معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور گفت: آمادگی ایرانیها در حوادث به صورت میانگین، 9.3 درصد است.
به گزارش روابط عمومی هلال احمر خراسان رضوی ، سیدحمید جمالالدینی معاون آموزش وپژوهش جمعیت هلال احمر کشور امروز 20 آبان ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز آموزشهای تخصصی و میدانی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: براساس آمار سال گذشته 16 هزار و 584 کشته و 313 هزار مصدوم در مجموع کشور ناشی از حوادث جادهای وجود داشت که نشان میدهد در ایران هر نیم ساعت یک کشته و هر دو دقیقه یک مصدوم بر اثر حوادث جادهای ثبت میشود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه از هر 31 نفر جمعیت مردم ایران یک نفر به نوعی به دلیل حوادث و مخاطرات طبیعی دچار مصدومیت میشوند، عنوان کرد: بالغ بر 70 درصد شهرها و روستاها در مسیر رودخانهها قرار دارند.
جمالالدینی بیان کرد: هشت درصد از حوادث مصدومین و کشتههای رانندگی در کل کشور مربوط به خراسان رضوی است به طوری که از 313 هزار مصدوم کشوری در سال گذشته 25 هزار و 285 نفر مربوط به خراسان رضوی و از 16 هزار و 584 کشته حوادث جادهای در سال گذشته 1296 نفر مربوط به خراسان رضوی بوده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از 75 درصد از پهنه خراسان رضوی از لحاظ ریسک و خطر در پهنه متوسط به بالا قرار دارد واینکه بیش از 90 درصد از جمعیت استان در این پهنه زندگی میکنند،فراگیری آموزش های امداد وکمک های اولیه در قالب طرح های مانند خادم بسیار ضروری به نظر می رسد.
دکترجمالالدینی گفت: 3.2 درصد از ماموریتهای جمعیت هلال احمر در حوزه خراسان رضوی صورت میگیرد و پنج درصد از ماموریتهای حوزه ترافیکی مربوط به این استان است.
وی با اشاره به اینکه شاخص آمادگی خانوار در هنگام حوادث 9.3 درصد است، عنوان کرد: این شاخص آمادگی توسط 15 آیتم سنجش شده است که در این شاخص به مسائلی مانند دانش خانوار، مهارت رفتاری، وجود کیف اضطراری و کمکهای اولیه، وجود نقشه اضطراری منزل و ... اشاره میشود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور افزود: بر همین اساس جمعیت هلال احمر هسته آموزشهای فردمحور را به خانواده محور تبدیل کرده و قرار است طی یک آموزش همگانی 25 میلیون خانوار را با برنامه پنج ساله از لحاظ شاخص آمادگی در هنگام حوادث افزایش دهد.
وی تصریح کرد: در ابتدا برای تعیین آزمون و خطا این طرح به صورت آزمایشی در یک شهرستان از هر استان اجرا میشود به طوری که در این طرح «خادم» در فاز اول 130 نفر تسهیلگر آموزش داده شده و بعد از یادگیری اصول خادم این آموزشها را به خانوادهها منتقل میکنند.
دکترجمالالدینی با بیان اینکه شاخص آمادگی خانوار در حوادث در استانها تفاوت معناداری ندارند، گفت: این شاخص آمادگی در برخی از کشورها به بالای 50 درصد و در برخی به بالای 70 درصد میرسد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور اضافه کرد: طرح آزمایشی خادم تا سه ماه ابتدایی سال 96 به اتمام رسیده و قرار است تا چهار سال بعد این آموزش همگانی به 25 میلیون نفر از خانوارها برسد.