معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به نیازسنجی صورت گرفته درخصوص آموزشهای امدادی اعلام کرد: دوره تخصصی اسکان اضطراری از جمله اصلیترین ضرورتها برای معاونان امداد و کارشناسان امدادی و امدادگران است که از امروز به مدت 3 روز در مشهد آغاز شد.
مصطفی ذاکر با بیان این مطلب افزود: دورههای کمکهای اولیه در مقاطع مختلف درجمعیت هلال احمر برگزار شده که همچنان نیز در پی تسری آن دورهها و فراگیر شدن آن برای عموم هستیم و افزون بر آن میبایست برای آمادگی هر چه بیشتر به سمت ارتقای سطح آگاهیها باشیم.
وی برگزاری این دورهها را یک فرصت و ضرورت خواند و خواستار برگزاری کامل و منظم این دورهها بنا بر برنامه اعلام شده دانست.
سید ابراهیم زمانیه شهری، مدرس این دوره آموزشی نیز اظهار کرد: آمادگی پاسخگویی در مواجهه با حوادث و ضریب امنیت مردم در بلایای طبیعی با برگزاری دورههای آموزشی کارآمد تاثیر بسزایی دارد به خصوص اینکه مسئولان امدادی میبایست دارای اطلاعات کافی و برخوردار از مهارتهای عملیاتی باشند.
این مدرس امداد و نجات افزود : طبق اساسنامه 9 وظیفه اصلی برعهده جمعیت هلال احمر است که ایجاد سرپناه موقت برای آسیبدیدگان از این جمله است و در این راستا اهمیت دارد که تعریف اسکان و خدمات اردوگاهی موقت و ضروریاتی مانند وضع آب و تغذیه و ارتباطات در حوادث را بشناسیم.
وی ادامه داد: گاهی شرایط جوی و برودت هوا باعث میشود که ابتدا سیستم توزیع اقلام زیستی صورت پذیرد و سپس امکانات اسکان مناسب فراهم شود و البته گاهی نیاز به چادرزنی استاندارد است که باید فراگرفته باشید.
به گفته زمانیه شهری؛ مدیریت بحران زمانیست که همه حلقه های مدیریت موجود باشد و مجموعه حلقه ها مانند تجهیزات خوب و نیروی انسانی ماهر و باانگیزه و مجرب و بودجه و اعتبارات و خود مدیر کارآمد وجود داشته باشد که هر کدام ضعیف باشد دچار مشکل می شویم و در واقع مقاومت یک زنجیر به ضعیفترین حلقه آن است.