاصل حدود 30 سال از زندگي حرفه‌اي، كار و تجربيات نادر خليلي، معمار ايراني ساكن كاليفرنياست. در واقع يك خانه ابرخشتي، كيسه‌هاي درازي با عرض حدود 50 سانتيمتر است كه از خاك پر شده و مثل برچسب‌هاي لباس و به كمك دو رديف سيم خاردار در حد فاصل هر كدام از آنها در هم تنيده مي‌شود. آن‌طور كه مي‌گويند بناي ساخته شده از آن در مقابل باد، باران، گرما و سرماي شديد و از آن مهم‌تر آتش‌سوزي و زلزله و... مقاوم است كه همين مورد مي‌تواند توجيه‌گر ساخت اين خانه‌ها به جاي كپر در مناطق جنوبي و شرقي كشور باشد. روش ساخت خانه‌هاي ابرخشتي ابتدايي است و حتي ساختمان‌سازي را از يك مقوله تخصصي به مقوله‌اي قابل انجام براي همه تبديل مي‌كند كه اين مورد هم مي‌تواند ظرفيت مناسبي براي استفاده از نيروهاي محلي و خود روستاييان براي انجام مراحل ساخت خانه‌هاي ابرخشتي باشد. براي ساخت هر خانه ابر خشتي 12 متري به مبلغي حدود 500 تا 700 هزار تومان براي تهيه گوني‌هاي مورد نياز و سيم خاردار لازم است و اگر اين خانه در منطقه كويري باشد براي خنك‌تر شدن فضاي داخل خانه نماي آن با كاهگل و در مناطق پرباران هم نماي آن با سيمان تزيين مي‌شود.
///////////////////////////
ستون
همه در اين كار خير سهيم شدند
خيران از اركان اساسي خانواده هلال‌احمر در توسعه امكانات، تجهيزات و نيز خدمت‌رساني و امدادرساني هستند. برومند سليماني هم يكي از خيّران و داوطلبان باسابقه جمعيت هلال‌احمر استان چهارمحال و بختياري است، كه چندي پيش با وقف زمين و مشاركت در ساخت و تجهيز يكي از پايگاه‌هاي فعال‌ امداد و نجات اين استان، قدم خير ديگري براي ارتقای كيفيت خدمات‌رساني و امدادرساني به حادثه‌ديدگان جاده‌اي در اين استان برداشته است. در ادامه با اين داوطلب و خير جمعيت هلال‌احمر گفت‌وگو كرده‌ايم.
جاده دشتك به مسجد سليمان يكي از محورهاي پرحادثه استان چهارمحال بختياري‌ست. محوري كوهستاني كه به دليل ويژگي‌هاي محيطي، هر ساله اتفاقات و حوداث ناگوار جاده‌اي بسياري در آن رخ مي‌دهد و با وجود تلاش بي‌وقفه امدادگران در امدادرساني سريع به افراد حادثه‌ديده، همواره نياز به ساخت يك پايگاه امداد و نجات جاده‌اي در ابتداي اين محور احساس مي‌شد. برومند سليماني يكي از خيّران جمعيت هلال‌احمر اين استان كه 15 سال است با عضويت داوطلبانه درهلال احمر، همراه با ديگر خيّران جمعيت، در تكميل طرح‌ها و پروژه‌هاي مختلف حضور دارد، قدم اول را براي ساخت پايگاه برداشت و اكنون پايگاه امداد و نجات جاده‌اي بشتك‌ـ سليمانيه به بهره‌برداي رسيده است. سليماني از چگونگي آشنايي با جمعيت هلال‌احمر مي‌گويد: «‌پس از وقوع زلزله بم بود كه با هلال‌احمر آشنا شدم. وقتي فهميدم نهادي وجود دارد كه بيشتر اعضاي آن به‌صورت داوطلبانه به فكر امدادرساني به افراد آسيب ديده در هنگام بروز حوادث مي‌افتند، براي مشاركت در فعاليت‌هاي آن مشتاق شدم. كمك نقدي و جمع‌آوري و ارسال موارد غذايي، پوشاك و... ميان زلزله‌زدگان بم اولين باري بود كه با جمعيت همكاري كردم.» سليماني كه با وقف زميني به مساحت 5 هزار‌مترمربع و به ارزش 2 ميليارد و 100 ميليون تومان، كمك بزرگي براي ساخت پايگاه امداد و نجات جاده‌اي دشتك به مسجد سليمان كرده است، درباره امكانات اين پايگاه و مشاركت ديگر خيّران با جمعيت هلال‌احمر در ساخت و تجهيز پايگاه مي‌گويد: «‌وقتي ديدم ساخت يك پايگاه در زميني كه در ابتداي جاده بشتك به سليمانيه دارم مي‌تواند كمك بزرگي به امدادرساني به حادثه‌ديدگان جاده‌اي و به‌ويژه عشاير باشد، مثل هر داوطلب و خير ديگري كه لباس هلال‌احمر را پوشيده نيت كردم و زمين مورد نظر را در اختيار جمعيت قرار دادم. اين جاده در فصل بهار محل عبور عشاير است و به دليل سيل‌خيز بودن منطقه حوادث ناگواري مانند تلفات جاني و نيز از بين رفتن احشام عشاير در اين محدوده اتفاق مي‌افتد. اكنون با ساخته شدن اين پايگاه امداد و نجات كه امكاناتي مانند اتاق درمان، محل اسكان، سالن چند منظوره و ست نجات دارد، اميدواريم ديگر كمتر از قبل شاهد حوادث ناگوار در اين محدوده باشيم.»
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی