امروز: ۱۴۰۳/۱۰/۱
پربیننده‌ترین ها
گفتگو
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
پایگاههای درمانی هلال احمر ایران وویزه اربعین حسینی
۱۳۹۶/۸/۹

بازديد مدير اموزش و پرورش جناب اقاي احمدي
بازديد مديريت آموزش و پروش جناب اقاي احمدي به همراه اعضاي ستاد اسكان آموزش و پروش شهرستان سرخس در ساعت 11:30 در مورخه 11/1/1394 صورت گرفت و مسئولین با حضور در پست مسافرين نوروزی كه جمعیت هلال احمر شهرستان از نزدیک در جریان روند اجرای طرح های قرار گرفتند .
۱۳۹۴/۱/۲۵

برپايي خيمه دوستدار كودك
به گزارش روابط عمومي جمعيت هلال احمر شهرستان سرخس علاوه بر اجرای خدمات امدادی، راهنمایی های گردشگری و موقعیت های جغرافیایی و برپایی چادرهای سلامت به منظور سنجش رایگان فشار و قندخون مسافران، ، خيمه هايي.با عنوان دوستدار کودک تجهیزشده که دراین فضا کودکان مراجعه کننده از طریق نقاشی و سایر هنرهای تجسمی با مفاهیم جمعیت هلال احمر و اصول هفتگانه آن آشنا می شوند. به دليل حضور چشم گير كودكان و خانواده ها سعی شده در قالب های متناسب با سنین کودکان مراجعه کنند
۱۳۹۴/۱/۲۵

طرح حمايت از طبيعت اجرا شد
روابط عمومي جمعيت هلال احمر سرخس جمعيت هلال احمر سرخس در روز طبيعت جوانان جمعيت هلال احمر سرخس در راستاي حفاظت و حمايت از محيط زيست با انگيزه داشتن طبيعت زيبا و بدون زباله و جهت فرهنگ سازي طرح حمايت از طبيعت را اجرا نمودند. اين طرح با رويكرد حمايتي و اموزشي در خصوص اشتي باطبيعت اجرا شد و در اين طرح 700 عدد كيسه زباله وبروشور در خروجي هاي شهر بين همشهريان و مسافرين نوروزي توزيع گرديد و در راه بازگشت كيسه هاي زباله توسط همشهريان به مامورين محترم شهرداري مستقر در ورودي شهر
۱۳۹۴/۱/۲۵
اوقات شرعی

تاريخ: ۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان ساعت ۱۴:۴۶ کد مطلب: 77678
 در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز

به گزارش روابط هلال احمر خراسان رضوی، در راستای توسعه و ترویج فرهنگ نماز در بین نسل نو، سیاست های ستاد مرکزی و در آستانه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز، روابط عمومی استان با رییس شورای اقامه نماز و نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در روز پنجشنبه دهم آبان ماه گفتگو کرد.

مشروح این گفتگو را در زیر بخوانید.

در مراکز عبادی مثل مسجد و هئیت های مذهبی چه نوع ادبیاتی و بیانی استفاده شده که باعث جذب بیشتر نسل نو به این مراکز شود؟؟

حجت الاسلام و المسلمین اسدی رییس شورای اقامه نماز و نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در ابتدا یادآورشد: با توجه به اینکه نسل نو در این دنیای سرعت تبادل اطلاعات و مسلط به تکنولوژی جدید و دستگاه‌ های در اختیار مثل موبایل‌ های پیشرفته و یا تبلت‌ها و … در مجموعه هستند به نظرم می‌توانیم با یک سوژه‌ های ریشه‌دار قرآنی، روایی و سیره اهل بیت که در حقیقت از آن ها بهره‌مندیم ولی متاسفانه کمتر توانستیم استفاده و جوان ها را به سمت نماز دعوت کنیم.

وی ادامه داد: یکی از این سوژه‌ ها که به نظرم خیلی مهم است مسئله محبت می باشد باید بتوانیم رابطه‌ نوجوان و جوان با خدا را ریشه در عشق و محبت واقعی انسان با خدا و عقد با معبود مطرح کنیم و نماز را به عنوان یک سپاس و تشکر نوجوان و انسان بهره‌مند از محبت‌های الهی که ما در مقابل خدای تبارک و تعالی این نمازهایی که می‌خوانیم جنبه‌ شکر و سپاس داشته باشد.

رییس شورای اقامه نماز جمعیت هلال احمر خراسان رضوی اضافه کرد: امروزه مثلا برای درمان یک بیماری گاهی وقتا میلیون‌ها و بلکه بیشتر مردم پول هزینه می‌کنند که یک مشکل از مشکلات جسمیشان، بیماری‌ را درمان کنند در حالی که خدای تعالی با لطف و محبت بدنی به این  سالم، به دور از هرگونه بیماری به ما عنایت کرده آیا این محبت خدا لطف خدا شایسته نیست؟؟ که ما سپاسگذار نعمت‌های خدا باشیم آیا محبت‌های خدا بر اساس منطق و فهم انسانی نیازمند به سپاسگذاری ندارد؟؟

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: رابطه‌ ما با خدا در قالب عبادت هست بنابراین یکی از سوژه‌هایی که به نظر من  نوجوان‌، دانش‌آموزان و جوان‌ها می شود در رابطه با جذب به عبادتی مثل نماز، بحث محبت‌ های خدا، تکلیف انسان و تکلیف فطری در مقابل سپاس از این همه محبت و لطف و نعمت‌هایی که خدا به ما داده است می باشد.

حجت الاسلام اسدی افزود: اما سوژه‌ دومی که به نظر من در رابطه‌ با ارتباط نوجوان‌ و جوان‌ با خدا برقرار کرد مسئله این که ما یک انسان یک موجود اجتماعی است در ارتباط با موجود اجتماعی همیشه ارتباطات، گفتگوها داشتن یک دوستی که تکیه‌گاه واقعی و دارای قدرت توانمندی باشد به هر صورت مورد توجه است. حال باید به فرزندانمان ثابت کنیم که تنها قدرتی، دوست و تنها تکیه گاهی که می‌ توان به صورت همیشگی با اطمینان کامل به آن توجه کرد خداوند است.

وی در ادامه پاسخ به این سوال گفت: بنابراین راه تکیه بر خدا و داشتن یک دوست واقعی و صمیمی هم همین عبادت‌ ها و نماز می باشد وقتی شما نماز میخوانی تکیه می‌ کنی بر بهترین دوستی که یار، مددکار کمک کار تو است در همه‌ شرایط بهترین دوست خدا است، راز و نیاز کنی خدای متعال، وقتی آرزویی داری باید آرزوت از خدای متعال بخواهی وقتی که نیاز داری باید دست نیاز به سمت خدای بی‌نیاز دراز کنید. بنابراین این دو سوژه در ارتباط با سن و سال جوان‌ها بسیار مفید است که باید روی آن کار کرد.

باتوجه به جوامع امروزی برای حضور بیشتر نسل نو در مساجد چه پیشنهاداتی دارید؟؟ 

رییس شورای اقامه نماز جمعیت هلال احمر خراسان رضوی بیان کرد: برای حضور نسل نو در مجامع عبادی در حقیقت باید راجب دو حضور کار کرد یک حضور قلبی، ذهنی، فهمی و باورمندی هست یک حضور فیزیکی متاسفانه چون خودمان به اصطلاح تو عالم ماده زندگی می‌کنیم و معمولا اظهاراتی و ارزیابی‌هایی داریم که بر اساس نگاه‌ ها و شاخص‌های مادی است و این به نظر من بایستی اصلاح شود.

حجت الاسلام اسدی اضافه کرد: لذا همه چیز را در قالب اجتماعات فیزیکی می‌بینیم مثلا می گوییم که ببینیم در این مسجد چند دانش‌آموز و نوجوانی داریم وقتی نگاه می‌کنیم و می ‌بینیم حضور دانش‌آموزان کم است مثلا دانش‌آموزان یا نوجوان های ما ارتباط با خدای متعال ندارند یا کم دارند در حالی که به نظر من این دیدگاه درست نیست بلکه ما بایستی اولین گام را در رابطه با باورمندی نوجوانان و جوانان به خداوند و انجام غریزه‌ الهی ولو به صورت فردی و تنهایی را انجام دهیم که این نکته‌ بسیار مهمی است.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در صحبت دیگر خود افزود: به نظر بنده نوجوان ‌ها در ارتباط با خدای متعال و اقامه نماز اگر بخواهیم در یک نگاه فردی ارزیابی کنیم شاخص خیلی بالاست ولی اینکه بخواهیم آنها را در اجتماعات، مساجد، نمازهای جماعت یا در حرم‌های ائمه ببینیم خب این ملاک ارزیابی به تناسب اقتضاعات سنی، تحصیلی و اشتغالات نوجوان باید ارزیابی شود خب طبیعی است که در وقت اقامه نماز ظهر دانش‌ آموزان یا در مدارس هستند یا اینکه در حقیقت در حال تعطیلی یا در سرویس ها می باشند.

وی عنوان کرد: نباید انتظار داشته باشیم که نوجوان ما مثلا در هنگام اقامه نماز ظهر و عصر در نماز جماعت مسجد حاضر باشند چون این عملا مقدور نیست دانش‌ آموز ما محصل و در مراکز آموزشگاهی است بنابراین پیشنهاد این است که در باور مندسازی و حضور نوجوان در پیشگاه خدا،  ولو به صورت فردی کار کنیم و حضور در اجتماعات عبادی و مراکز انجام عبادات مثل مسجد و حسینیه ها را در گام بعدی به صورت برنامه ‌های مناسبتی فصلی مثل اردویی و …باید به دانش آموز تمرین و آموزش دهیم.

رییس شورای اقامه نماز جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: اما راهکار این امر به نظر من بایستی محلات و مراکز فرهنگی اگر مثلا حسینیه داریم یا مراکز آموزش و پرورشی باید با برنامه ‌ریزی و استفاده‌ از هنر، فیلم، هنر نمایش و هنر انیمیشن‌ هایی که به تازگی باب شده و نسل نو در تکنولوژی های جدید سرگرم هستند باید مفاهیم نماز و آثار و برکات نماز را در قالب هنر به نوجوان‌ و جوان ها منعکس و بیاموزیم.

چه توصیه هایی برای خانواده ها در راستای تربیت دینی فرزندان دارید؟؟ 

حجت الاسلام اسدی در پاسخ به این سوال اظهار کرد: نقش خانواده و مخصوصا پدر و مادر در تربیت دینی فرزندان بسیار مهم است اینجا دیگر مخاطب ما خانواده ‌ها هستند فضای های خانه، محل زندگی این نوجوان باید معطر و مزین به مفاهیم عبادی باشد و بهترین آن بنا به آنچه که ما در دستورالعمل‌های اهل بیت و سیره‌ ائمه‌ خدا و آموزه‌ های دینی داریم و دانشمندان امروز ما هم در علوم مختلف تربیتی اجتماعی حتی روانشناسی توصیه دارند بحث این است که باید به صورت عینی و عملی بزرگترها و والدین در حقیقت این آموزه‌ ها را به فرزندانشان منتقل کنند.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی افزود: بدیهی است که اگر پدر و مادر خودشان اهل نماز نباشند خیلی کم اتفاق می افتد که فرزندان نمازی شوند لذا مهمترین عامل و بستر خانوادگی را در رابطه‌ با تربیت عملی صحیح پدرها و مادرها و بستگان می‌دانم اگر والدین و بستگان خودشان میدان ‌دار این مفاهیم باشند نود درصد فرزندانشان این گونه خواهند بود.

به نظر شما ذائقه نسل نو در حال حاضر چه چیزی طلب می‌کند؟؟ ذائقه دینی کودکان، نوجوانان و جوانان در حوزه دین چیست؟؟

وی گفت: با توجه به همه‌ حجم‌ هایی که از سوی دشمنان انسانیت و بشریت فایق شده و شاید غالب شده و تفکرات به اصطلاح بچه ‌ها و مردم اینکه احساس لذت بری و کامجویی در زندگی دنیایی است، یعنی امروز دشمن دارد روی این سوژه دارد کار می‌کند که باید از دنیا و داشته‌ها لذت برد مثلا از این عمل یک بار مصرف را حداکثر استفاده کرد حالا با توجه به این مسئله ‌ای که دشمن از واژه‌های اصیل انسانی استفاده‌ سو و منحرف می‌کند ما باید در جهت شناسایی این واژه‌ها و مفاهیم، شناسایی دقیق آن ها کار علمی و آموزشی کنیم.

رییس شورای اقامه نماز جمعیت هلال احمر خراسان رضوی افزودمعلمان و مراکز علمی ما باید به این کودک فلسفه‌ واقعی زندگی را در هر سنی به اقتضای فهمش بیان کند که لذت، شور، کامجویی، موفقیت و عشق آیا با داشتن پول می‌توانیم به همه‌ خواسته‌ها رسید لذا چون دشمن از واژه ‌های مقدس استفاده‌ی نامقدس می‌کند بر معلمان و مربیان واجب و لازم است که این سوژه‌هایی که امروز ذائقه‌ جوان‌ های ما به آن سمت سو و به غلط و با تعریف غلط سوق پیدا کرده این واژه‌ها را تفسیر درست بکنیم مثل همین لذت‌ بری و کامجویی این ها باید برایشان درست تعریف کنیم.

 با توجه به نزدیک  شدن به سی و یکمین اجلاس سراسری نماز که با پیام  مقام معظم رهبری همراه هست نسبت به سی پیام گذشته در جمعیت هلال‌ احمر خراسان رضوی چه اقداماتی انجام شده است؟؟

حجت الاسلام اسدی یادآور شد: سازمان جمعیت هلال احمر با توجه به اینکه یک نهاد عمومی غیر دولتی است و با استفاده از ظرفیت بالای انسانی و سرمایه‌ های عظیم جوانان، نوجوانان، داوطلبان، امدادگران و نجاتگران هستند که ماموریت‌های جمعیت را در واقع انجام می دهند بهره‌مند هستیم لذا شورای اقامه‌ نماز متشکل از معاونین و مدیران ارشد استانی است و یک ارتباط چند سویه با دستگاه‌ های متولی امر نماز داریم که مهمترین آنها ستاد اقامه نماز استان می باشد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: قراردادها و تفاهم نامه‌ های سالانه‌ مشترک داریم که بر اساس دستور العمل‌هایی که ستاد ابلاغ می‌کنند در بحث فرهنگ ‌سازی، برگزاری دوره‌های آموزشی، یاددهی مهارت‌ های ارتباطی برای ائمه‌ جماعات و در حقیقت شناسایی سازماندهی آموزش به کارگیری امامان جماعت و تشویق و ترغیب فعالان نماز، خادم یاران نماز و استفاده‌ از رهنمودهای مقام معظم رهبری در اجلاسیه‌ ها و گاهی این پیام ها را به مسابقه می گذاریم و بعضی اوقات در مراسمات خوانده و یک صفحه از آن تفسیر برداشت می شود.

وی اضافه کرد: لذا شورای اقامه‌ نماز ما در این زمینه سعی می‌کند فعال باشد و بستر اقامه‌ نماز جماعت ما در بیست و پنج شهرستان فعال داریم امامان جماعت ما فراتر از اقامه‌ نماز ارتباطات فرهنگی، دوستی و محبت آمیز با نمازگزاران و مامورین خودشان برگزار می‌کنند تشویق‌ هایی برای فعالان نماز داشته و اردوهای فرهنگی که بیشتر شامل فعالان نماز هستند برگزار می‌کنیم که بتوانیم بهتر و بیشتر از این در امر ترویج نماز و بهره‌مندی از فضای نماز برخوردار شویم.

 

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی