امروز: ۱۴۰۳/۱۰/۲



تاريخ: ۱۳۹۵ جمعه ۳ دي ساعت ۱۰:۲۱ کد مطلب: 30839
5000هزار تن زیرپوشش طرح کارآفرینی در برنامه 5ساله:
 آغاز اجرای طرح سلامت یار در 8 استان کشور
دکتر فرحناز رافع ظهر  در جمع تعدادی از خبرنگاران در ساختمان صلح جمعیت هلال احمر خراسان رضوی افزود: طبق برنامه ۵ ساله جمعیت هلال احمر که در شورای عالی این نهاد مصوب شد سازمان داوطلبان نیز برنامه پنج ساله‌ای را تدوین نموده که این برنامه پس از تصویب در حال تدوین است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر کشور ادامه داد : انعقاد تفاهم‌نامه با تشکل‌های مردم‌نهاد و تشکیل اتاق فکر سمن‌ها را در این رابطه داریم و جمعیت هلال احمر باید از خدمات داوطلبانه بهره و استفاده بیشتری داشته باشد.
وی افزود: در سراسر جهان اکثر خدمات بشردوستانه به‌صورت داوطلبانه است و همه مردم هلال احمر را به عنوان امدادگر و نجاتگر مردم در حوادث و سوانح می‌شناسند، اما برنامه‌های این نهاد بسیار فراتر است.
دکتر رافع افزود: برنامه‌ها با نفوذ در جامعه محقق می‌شودو اولویت کار ما می‌بایست مبتنی بر برنامه‌های سازمان‌های جهانی صلیب سرخ و هلال احمرها و درمسیر استراتژی ۲۰۲۰ برای رفع مشکل اقشار آسیب‌پذیر باشد که خواسته رهبری است.
وی یادآوری کرد: معتقدیم که ngoها رقیب ما نیستند بلکه شریک و همکار ما در فعالیت‌ها هستند و در این راستا شبکه سازی ngoها را داشتیم تا از ظرفیت‌هایشان بهره‌مند شویم.
به گفته رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر کشور، طرح کارآفرینی اجتماعی از دیگر اقدامات این مجموعه است و افرادی که تحت پوشش جایی نیستند مانند معلولان و همسران زندانیان در کانون کارآفرینی اجتماعی حمایت می‌شوند.
وی افزود : خراسان رضوی در تمامی حوزه‌های کاری جمعیت هلال احمر موفق عمل کرده است و امروز یکی از این ngoهای نمونه را در تربت جام خراسان رضوی شاهدیم.
دکتر رافع اظهار کرد: در حوزه کارآفرینی در گام نخست ۵۰۰ زن و در برنامه ۵ ساله ۵۰۰۰ زن تحت پوشش قرار می‌گیرند و معتقدیم که اقتصاد مقاوتی صرفه‌جویی در مصرف نیست بلکه مدیریت در مصرف است.
به گفته وی، باید به سمت توانمندسازی حرکت کرد و در حوزه پیشگیری از تصادفات و مشکلات پس از آن باید اصلاح، بهبود، آگاه‌سازی و الگوسازی را داشته باشیم.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر کشور افزود: باید مردم در کنار دولت قرار بگیرند تا آسیب‌ها کم شود و بحث‌های زنان، سکونت‌گاه‌های غیرمجاز کلان‌شهرها و افزایش جذب داوطلبان مورد تاکید است و می‌توانیم با حمایت بنگاه‌های اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها در بحث توانمندسازی استفاده کنیم.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرح سلامت‌یار در ۱۲ بیمارستان و در ۸ استان کشور اذعان کرد:این طرح برای آسایش بیماران و خدمت‌کنندگان به بیماران برنامه‌هایی را از زمان بستری تا ترخیص بیمار در تمامی بخش‌ها خدماتی را با مشارکت داوطلبان داریم تا توانمندی بیشتری را در طرح سلامت شاهد باشیم و در طرح آزمایشی ۱۵۰۰ نفر مشارکت داشتند.
دکتر رافع افزود: 85 درصد از بیماران خدمت‌گیرنده در این طرح رضایت‌مندی خودشان را اعلام کردند.
وی ادامه داد : در اکثر کشورها خدمت به‌صورت داوطلبانه است و در طرح سلامت‌یار داوطلبان حامی اصلی هستند و به دنبال توسعه و گسترش این طرح در سطح کشور هستیم و عامل اصلی موفقیت در این مسیر مشارکت و حمایت پرشور مردمی است.
به گفته این مقام مسئول در هلال احمر کشور، صلیب سرخ جهانی اقدام به فعالیت‌های بشر دوستانه می‌کند و در مشهد مشکلات ‌زنان خیابانی، فقر، طلاق و دیگر آسیب‌های اجتماعی دیده می‌شود و رفع این معضل با حمایت مردم و ngoها میسر می‌شود، زیرا دولت به‌تنهایی نمی‌تواند این مشکل را برطرف کند.
