امروز: ۱۴۰۳/۹/۱



تاريخ: ۱۳۹۷ سه شنبه ۲ مرداد ساعت ۱۱:۵۹ کد مطلب: 41496
 معرفی کلینیک شنوایی سنجی

شنوایی‌شناسی مطالعه اختلالات شنوایی ازراه شناسایی وارزیابی عملکردشنوایی و توانبخشی آناست. ازجمله این اقدامات شنوایی‌سنجی می‌باشد. البته حوزه علم شنوایی‌شناسی بسیاروسیع‌ترازمطالعه انحصاری دستگاه شنوایی است وبه بررسی دستگاه دهلیزی[۱] و تعادل وهمچنین بررسی چگونگی پردازش اطلاعات دریافتی از حس شنوایی در دستگاه عصبی مرکزی نیزمی‌پردازد.

مطابق اخرین مطالعات شیوع کم شنوایی در ایران حدود 4 الی 5 نفر در هزار تولد میباشد .با توجه به شیوع بالای کم شنوایی و در راستای کمک به هموطنان عزیز فاز یک کلینیک شنوایی شناسی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در حیطه تشخیصی شروع به فعالیت نمود. خدمات ارائه شده در این کلینیک به شرح زیر میباشد:

ادیومتری تن خالص(Pure tone audiometry):

هدف این ازمایش تعیین میزان کم شنوایی و نوع ان است. این ازمایش در اتاقک مخصوص اکوستیک توسط ادیولوژِست صورت میگیرد در این ازمایش اصوات بوق مانند به گوش فرد ازمایش شونده فرستاده می شود و فرد باید در هر بار شنیدن اعلام کند .این اصوات در حقیقت تن هایی با فرکانس های 250 تا 8000 هرتز میباشند .نتایج این تست در برگه ای به نام ادیوگرام ثبت می شود . ادیوگرام تصویری از قدرت شنوایی افراد میباشد .

ادیومتری گفتاری(Speech audiometry):

این ازمایش حهت تعیین میزان درک فرد از گفتار انجام می شود به این صورت که کلماتی از طریق هدفون به ازمایش شونده ارائه شده و او باید این کلمات را تکرار کند.

تیمپانومتری(tympanometry):

تیمپانومتری ازمایشی برای مشخص نمودن عملکرد گوش میانی و سلامت حرکت پرده گوش انسان است.

ازمایش به این صورت انجام می شود که بعد از اتوسکوپی و اطمینان از باز بودن مسیر کانال گوش، یک تن 226 هرتز از دستگاه تیمپانومتر به کانال گوش ارسال می شود. این تن خالص به پرده گوش برخورد کرده و باعث لرزش پرده گوش و به طیع ان استخوانچه های گوش میانی میشود، قسمتی از این صدا بازگشت داده می شود و توسط دستگاه تیمپانومتر ضبط می شود ، مشکلات گوش میانی مانند پارگی پرده گوش، سخت شدن استخوانچه گوش، وجود مایع در گوش میانی،...باعث تغییر در میزان بازگشت این تن خالص میشود که در هر مثال تفسیر مجزایی خواهد داشت.

 
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی