از ابتدای سال تا آخرین روز آبان، هزاران حادثه تلخ در نقاط مختلف استان رخ داده که تصاویر برخی از آنها مانند خراب شدن واحدهای مسکونی و گرفتاری هموطنانمان در سیلابهای اردیبهشتماه، زلزله کاشمر، سوانح پرتعداد جادهای و... در خاطر افکار عمومی ثبت شده است. هرچند همه این حوادث تلخ و ناگوار بودند، در نگاهی به وقایع آن روزها و تصاویر ثبتشده میبینیم که بهواسطه حضور مردان و زنانی سرخ و سپیدپوش در میان بحرانها، بسیاری از حوادث بهخیر گذشتهاند یا از میزان خسارتها کاسته شده است؛ امدادگرانی که حضورشان نه در حاشیه، بلکه در دل همه بحرانهای هشت ماه اخیر ثبت شده است و همگان آنها را به نام جمعیت هلالاحمر میشناسند؛ افرادی که هر وقت در ارتفاعات کوهستان مفقود شویم، میدانیم برای نجات ما از هرکوهی بالا میآیند؛ اگر در طول سفر دچار حادثه شویم، چشمبهراه رسیدنشان هستیم و اگر خداینکرده خانوادهای زیر آوار بماند، از هیچ تلاشی برای نجاتشان دریغ نمیکنند. برای اینکه بیشتر از تلاش این جمعیت نامآشنا بشنویم، به سراغ سید علی منیری، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی، میرویم تا از تلاش هشت ماه گذشته این جمعیت بپرسیم و بشنویم که اینجانبرکفان در این مدت به 84هزارو817 حادثهدیده امدادرسانی کردهاند.
به گفته منیری، از ابتدای سال تا پایان آبانماه، 1821امدادگر هلالاحمر در قالب688 تیم عملیاتی، 1435 بار برای کمکرسانی به هموطنان حادثهدیده به سرتاسر استان اعزام شدند؛ عملیاتهایی که امدادگران به بیش از 26هزارو338 نفر امدادرسانی کردند که 17هزارو772 نفر مصدوم شدند و 12هزارو462نفر را بهصورت سرپایی درمان کردند؛ همچنین 663نفر از مصدومان سوانح رانندگی و حوادث دیگر با آمبولانسهای هلالاحمر به مراکز درمانی منتقل شدند.
سوانح رانندگی، پرتکرارترین حوادث
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی با بیان اینکه بیشترین تعداد حوادث مربوط به سوانح رانندگی است، میگوید: آخرین سانحه پوشش دادهشده در جادههای استان همین صبح دیروز انجام شد. در این حادثه، یک دستگاه پراید با یک وانتمزدا در محور سبزوار به بردسکن بهصورت رخبهرخ با یکدیگر برخورد کردند. در جریان امدادرسانی همکاران ما مردی پنجاهساله را که در پراید مصدوم و محبوس شده بود، خارج کردند. گذشته از این سانحه، در طول هشت ماه اخیر، 582بار امدادگران به یاری مصدومان سوانح رانندگی رفتند.
ایثار در روزهای سیل
عملیاتهای امداد و نجات مرتبط با حوادث جوی در رتبه سوم عملیاتهای جمعیت هلالاحمر استان قرار دارند. منیری با اشاره به این مطلب، میگوید: در هشتماه نخست سال سیل، آبگرفتگی، مهغلیظ و... باعث بروز حوادث بسیاری شد که امدادگران هلالاحمر 126بار برای امدادرسانی به 7هزارو839 حادثهدیده اعزام شدند. بیشترین عملیات برای حوادث مرتبط با شرایط جوی، در اواخر اردیبهشتماه انجام شد که بارش ناگهانی و شدید باران، خسارتهای جانی و مالی زیادی در استان به بار آورد. امدادگران هلالاحمر در حوادث جوی، علاوه بر انجام اقدامات درمانی اولیه برای دهها نفر، با انتقال 23مصدوم گرفتار در سیلاب به مراکز درمانی، جان آنها را نجات دادند.
پشتیبانی همیشگی در زمینلرزهها
امسال شهرها و روستاهای خراسانرضوی، بهویژه کاشمر و سنگبست، چندین بار لرزید؛ موضوعی که مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان با اشاره به آن، تصریح میکند: بهدنبال این زمینلرزهها نزدیک به 80هزار نفر در قالب 9هزارو166خانواده دچار حادثه شدند. پس از هر زلزله امدادگران جمعیت هلالاحمر دستبهکار شدند و به یاری حادثهدیدگان رفتند. در مجموع 523امدادگر در قالب 128تیم امدادونجات در هفده عملیات گسترده برای امدادرسانی به حادثهدیدگان زلزله حضور یافتند و به 15هزارو968نفر خدمات امدادی ارائه کردند؛ همچنین 13هزارو817 حادثهدیده را اسکان اضطراری دادند و به 1805خانواده بستههای غذایی دادند و به 9هزارو383 نفر بستههای زیستی (از جمله چادرهای اسکان، پتو، موکت و...) رساندند.
پیدا کردن مفقودان در کوه
وی با بیان اینکه کوهنوردی از جمله ورزشها و تفریحات پرطرفدار است، بیان میکند: گاهی کوهنوردان در کوه راه خود را گم میکنند، یا دچار حادثه میشوند، مانند حادثهای که ماه گذشته برای یک پیرمرد در یکی از روستاهای محدوده کلات اتفاق افتاد. این پیرمرد برای جمع کردن گیاهان دارویی به کوه رفته بود، اما در کوه به زمین خورد و پایش شکست و بدون آب و غذا شب را در کوه سپری کرد. با اعلام این حادثه، تیم واکنش سریع هلالاحمر پس از ساعتها جستوجو او را پیدا کرد. علاوهبراین حادثه، تیمهای امدادی برای پیدا کردن 36نفر (از کودک خردسال گرفته تا سالمند) 25بار از کوههای مختلف استان بالا رفتند.