وی افزود: از مشکلات دیگر کشور استفاده نادرست از فضاهای مجازی‌ای همچون تلگرام است و باید فرهنگ‌سازی درستی در این رابطه داشته باشیم.
وی آمار اعضای سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در سطح کشور را ۲ هزار پرسنل و ۴۰۰ هزار داوطلب مردمی اعلام کرد و خواستار حضور مردم برای رفع مشکلات در وسط میدان شد.
دکتر رافع اذعان کرد: مجموعه‌های حمایتی به تنهایی نمی‌توانند این معضل را برطرف کنند و در میان مجموعه‌های مردمی داوطلبی بیشترین رضایت‌مندی از سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر داشتیم.
وی افزود: حداقل نیازمند ۳ هزار مددکار هستیم و تاکنون ۳ هزار نفر در سه مرحله آموزش دیدند که میزبان دو مرحله آن خراسان رضوی و یک مرحله دیگر نیز مازندران بوده است.
به گفته وی، شورای داوطلبان هلال احمر فعال است و تمام برنامه‌ها از قبیل برنامه بودجه، تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و غیره با خود این شورا است و سازمان‌ داوطلبان جمعیت هلال احمر تنها در مباحث اجرایی ورود پیدا می‌کند.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر کشور افزود: داوطلبانی که مسئولیت می‌پذیرند باید متعهد به حضور باشند و بالای ۸۰ درصد طرح‌های سالانه را دواطلبان انجام می‌دهند.

به گفته وی، در کشور ۷۰۰ هزار عضو داوطلب داریم که از این تعداد ۳۸ هزار نفر در خراسان رضوی هستند به طوریکه در خراسان رضوی ۳۳ پایگاه با ۱۷۰۰ نجاتگر فعال هستند که فقط ۱۲۰ نفر نیروی رسمی و مابقی داوطلبانه خدمت‌رسانی می‌کنند.
وی افزود: در بند ۶ ماده ۳ قانون، هلال احمر مکلف به اجرای برنامه‌هایی حمایتی در جهت کمک به نیازمندان است.
دکتر رافع تاکید کرد: وظیفه هلال احمر مطالبه‌گری و مدافعه‌گری است و امداد و نجات وظیفه حاکمیتی این مجموعه نیست و چون دستگاه متولی مستقیمی در این عرصه وجود ندارد این رسالت نیز بردوش این مجموعه افتاده است.
وی یادآوری کرد: برای فرهنگ سازی توسعه تعامل و اقدامات داوطلبانه مناسبی با مشارکت آموزش‌وپرورش به خصوص در سازمان جوانان هلال احمر در حال اجراست زیرا معتقدیم بهترین زمان یادگیری و مشارکت در اینگونه اقدامات خیر و خداپسندانه در سنین نوجوانی است و افراد از همان سنین با کارهای نوع‌دوستانه و انسان‌دوستانه آشنا می‌شوند.
سازمان مدیریت بحران در وقت اضافه!
دکتر سیدمجتبی احمدی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز در قسمتی از این نشست با بیان اینکه از مجموع ۲۸ شهرستان خراسان رضوی در ۲۲ شهرستان شعبه و نمایندگی داریم و در ۳ سال گذشته ۷ شعبه و‌ نمایندگی به خانواده جمعیت استان، افزوده شده است.
وی افزود: امسال، بودجه خراسان رضوی ۵۸ میلیارد تومان است که ۶۰ درصد آن دریافت شده است و امسال از محل تبصره ۱۰ و ۱۲ بودجه کل کشور مبلغ ۶۰ میلیارد تومان به جمعیت هلال احمر ایران اختصاص داده شده است و سهم استانی در مراحل بعدی تخصیص می‌یابد.
وی اظهار تاسف کرد: در روزهای اخیر مقرر شده که قانون ماده ۱۷ که مربوط به هلال احمر است در برنامه ششم توسعه حذف شود و با این کسر بودجه در عمل نمی‌توان کاری کرد و حذف یکباره این بودجه که ۶۲ سال سابقه دارد سبب تحمیل یک آسیب جدی می‌شود.
مدیر عامل هلال احمر خراسان رضوی اظهار خوشبختی کرد: پس از حضور آیت‌الله رئیسی به‌عنوان تولیت آستان قدس رضوی، معاونت امداد زائر راه‌اندازی شد که این معاونت همکاری بسیار خوبی با جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در ایام پایانی ماه صفر داشت.
وی همچنین در حاشیه این جلسه درباره قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران یادآوری کرد که به استناد ماده ۸۵ قانون اساسی، مجلس حق دارد یک قانون را در کمیسیون تخصصی مربوطه بررسی و به تصویب برساند به شرط آنکه موقتی باشد و قانون تشکیل این سازمان، ۵ ساله شد و درحال حاضر، یک و نیم سال هم حدودا از پایان این زمان گذشته و الان در وقت اضافه هستیم درحالیکه هیچ اقدامی هم در جهت تمدید آن نشده است.
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی