امروز: ۱۴۰۳/۹/۳



تاريخ: ۱۳۹۷ پنج شنبه ۱ شهريور ساعت ۷:۵۹ کد مطلب: 42770
 نذر آب یعنی نجات زندگی در سیستان و بلوچستان
جوانان سیستان و بلوچستان در اردوی کشوری نشاط و امید کانون‌های روستایی از پویش ملی نذر آب می‌گویند
پویش ملی نذرآب از جمله طرح های بشر دوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است که با نیت کمک به استان محروم سیستان و بلوچستان در کنار تمام طرح های فرهنگی دولت تدبیر و امید در سطح کشور در حال اجراست. در این طرح تلاش شده اهمیت موضوع آب به عنوان مایه حیات و صرفه جویی در مصرف آن مورد توجه قرار گیرد.پویش ملی نذرآب به عنوان یک سیاست راهبردی مورد توجه مدیران ارشد کشور قرار گرفته است، از این رو جمعیت هلال احمر نیز تلاش کرده تا در تمام دوره های آموزشی فرهنگی خود این طرح اجرا کند. برنامه ریزان این پویش معتقدند هر فردی در سراسر کشور ضمن صرفه جویی در مصرف آب و با نذر هزینه یک بطری آب معدنی برای آسیب دیدگان خشکسالی جنوب شرق کشور تلاش کند، عضوی از این پویش محسوب می شود. در اردوی ملی نشاط و امید ویژه دبیران کانون های روستایی نیز پویش ملی نذرآب مورد توجه ویژه برنامه ریزان این اردو قرار گرفته است. در این اردو جوانان عضو کانون های روستایی استان سیستان و بلوچستان نیز حضور دارند و از ثمرات این پویش ملی در این استان می گویند.
سیستان و بلوچستان تشنه آب است
صادق میرگلی عضو کانون جوانان روستایی دشت توک سیستان و بلوچستان گفت: استان ما با خشکسالی های زیادی در سال های اخیر روبه رو بوده و همین موضوع روی اقتصاد جوانان این استان تاثیر گذاشته است.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از قدمت تاریخی چند هزار ساله برخوردار است، تصریح کرد: این استان قطب گردشگری شرق کشور محسوب می شود، اما کاهش منابع آب و نبود این مایه حیات در بخش های از استان و از طرفی خشکسالی های پیاپی رونق اشتغال این بخش را نیز با مشکل روبه رو کرده است.
میرگلی افزود: کمپین نذر آب که توسط هلال احمر به نیت کمک به کمک به تسریع طرح های آبرسانی و کاهش خشکسالی در این استان تشکیل شده است، ادامه داد: تشکیل این پویش باعث شده تا توجه مسئولان و مردم نسبت به محرومیت های سیستان و بلوچستان بیش از پیش جلب شود وبار دیگر امید در دل مردمان مظلوم زنده شود.
نذرآب پویشی موثر اما دیرهنگام
جاسم مراد زهی از اعضاء جوانان روستایی استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: پویش ملی نذرآب حرکت فرهنگی مناسبی برای کمک به این استان محسوب می شود، اما تشکیل این پویش کمی دیر هنگام است.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از آب های استان در حوزه مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد، ادامه داد: این میزان نیز به صورت سنتی در اراضی کشاورزی و باغات استان مورد استفاده قرار می گیرد که میزان هدر رفت آب را چند برابر می کند.
مراد زهی خاطرنشان کرد: به نظر من پویش ملی نذرآب بایستی سال ها پیش از این برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و کمک به توسعه آب رسانی به استان سیستان و بلوچستان تشکیل می شد. اگرچه پویش ملی نذر آب دیر هنگام تشکیل شده اما امیدواریم که در حوزه کمک به استان موثر و نجات‌بخش زندگی مردم محروم باشد.
توجه به آموزش کشاورزان در پویش ملی نذرآب
هلال نیاز زهی از دیگر اعضاء جوان عضو کانون های روستایی استان سیستان و بلوچستان است. او نیز با اشاره به اهمیت تشکیل کمیپن نذرآب عنوان کرد: سیستاو بلوچستان روزی از دست های پرآب ایران بود که امروز خشک شده است.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از روستاهای استان سیستان و بلوچستان مانند دشت توک و کرایکور با جمعیت های حدود ۸۰۰ و ۵۰۰ نفر عضو در جمعیت هلال احمر هستند، تصریح کرد: با وجود عضویت این افراد و تشکیل پویش نذرآب اما هنوز اهمیت این پویش در منطقه به خوبی احساس نمی شود.
نیازدهی یادآورشد: در کنار تشکیل این پویش ما نیاز به همدلی سازمان ها و دستگاه های دولتی برای آموزش کشاورزان نیز داریم تا مصرف در استان نیز بهینه شود. قطعا توجه به آموزش کشاورزان در کنار ترویج پویش نذر ملی آب کمک بزرگی به استان سیستان و بلوچستان برای کاهش خکسالی در منطقه خواهد بود.
شرکت کنندگان در اردوی نشاط و امید روستایی سفیران پویش ملی نذر آب
مسئول فرهنگی اردوی ملی نشاط و امید ویژه کانون های روستایی جمعیت هلال احمر کشور اظهارداشت: خشکسالی های اخیر صدمات جبران ناپذیری به استان های شرقی کشور بخصوص سیستان و بلوچستان وارد کرده است.
سید محمد بیدار تصریح کرد: موضوع فرهنگ سازی در حوزه مصرف بهینه آب در استان های شرقی یکی از مهمترین ضرورت ها نیازهای روز کشور ماست که در این راستا پویش ملی نذرآب در سطح کشور با هدف کمک به استان های شرقی بخصوص سیستان و بلوچستان تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اهمیت این پویش و حضور اعضاء کانون های استانی در این اردو، موضوع فرهنگ سازی پویش ملی نذرآب مورد توجه قرار گرفت و تلاش شد در دو برنامه شامل یک بازدید عمومی از آرامگاه خیام در شهر نیشابور و برنامه فرهنگی که در محل اردوگاه برگزار شد، این پویش ملی با شعار “زندگی ما در دست آب زندگی آب در دست ما” مردم معرفی شود.
بیدار باییان اینکه کارگاه های آموزشی ویژه آشنایی با پویش نذرآب در این اردو نیز برگزار شد، تاکید کرد: تشکیل این پویش و ترویج آن تاثیر بسزایی در درک بهتر جامعه از وضعیت مصرف آب در کشور دارد.
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی